Amintirile lui Belodedici: „Mă plictiseau ședințele tactice care durau mai mult de 30 de minute”

Amintirile lui Belodedici: Mă plictiseau ședințele tactice care durau mai mult de 30 de minute
Publicat: 06/04/2013, 19:29
Actualizat: 04/07/2013, 08:20

Directorul departamentului de copii și juniori din cadrul FRF, Miodrag Belodedici, care sâmbătă i-a premiat pe câștigătorii Cupei Enel la fotbal, rezervată școlilor din sectorul 2, a declarat că ședințele tehnico-tactice îl plictiseau și pe el pe vremea când era jucător.

„Mă plictiseau ședințele tehnico-tactice. Îmi amintesc că în primele zece minute eram concentrat. Dacă ținea ședința mai mult de jumătate de oră deja eram avion. Mă gândeam la meci. E greu ca un jucător să fie concentrat”, a spus Belodedici.

Selecționerul Victor Pițurcă a declarat, marți, că jucătorii echipei Steaua erau nemulțumiți de durata ședințelor tactice și teoretice după meciul cu Ungaria și că acest lucru nu îl va mai tolera la echipa națională. „Unii jucători, cei de la Steaua, erau nemulțumiți de ședințele tactice și teoretice după meciul cu Ungaria, în care abia egalasem. Erau obișnuiți cu programul ăsta la națională, dar probabil că acum (n.r. – după rezultatele din Liga Europa) au ajuns la un alt nivel și nu mai e bine să mai exersăm loviturile libere câte o oră și să primim gol pe urmă. La mine semnalul mare de alarmă ăsta este. Și cu orice risc, un jucător, oricât de mare și valoros ar fi, dacă nu face ce trebuie, nu mai vine la echipa națională. Cu orice risc spun asta”, a afirmat Pițurcă.

Pe de altă parte, Miodrag Belodedici consideră că fundașul Ștefan Radu nu ar trebui să se retragă de la echipa națională, precizând că atunci când „trompeta” convocării sună, trebuie să fie prezent. „Nu înțeleg de ce vrea să se retragă. E un jucător tânăr, joacă la o echipă bună și are viitorul în față. Nu știu de ce nu luptă mai mult ca să ocupe un loc în națională. Nu prea înțeleg cum vine ca un jucător tânăr să renunțe la echipa națională. Când sună trompeta pentru luptă, nu poți spune că tu te retragi. Echipa națională e ceva suprem. Când primești convocarea la echipa națională, trebuie să-ți faci datoria pentru tricolor și pentru țară”, a subliniat Belodedici.

Miodrag Belodedici este de părere că înfrângerea României în Olanda este normală. „De ultimele meciuri ale naționalei nu mai vorbim, vorbim de următoarele partide care sunt extrem de importante. În ultimele meciuri am jucat cu Olanda și nu știu dacă ne putem cu Olanda la creșterea talentelor, la infrastructură și la organizare, așa că este normal să pierdem cu Olanda”, a explicat Belodedici.

Oficialul FRF a precizat că jucătorii români suferă încă la capitolul mental. „Încă nu suntem pregătiți să ne batem cu Franța, cu Spania și să fim la campionatele europene an de an. Noi trebuie să creștem jucătorii, să-i învățăm fotbal. Copiii vin cu o ambiție mai mari și își doresc foarte mult. Am observat că noi nu știm să ne eliberăm așa repede de emoția aia de meci și de frica aia față de vestici care privesc altfel meciul în sine. Noi încă avem probleme la capitolul emoții”, a subliniat Belodedici.

Miodrag Belodedici a participat, sâmbătă, la finalele Cupei Enel Junior la minifotbal, destinată elevilor din clasele a șaptea și a opta de la școlile generale din sectorul 2. După două săptămâni de meciuri disputate în Baza Sportivă Țiriac, elevii școlii numărul 28 au învins în finală echipa școlii numărul 66, cu scorul de 4-3. Pe poziția a treia s-a clasat școala generală numărul 46.
Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Hasan Amet Menderis, de la școala 28, iar cel mai bun portar al competiției a fost ales Ștefan Cătălin Costache, de la școala 66.

„Sunt niște copii tineri care vor să arate că știu să joace fotbal. Unii au talent, alții mai puțini, unii sunt mai grăsuți, dar important este că sunt afară. Idolul meu era nea Fane Sameș de la Steaua și aveam poze în cameră, în caiet și l-am pus o dată și lângă icoană în casă și ai mei m-au certat că cine e și de ce l-am pus acolo. Când am pășit prima oară la Steaua și l-am văzut, numai la el mă uitam. Nu mai țin minte nimic de antrenament, mă uitam numai la nea Fane. Pentru mine era un Dumnezeu în fotbal și m-am bucurat foarte mult când l-am întâlnit”, a adăugat Belodedici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Simona Halep renunță. Decizia luată de marea campioană a României
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Cristian Șofron, unul dintre copiii-fenomen ai cinematografiei din România, invitat la Altceva cu Adrian Artene
×