Câte bilete vor primi fanii români și greci la meciurile din barajul pentru CM-2014

Câte bilete vor primi fanii români și greci la meciurile din barajul pentru CM-2014
Fanii români care vor face deplasare la Pireu, pentru partida cu Grecia, contând pentru play-off-ul Cupei Mondiale din 2014, vor avea la dispoziție 1.700 de bilete la prețul unitar de 15 euro, în timp ce suporterii greci vor beneficia de același număr de tichete în România, la 12 euro bucata.
Publicat: 30/10/2013, 16:35
Actualizat: 30/10/2013, 16:35

Fanii români care vor face deplasare la Pireu, pentru partida cu Grecia, contând pentru play-off-ul Cupei Mondiale din 2014, vor avea la dispoziție 1.700 de bilete la prețul unitar de 15 euro, în timp ce suporterii greci vor beneficia de același număr de tichete în România, la 12 euro bucata.

Biletele vor fi puse în vânzare, joi, de la ora 12.00, pe site-ul biletefotbal.ro, iar o persoană va putea comanda cel mult două bilete.

„Nu a fost nicio secundă problema de 3.000 de bilete. Mandatul cu care a plecat Mihalache la tragerea la sorți a fost că nu mai mergem pe procente, ci pe cifră exactă. Oferim 2.500 pentru suporterii care se deplasează la noi, contra 2.500 de bilete pentru suporterii români. Întrucât grecii au 1.700 de locuri acolo, ei au mizat pe o manevră pe care au încercat să ne-o introducă, 5 la sută din capacitatea stadionului. Bineînțeles că nu am căzut în capcană. Biletele pentru Atena se vor pune, joi, online, și vom avea, în mod cert, 1.700 de susținători. Nu avem ce face în plus. Pe partea de reciprocitate avem 24 de bilete la VIP și încă 150 la categoria I, bilete de care vor beneficia familiile jucătorilor, membrii Comitetului Executiv, sponsorii, cei din fan-club”, a declarat președintele FRF, Mircea Sandu, într-o conferință de presă.

Mircea Sandu a afirmat că pentru partida cu Grecia de la București au fost emise 54.000 de bilete, dintre care 1.700 sunt pentru fanii greci, iar 1.300 nu vor fi puse în vânzare, deoarece sunt în zona de protecție a oaspeților. „Sunt în jur de 54.000 de bilete, din care trebuie să țineți cont că 3.000 pleacă spre greci și spre zona tampon. Sectoarele 126, 357, 358 și parte în 356, iar 125, 355 și 356 vor fi tamponul. Va trebui și am și vorbit cu Bogdan Tănase de la ALPAB să găsim o soluție să îmbrăcăm în plexiglas, pentru că pierdem 1.500 de locuri pentru că trebuie să asigurăm separarea galeriei oaspete. La Atena sunt plase laterale și în față”, a explicat Sandu.

În cazul în care toate biletele vor fi vândute, FRF va înregistra un profit de circa 400.000 de euro, deoarece acțiunile echipelor naționale vor costa 520.000 de euro: „Dacă se vând toate biletele, cheltuielile sunt 520.000 de euro, pentru tineret și echipa națională, și vom avea un profit de 400.000”.

Mircea Sandu a precizat că 45.000 de bilete au ajuns la fanii echipei naționale, restul fiind oprite pentru sponsori, cluburi și oficialități. „Pentru meciul de acasă am repartizat și pentru galeriile din România cu care avem un acord, mă refer aici la Dinamo, Rapid, Petrolul, Steaua, separat, plus galeriile din țară care vin de la Iași, Constanța. Cei de la Dinamo au solicitat și pentru Arad, Timișoara, Craiova și așa mai departe. Din acest punct de vedere, galeriile din România vor beneficia de aproximativ 7.000 de bilete la un preț de 15 lei biletul, deci nu se dau bilete gratuite pentru galerii. Așa se procedează și în vest. În jur de 45.000 de bilete pleacă spre populație. Va fi un stadion plin, în mod cert. Eu sper să ne bucurăm la final cu toții și să nu întâmpinăm probleme majore”, a explicat Sandu.

Oficialul FRF a menționat că se mai găsesc la comercializare doar bilete la sectorul VIP. „Mai sunt bilete online doar VIP. Probabil că săptămâna viitoare vom afla exact câte bilete mai sunt. Nu se vor pune bilete la case, pentru că a mers foarte bine. Chiar dacă este un pic mai costisitor, ai o anumită liniște. Apropo de casele de bilete, să știți că e o teroare pentru casieri, amenințări cu cuțite, înjurături, dar se poate ca unii să fie mână în mână pentru anumite avantaje. E greu să îi urmărim noi din federație, de aceea angajăm anumite firme sau poate Jandarmeria ar trebui să-și facă datoria”, a subliniat Sandu.

Mircea Sandu a cerut oficialităților statului să intervină pentru a opri specula cu bilete în mediul online. „Noi am pus bilete rezonabile, dar am văzut că biletul de 140 de lei e 280 de lei. Instituțiile statului care se ocupă de poșta electronică să poată să îi ia pe ăia. Mă dau că sunt polițist și mă duc și îi iau. Noi nu am vândut bilete la prețuri destul de rezonabile ca să facă alții bișniță și bani pe ele. Noi le-am pus la prețuri rezonabile ca să vină lumea la stadion și să susțină echipa națională. Dacă puneam prețuri cu 10 sau 20 de lei mai mult probabil că ne făceați praf până acum. Nu va rămâne vreun bilet nevândut. Am satisfăcut și familia fotbalului, echipa națională pentru familiile lor, salariați, sponsori, tot, tot, tot”, a completat Sandu.

La partida cu Grecia, fostele glorii ale sportului românesc vor primi bilete în sectorul 136 al stadionului. „În sectorul 136, cel central, primesc bilete o mare parte dintre campionii mondiali, olimpici. Fostele glorii ale fotbalului românesc primesc în jur de 50-60, în sectorul 140. Au un separeu unde se afișează poze din activitatea lor. Ar fi păcat să nu invităm oamenii ăștia la meciurile echipei naționale, pentru că e un stadion care ne permite să creăm niște locuri libere și pentru ei la cât au făcut pentru sportul românesc. Sigur, invităm și de la Parlament, șefii de grupuri parlamentare. E o chestie de respect. O să sun la Președinție să vedem dacă președintele dorește să vină, la cabinetul primului ministru. Chiar dacă este stadionul primăriei și al guvernului, eu plătesc 50.000 de euro chirie, 60.000 de euro societate de stewarzi, 10.000 curățenia, 15.000 UTI și așa se adună 130.000 de euro. M-am săturat de gratuități, invit capii țării, personalitățile, dar gata, cumpărați-vă bilete, pentru că nu am posibilitatea să satisfac pe toată lumea cu bilete gratuite. Oricum, personal eu nu am avut solicitări”, a menționat Sandu.

România va întâlni reprezentativa Greciei în play-off-ul Cupei Mondiale. Meciul tur este programat la 15 noiembrie, la Pireu, iar returul pe 19 noiembrie, la București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Schimbare pentru TOȚI cei cu BULETINE de identitate. Decizia momentului în România
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Melinda Gates a părăsit fundația înființată alături de fostul soț Bill Gates
×