Antrenorul Wim Fissette comentează decizia Simonei Halep de a-l concedia

Antrenorul Wim Fissette comentează decizia Simonei Halep de a-l concedia
Publicat: 10/11/2014, 23:38

„Am avut un sezon bun, totul a fost la înălțime. Dar ea nu s-a simțit comfortabil în această situație. Mai ales ținând cont de comunicare, i-a fost greu. Nu e niciodată simplu cu un antrenor străin. Eu nu am putut fi tot timpul la București. Iar când am fost, ea a trebuit să aibă grijă de mine, cu hoteluri și altele. Am avut un an extraordinar împreună și pentru mine nu era nicio problemă să continui să lucrez în aceleași condiții, dar am simțit că ei își doreau o echipă română completă. În final situația a fost dificilă pentru ea. Avea nevoie de cineva acasă la ea. Ea a fost influențată de anturaj. Deși am avut o bună relație cu echipa și cu familia ei”, a spus Fissette.

Tenhnicianul spune că Halep s-a schimbat foarte mult în acest an, devenind dintr-o fată „timidă” o vedetă mondială. „Pe de o parte ea nu și-a imaginat niciodată asemenea rezultate, iar pe de altă parte a uitat repede acest lucru. Ea a trecut prin schimbări în acest an și ca om. La începutul sezonului era o fată timidă, dar la finalul anului era o vedetă mondială, care a jucat în finală la Roland Garros și la Turneul Campioanelor. Nu este ușor să stăpânești aceste situații și să iei mereu deciziile cele mai bune”, a spus el.

Fissette mai spune că Simona Halep dă o mare importanță țării ei și își dorește un antrenor român. El este convins de faptul că ar fi putut-o face pe jucătoarea aflată acum pe locul 3 WTA să progreseze în continuare. „Ea este în legătură cu persoane imprtante din România (n.r. – Ion Țiriac) și va opta pentru un antrenor român. Ea dă o foarte mare importanță țării ei natale. Viitorul va stabili dacă au luat decizia sportivă cea mai bună. Cred că este păcat că s-a terminat. Chiar dacă a fost un an dificil și obositor pentru ea, tot timpul să mergi și să pleci din România nu este ușor. Am știut că un astfel de proiect poate să nu fie de durată, dar sunt mândru de munca pe care am depus-o. Cred că aș fi putut să o fac o și mai bună jucătoare”, a adăugat Fissette.

După încetarea colaborării cu Halep, antrenorul spune că nu duce lipsă de oferte de la jucătoare cu potențial: „Am oferte destule, am avut și când lucram cu Simona. Îmi voi aloca ceva timp pentru a lua decizia corectă. Sunt motivat pentru următorul meu proiect. Printre ofertele primite sunt câteva nume mari și interesante. Fete care nu sunt chiar în top, dar care au potențial. Așa că totul va fi în regulă”.

Simona Halep, locul 3 WTA, a anunțat, joi, că a încheiat colaborarea cu antrenorul belgian Wim Fissette, cu care a lucrat de la începutul acestui an.

„Colaborarea mea cu antrenorul Wim Fissette se încheie la finalul acestui an, în urma unei decizii luate de comun acord. A fost un an bun și frumos. Îi mulțumesc și îi doresc succes în continuare”, a anunțat Halep, pe contul ei de Facebook.

Sportiva din Constanța a devenit eleva antrenorului belgian la finalul lunii ianuarie, când ocupa locul 10 WTA. În acest sezon, Halep a câștigat turneele de la Doha și București, a fost finalistă la Madrid, la Roland Garros și la Turneul Campioanelor, semifinalistă la Indian Wells și Wimbledon și a ocupat timp de opt săptămâni locul 2 WTA.

În cariera lui, Wim Fissette le-a mai pregătit pe jucătoarele Kim Clijsters și Sabine Lisicki.

Halep a spus că își dorește un antrenor român, cu o mentalitate asemănătoare, care să o susțină și când e greu și când e bine și care să fie foarte bun pedagog.

La Turneul Campioanelor, ultima competiție la care a participat, Simona Halep l-a avut alături de ea și pe Daniel Dobre, fost campion național și fost antrenor al Alexandrei Dulgheru. Însă sportiva din Constanța nu l-a nominalizat încă oficial pe Dobre ca noul ei tehnician.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Mihai Albu, noi detalii ÎNFIORĂTOARE despre lupta cu cancerul de prostată: „A fost o operație...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Cum se modifică alocațiile pentru copii! Schimbări importante în lege
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Experiment pentru MODIFICAREA climei, oprit ÎN ULTIMA CLIPĂ!
NOILE REGULI pentru cei care au centrale termice de APARTAMENT. Ordinul de la UE a...
Comoara din Marea Neagră!Tocmai fost descoperită
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Iată ce se întâmplă în creierul tău dacă îți place să citești ficțiune
×