Anunțul echipei Steaua, după ce UEFA a decis că partida cu Aalborg să se dispute fără suporteri

Anunțul echipei Steaua, după ce UEFA a decis că partida cu Aalborg să se dispute fără suporteri
Publicat: 05/09/2014, 15:06

„Considerăm că este momentul ca o anumită parte a suporterilor noștri să înțeleagă faptul că lupta împotriva rasismului este principala prioritate a UEFA, care a menționat mereu că are toleranță zero față de acest tip de comportament. Clubul nostru are statut de recidivist din acest punct de vedere, acesta fiind motivul pentru care s-a aplicat cea mai drastică pedeapsă. Vă amintim faptul că la partida cu FK Aktobe de la București, contând pentru turul III preliminar al Ligii Campionilor, UEFA a decis închiderea mai multor sectoare de pe Arena Națională, tocmai din cauza comportamentului rasist al unei părți a suporterilor”, se arată în comunicatul postat pe site-ul steauafc.com.

Campioana României precizează că din cauza comportamentului fanilor jucătorii antrenați de Constantin Gâlcă nu vor putea fi susținuți la meciul cu Aalborg BK. „Este regretabil că, din cauza comportamentului rasist al unei părți a suporterilor Stelei, toți iubitorii acestui club sunt privați de posibilitatea de a-și susține favoriții într-o partidă contând pentru grupele unei competiții de prestigiu, acest aspect afectând, în mod egal, atât suporterii de bună credință, cât și jucătorii noștri, care nu vor putea beneficia de aportul extraordinar al susținătorilor”, a completat FC Steaua.

În final, FC Steaua le cere fanilor să lupte împotriva rasismului. „Sperăm ca această decizie drastică și extrem de gravă să reprezinte un semnal de alarmă pentru o anumită parte a suporterilor care, prin comportamentul nepotrivit pe care l-au avut la ultimele partide din cupele europene, au facut extrem de mult rău atât clubului, cât și întregii suflări roș-albastre! Facem un apel către toți iubitorii Stelei ca, pe viitor, să aibă un comportament civilizat și să-și încurajeze favoriții în spiritul fair-play și să spună nu rasismului!”, a conchis campioana României în comunicatul citat.

UEFA a decis ca FC Steaua să dispute fără spectatori partida cu Aalborg, din Liga Europa, și să achite o penalitate de 64.500 de euro, pentru incidentele de la meciul retur cu Ludogoreț Razgrad, din play-off-ul Ligii Campionilor, a anunțat, vineri, site-ul oficial al forului european.

„Steaua va juca următorul meci de pe teren propriu din cupele europene cu porțile închise și a fost amendată cu 50.000 de euro pentru comportamentul rasist al suporterilor, cu 10.000 de euro pentru aprinderea și aruncarea unor torțe și cu 4.500 de euro pentru comportamentul necorespunzător al echipei (n.r. – cinci cartonașe galbene)”, este decizia Comisiei de Control, Etică și Disciplină a forului continental, luată după problemele semnalate la partida 27 august, disputată în Bulgaria, în urma căreia Steaua a pierdut play-off-ul și a ajuns în Liga Europa.

UEFA a mai hotărât ca Ludogoreț Razgrad să joace următorul meci de pe teren propriu din cupele europene cu un sector al stadionului închis. Clubul bulgar a fost amendat cu 6.000 de euro pentru comportamentul necorespunzător al jucătorilor (n.r. – cinci cartonașe galbene și unul roșu), cu 5.000 de euro pentru lacune în organizare și cu 5.000 de euro pentru invadarea terenului.

Echipa Steaua a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, la 27 august, după executarea loviturile de departajare, scor 5-6, în poarta formației bulgare Ludogoreț Razgrad apărând fostul fundaș dinamovist Cosmin Moți, care a parat două penaltiuri și a înscris un gol de la 11 metri. După 120 de minute scorul a fost 1-0 pentru Ludogoreț, același rezultat fiind înregistrat și în meicul tur, de la București.

Steaua București va evolua în Liga Europa, având programat primul meci din grupa J în data de 18 septembrie, pe teren propriu, cu echipa daneză Aalborg.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Ciorbă falsă de burtă cu ciuperci pleurotus. E la fel de bună ca varianta consacrată
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O politiciană din SUA a stârnit controverse după ce a recunoscut că și-a împușcat câinele