Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României: Avem prima șansă cu Slovenia!

Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României: Avem prima șansă cu Slovenia!
Publicat: 01/03/2016, 22:45

„Noi avem prima șansă, mai ales că jucăm acasă, jucăm acasă la Marius Copil, la Arad, prima oară la Arad. Am fost primiți cu căldură și ne bucurăm să fim aici. Șansele noastre sunt mari, mai ales că jucăm cu Slovenia, nici jucătorii lor nu au avut rezultate foarte, foarte bune în ultima perioadă, dar sunt niște jucători foarte periculoși. Prima zi va fi foarte importantă, la meciurile de simplu dacă am putea acolo să luăm 2 puncte ar fi extraordinar, dar știti cum e, trebuie să faci 3 puncte la Cupa Davis, nu contează, când și cum, numai acele 3 puncte trebuie făcute.”, a precizat Pavel, potrivit corespondentului MEDIAFAX.

Andrei Pavel a vorbit și despre condițiile de desfășurare ale confruntării din Cupa Davis: „Suprafața (de joc – n.r.) e chiar perfectă, e între rapidă și nu foarte rapidă. Condițiile sunt extraordinare. Sala Sporturilor > a fost amenajată foarte frumos, într-un timp foarte scurt, se văd eforturile pe care le-a făcut orașul Arad și le mulțumim împreună cu Federația. Sunt mulțumit și în privința cazării, stăm la hotelul lui Marius Copil și îi mulțumim familiei lui pentru că ne-au primit și ne simțim incredibil”.

Florin Mergea, locul 12 în clasamentul ATP la dublu, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că România va aborda meciurile cu prudență și se vor pregăti corespunzător: „Ca oricare alt meci, va fi greu, dovadă a fost și meciul de la Mamaia, în care plecam clar favoriți și nu am reușit să câștigăm. Sper într-o victorie sâmbătă și un meci foarte bun aici. De studiat, mereu ne studiem adversarii și nu cred că sunt mai omogeni decât noi, deci noi chiar avem o istorie foarte bogată în spate și avem un anumit nivel în momentul de față. Cel mai important lucru este să ne concentrăm strict pe ce avem noi de făcut și sunt sigur că dacă jucăm la un nivel destul de ridicat nu va fi nicio problemă”.

Florin Mergea va face pereche la dublu cu Horia Tecău, locul 3 ATP la dublu. Meciul de dublu va avea loc sâmbătă, după prima zi a meciurilor de simplu. „În acest moment, noi ne pregătim și pentru Jocurile Olimpice și vom avea câteva turnee împreună, chiar începând cu cel de la București, deci meciul de sâmbătă este un prim pas spre acest obiectiv major. Bineînțeles, având toată istoria pe care o avem în spate, lucrurile sunt destul de bine așezate, și știm ce avem de făcut.”, a precizat Mergea, potrivit corespondentului MEDIAFAX.

Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei României, i-a nominalizat pe Adrian Ungur (locul 193 ATP la simplu), Marius Copil (196 ATP la simplu), Horia Tecău (locul 3 ATP la dublu) și Florin Mergea (locul 12 ATP la dublu) pentru întâlnirea cu Slovenia din primul tur al Grupei I, Zona Euro/Africană a Cupei Davis.

În 2016, Adrian Ungur nu a câștigat niciun meci. Marius Copil are un bilanț de 4 victorii și 4 eșecuri. Horia Tecău a câștigat 7 meciuri și a pierdut 4 în 2016, în turneele de dublu. Florin Mergea a înregistrat 6 victorii și 3 înfrângeri în circuitul ATP la dublu.

România și Slovenia se confruntă în premieră în Cupa Davis. Cel mai bine cotat jucător al slovenilor este Blaz Rola, locul 143 ATP. Câștigătoarea va întâlni Spania în iulie, în turul al doilea, iar învinsa va juca pentru menținerea în al doilea eșalon valoric al competiției.

Partidele din Cupa Davis se desfășoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu se vor disputa vineri, 4 martie, (de la ora 14:00), meciul de dublu va avea loc sâmbătă, 5 martie, (de la ora 15:00), iar duminică, 6 martie, (de la ora 14:00), celelalte două meciuri de simplu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte