Bogdan Juratoni va boxa cu fractură de piramidă nazală la CM din Kazahstan

Bogdan Juratoni va boxa cu fractură de piramidă nazală la CM din Kazahstan
Publicat: 10/10/2013, 20:43
Actualizat: 30/07/2014, 15:27

Reprezentantul României la categoria 75 de kilograme la Campionatele Mondiale de box de la Alma-Ata din Kazahstan, Bogdan Juratoni, va participa în concurs cu o fractură de piramidă nazală, chiar dacă medicii i-au recomandat trei săptămâni de pauză.

Bogdan Juratoni s-a accidentat la nas în timpul Campionatelor Europene de la Minsk din luna iunie. El nu s-a operat, iar în meciul de baraj cu Cătălin Paraschiveanu, de săptămâna trecută, accidentarea a recidivat.

În ciuda accidentării, Juratoni speră să devină campion mondial în Kazahstan. „Astăzi am descoperit această problemă. Am boxat cu Paraschiveanu în meciul de baraj, m-a lovit, am sângerat și așteptam să treacă. Ieri am făcut cu un copil mai mic, care să nu mă lovească, dar m-a atins doar un pic și a sângerat foarte mult și m-a durut foarte tare. Am sperat să nu fie fractură de piramidă, dar până la urmă așa a fost. Doctorul mi-a recomandat trei săptămâni fără să iau pumni în nas, dar nici să nu-l suflu, ca să nu se deplaseze. Sper să nu simt durere și să nu sângerez foarte tare. Contează că mă duc la Mondiale, iar acolo să fac tot ce îmi stă în putință pentru a urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului”, a spus Juratoni.

Bogdan Juratoni a afirmat că nu regretă că a cerut revanșa în meciul cu Paraschiveanu, care îl învinsese în finala turneului „Centura de Aur – Nicolae Linca”, din luna septembrie. „Nu îmi pare rău că am acceptat meciul cu Paraschiveanu, pentru că altfel nu doream să merg la Mondiale. Nu mă simțeam eu pe primul loc. Eu am cerut meciul. Nu voiam să merg dacă nu îl făceam eu”, a completat Juratoni.

Reprezentantul României la categoria +91 de kilograme, Mihai Nistor, a precizat că simte că va ajunge pe podium. „Visele sunt multe și mari, dar aș vrea să vorbesc după Mondiale mai mult. Nu prea mi-e frică de nimic și simt podiumul. Toți credem în șansele noastre. Sper să ne simțim bine, să dăm totul și să avem trageri bune”, a menționat Nistor.

Răzvan Andreiana (56 de kilograme) e pregătit pentru o medalie cât mai strălucitoare, în timp ce Cătălin Gheorghe (60 de kilograme) a menționat că se va bate cu oricine pentru a obține o performanță notabilă.

Ovidiu Berceanu (49 de kilograme) speră să aibă parte de o tragere la sorți favorabilă. „Mă simt foarte bine pregătit. Nu vreau să mă duc doar cu prezența, vreau să fiu cât mai sus și sper să avem o tragere bună”, a explicat Berceanu.

Antrenorul Marian Simion a declarat că nu știa cum s-a accidentat Juratoni, doar că aceasta a recidivat în meciul cu Paraschiveanu. „De sportiv m-am obișnuit să vin cu cel puțin o medalie de la fiecare competiție. E un lot foarte tânăr. Bogdan s-a obișnuit cu accidentarea, pentru că a avut-o și la Campionatul European, dar acum se pare că s-a accidentat mai tare. În ultimele două luni de zile s-a pregătit separat. Nici nu știu cum s-a accidentat, s-a agravat cu Paraschiveanu”, a subliniat Simion.

Președintele Federației Române de Box, Leonard Doroftei, a afirmat că pugiliștii participanți la Campionatele Mondiale sunt dornici să obțină performanțe. „Suntem o federație tânără și vrem să facem performanță. E de datoria lor să arate celor tineri că în România se face box. Ei muncesc de aproape un an de zile și sper să avem medalii. Sper să avem o evoluție bună și toată lumea să vadă că revenim în forță. Sperăm să ne întoarcem victorioși. Vom avea o medalie, dacă nu mai multe, pentru că sunt sportivi dornici de performanță”, a conchis Doroftei.

Campionatele Mondiale de box de la Alma-Ata vor avea loc în perioada 14-26 octombrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Decizie pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar acum
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum salvăm planeta alegând să consumăm un alt tip de pește decât cel de obicei?