Antrenorul Eugen Apjok intenționează să schimbe fața „stejarilor” înainte de Cupa Mondială de rugby din 2023! „Avem o cultură românească a acestui joc”

Antrenorul Eugen Apjok intenționează să schimbe fața stejarilor înainte de Cupa Mondială de rugby din 2023! „Avem o cultură românească a acestui joc
Meciul test dintre Romania si Uruguay, din cadrul World Rugby, desfasurat pe Stadionul National Arcul de Triumf din Bucuresti, duminica 13 noiembrie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Publicat: 29/12/2022, 10:29

Eugen Apjok, noul antrenor al naționalei României de rugby, a vorbit într-un interviu postat pe site-ul Rugby Romania, despre planurile legate de 2023, schimbările pe care doreşte să le facă şi obiectivele setate.

Antrenorul principal al naţionalei de rugby a României, Andy Robinson, a demisionat din această funcţie acum două săptămâni.

Robinson a preluat echipa naţională în septembrie 2019, cu el pe banca tehnică România disputând 24 de meciuri, din care a câştigat 12, unul la masa verde (cu Belgia în 2020). În acest an, Stejarii au disputat 11 meciuri din care au câştigat cinci.

Naţionala de rugby a României este calificată la Cupa Mondială de Rugby ce va avea loc la anul în Franţa. Stejarii se află în Grupa B şi vor debuta pe 9 septembrie cu Irlanda, la Bordeaux, apoi vor juca pe 17 septembrie, Africa de Sud (Bordeaux), pe 30 septembrie, Scoţia (Lille) şi pe 8 octombrie, Tonga (Lille).

Antrenorul Eugen Apjok intenționează să schimbe fața „stejarilor” înainte de Cupa Mondială de rugby din 2023! „Avem o cultură românească a acestui joc”

“Ne dorim să construim mai mult pe trei lucruri, pe care le considerăm de bază: cultura românească a jocului, pregătirea fizică şi o relaţie strânsă cu cluburile.

Cultura românească înseamnă valorile în care creştem, înseamnă mândria de a juca pentru ţară, înseamnă un set de principii pe care dorim să le dezvoltăm în cadrul echipei atât pe teren, cât şi în afara lui.

Pregătirea fizică este un aspect esenţial care trebuie îmbunătăţit, iar asta o ştim cu toţii, este un aspect care are legătură cu toate celelalte părţi tehnico-tactice ale jocului de rugby.

Dacă vom reuşi să îmbunătăţim partea fizică, celelalte lucruri se vor îmbunătăţi automat, pentru că daca vom reuşi să ducem fizic la aceeaşi intensitate meciul, să luam deciziile corecte, putem sa ne creştem nivelul de joc.

Ultimul punct, foarte important şi el, este relaţia pe care o avem cu cluburile care dau jucători la echipa naţională, să putem asigura jucătorilor o pregătire mai bună, să avem o comunicare mai bună cu toată lumea”, a afirmat Apjok.

Urmează Rugby Europe Championship cu Belgia, Portugalia și Polonia

Naţionala se va reuni imediat după începutul anului, la 9 ianuarie, într-un stagiu de pregătire. “Practic va fi o reacomodare la efort pentru jucătorii din ţară pentru că în această primă parte a pregătirii accentul va fi pus pe cei care evoluează în campionatul intern pentru că cei din Franţa deja se află în competiţie, la cluburile lor.

Este foarte important să reuşim să îi menţinem pe jucători într-o formă cât mai bună în această perioadă în care nu au meciuri, cu pauză de la cluburi, pentru a reuşi să legăm mult mai bine lucrurile în Rugby Europe Championship”, a declarat Apjok.

„Stejarii” vor întâlni Polonia în primul meci al Rugby Europe Championship, competiţie ce va avea un format competiţional nou, în data de 4 februarie. Apoi urmează Belgia și Portugalia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
SIMONA HALEP a aflat informația chiar acum. Anunțul OFICIAL venit de la Federația de Tenis
Asia Express 2024. S-a aflat lista completă a finaliștilor după eliminări
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Un studiu ar fi aflat de ce femeile dorm mai puțin și mai prost decât...