Argentina, în cursa de calificare în optimile Cupei Mondiale 2022! Selecționerul Scaloni: „Chiar şi fanii mexicani se bucurau când Messi era la minge”

Publicat: 27/11/2022, 11:14
Actualizat: 27/11/2022, 11:15

Selecţionerul naţionalei Argentinei, Lionel Scaloni, a vorbit despre victoria cu Mexic, 2-0, de la Cupa Mondială 2022.Golurile au fost înscrise de Lionel Messi și Enzo Fernandez.

Argentina are şanse să ajungă în optimi, dar situaţia în grupă este complicată. Toate cele patru echipe se pot califica în faza următoare a Cupei Mondiale 2022.

Cele două echipe calificate din această grupă se vor stabili miercuri 30 noiembrie. Atunci se va juca Polonia – Argentina (Stadium 974 – Doha, 21:00) şi Arabia Saudită – Mexic (Lusail Stadium – Al Daayen, 21:00).

Argentina, în cursa de calificare în optimile Cupei Mondiale 2022! Selecționerul Scaloni: „Chiar şi fanii mexicani se bucurau când Messi era la minge”

„Ar trebui să avem mai mult echilibru. Este un meci de fotbal. Eu nu împărtăşesc senzaţia că joci ceva mai mult decât un meci de fotbal. Am un sentiment de uşurare după această victorie, dar indiferent de rezultat, de aşteptări, trebuie să-ţi păstrezi echilibrul. Este greu să-i faci pe oameni să înţeleagă că şi mâine răsare soarele. Sigur, acum sunt bucuros, dar de mâine o luăm de la capăt, trebuie să pregătim viitoarea confruntare.

Bucuria durează foarte puţin. Trebuie să te poziţionezi pe linia de mijloc şi când pierzi şi când câştigi. Ştiam că meciul cu Mexic va fi foarte greu pentru că ei au ales un sistem diferit de cel pe care îl au cu alte ocazii. Am fost mai buni la duelurile 1 la 1, iar echipa a decis rezultatul final”, a spus Scaloni.

Despre Messi, Scaloni a spus că: „Trebuie să se bucure de Cupa Mondială…Chiar şi fanii mexicani se bucurau de câte ori Messi era la balon”.

Messi a declarat la rândul său: „De azi, după acest succes, a început o altă Cupă Mondială pentru noi. Au fost mulţi factori în spatele înfrângerii cu Arabia Saudită, cum ar fi jucători care evoluează pentru prima dată la o Cupă Mondială şi programul încărcat pe care l-am avut.

Acestea nu sunt scuze, dar ştiam că trebuie să câştigăm astăzi. A trebuit să jucăm aşa cum ştim noi şi cum o facem de obicei pentru că Mexic a evoluat bine şi are un antrenor foarte experimentat. Ne-am liniştit mult mai mult în repriza secundă şi am reuşit ceea ce ne-am propus. De acum, fiecare meci va fi ca o finală, nu mai avem voie să facem greşeli, trebuie să câştigăm”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase