Adrian Mutu: Venirea mea la Petrolul nu e o garanție pentru câștigarea titlului

Adrian Mutu: Venirea mea la Petrolul nu e o garanție pentru câștigarea titlului
Publicat: 04/12/2013, 16:38
Actualizat: 12/02/2019, 06:46

Atacantul Adrian Mutu, care va juca la Petrolul Ploiești din 2014, fiind împrumutat un an și jumătate de la gruparea franceză Ajaccio, a declarat, miercuri, la Aeroportul Henri Coandă, că venirea sa la echipa ploieșteană nu este o garanție pentru câștigarea titlului de campioană.

„Am discutat cu cei de la Petrolul mai multe lucruri, dar nu erau legate de contract, de pregătire și program. Nu cred că se mai poate întâmpla să nu ajung la Petrolul, situația contractului era stabilită de mai mult timp. Am discutat mai mult cu Cosmin Contra decât cu persoanele din conducere. În ianuarie mă voi alătura lotului. Mai joc un an și jumătate de fotbal și după aia poate mă retrag. A contat prietenia mea cu Cosmin Contra, dar am discutat cu el și asta nu va avea nicio legătură cu ceea ce se va întâmpla în vestiar. El este antrenorul, va face alegerile pe care le vrea. Eu trebuie să mă pregătesc și să ajung la cea mai bună formă posibilă. Când plecăm de acolo suntem prieteni, la stadion vom fi antrenor și jucător. Eu îmi asum o responsabilitate, știu la ce să mă aștept, dar nu mi-e frică de nimic. Nu are de ce să-mi fie frică. E vorba de fotbal, și aici mă bazez pe mine. Eu nu sunt o garanție pentru titlu, Petrolul are deja o echipă bună, este pe acest drum. Eu sper să-mi ajut echipa prin calitățile pe care le am, sper să dau goluri. Dar nu e o garanție”, a declarat Mutu la plecare spre Franța.

Întrebat dacă vrea să joace la Petrolul cu numărul 10 pe tricou, Mutu a răspuns: „Tu ce crezi? Am auzit și eu că s-au imprimat deja tricouri”.

Venit în țară pentru a urmări derbiul Steaua – Petrolul, Mutu a spus că nu a mai mers la stadion pentru că fanii echipei ploieștene au fost întorși din drum din cauza incidentelor: „Am preferat să nu merg la meciul cu Steaua pentru că au fost incidente înainte. Eu veneam doar să-i salut pe fanii Petrolului, dar dacă nu au fost lăsați să intre am zis că nu are rost să mai merg la meci. Petrolul mi s-a părut mai bună decât Steaua în acel meci. E adevărat că și Steaua trece printr-o perioadă de oboseală, au jucat poate mai multe meciuri, și în Liga Campionilor. Petrolul a arătat ca o echipă în forță, care poate emite pretenții la titlu. Când ți se pune o etichetă mulți ani e greu să spui altceva. S-a scris că am fost pe nu știu unde. Nu e adevărat. De aceea am și preferat să stau numai în casă”.

Atacantul echipei Ajaccio a precizat că a preferat să se întoarcă în România la o echipă care se bate la titlu decât să evolueze la una din străinătate care se luptă pentru evitarea retrogradării.

„Sunt mai multe lucruri personale care m-au determinat să mă întorc în România și m-am gândit să joc mai bine la o echipă din România care se bate la titlu decât la una din străinătate, care se bate la retrogradare. În viața fiecărui jucător apar astfel de etape, la o anumită vârstă trebuie să te conformezi, așa cum e atunci când trebuie să te retragi, așa apare o perioadă și când trebuie să te întorci acasă. Eu nu am de dovedit nimic nimănui, eu sunt jucătorul care sunt, sau am fost. Vom vedea ce va fi. De la Dinamo nu am mai vorbit cu nimeni, din când în când mai vorbesc cu Borcea și atât. Cu Dinamo s-a încheiat. Cu președintele lui Ajaccio am o relație normală, i-am spus că prefer să mă întorc acasă decât să continui acolo. Și a fost OK. Am vorbit și cu unii și cu alții și am spus că mai bine mă antrenez acolo și să închei această aventură în Corsica într-un mod normal. Campionatul românesc cred că e mult mai atractiv decât în ultimii ani. Sunt echipe care acum se bat pentru titlu și în trecut nu emiteau pretenții”, a mai spus Mutu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii