Ce a declarat Alexandra Dulgheru când a aflat că va juca cu Halep

Ce a declarat Alexandra Dulgheru când a aflat că va juca cu Halep
Publicat: 14/05/2015, 17:21

„O să fie frumos. Clar o să fie 90 la sută români în tribune, nu știu dacă vor exista și străini. Pentru noi, pentru români, asta e un lucru foarte bun. Am jucat cu ea (n.r. – cu Simona Halep) acum mult timp și nu pot să spun că mai are relevanță. Cu exactitate nu mai îmi aduc aminte când am jucat cu ea. Eram junioare, 14-15 ani, cam așa ceva. Cred că Simona a bătut. Dar nu știu sigur, de asta zic că nu cred că are relevanță pentru că a fost acum mult timp. Dar o să fie frumos, eu nu am nimic ce pierde și cu siguranță va fi o atmosferă frumoasă”, a spus Dulgheru.

Ea a afirmat că nu a stabilit încă modul de abordare a partidei cu Simona Halep. „Încă nu am vorbit cu antrenorul. Nu știam cu cine o să joc. Dar o să vorbesc cu antrenorul și o să vedem ce plan vom pune în aplicare. Normal că Simona joacă bine, nu e numărul 2-3 mondial degeaba. Și-a îmbunătățit mult jocul în ultimii ani, are foarte multă încredere, are un joc frumos, deci are foarte multe lucruri bune. Sincer nu știu, o să vorbesc cu antrenorul și o să vedem. Și când am câștigat primele mele turnee WTA nu mă gândeam că voi ajunge în semifinale și așa mai departe. Pur și simplu luam meci cu meci, punct cu punct și vedeam la momentul respectiv ce puteam face. Pentru că planurile de dinainte de multe ori nu au nicio relevanță. Eu sunt într-un moment bun, am jucat meciuri bune, o să continui cu ritmul ăsta și sper să mă recuperez bine până mâine”, a adăugat jucătoarea.

Colegă cu Simona Halep în echipa de Fed Cup a României, Dulgheru susține că meciul nu va strica relația de prietenie cu aceasta. „Amândouă sunt genul de fete care în afara terenului suntem OK, pe teren încercăm să ne facem treaba, nu purtăm ranchiună. Eu nu sunt genul. Așa că îmi doresc să fie un meci frumos, fair-play, și să fim amândouă sănătoase și să jucăm amândouă până la capăt”, a menționat ea.

Referitor la meciul din optimile de finală cu rusoaica Ekaterina Makarova, Alexandra Dulgheru a declarat că era pregătită să joace trei seturi, însă a reușit să treacă peste durerile din debutul întâlnirii și să se califice în sferturile de finală în doar două seturi. „Având în vedere că a fost 4-1 pentru ea (n.r. – Ekaterina Makarova) în primul set, nu pot spune că a fost ușor. Dar, într-adevăr, am terminat în două (n.r. – seturi). E ciudat să termin în două când eram deja setată pe trei în zilele precedente. Sunt fericită, normal, dar în același timp și cam obosită. Mi-a fost greu la început să îmi pun corpul în mișcare, mă durea cam tot, dar am încercat să nu mă gândesc la asta. Așa că am simțit oboseala, dar cred că ritmul meciurilor precedente m-a ajutat azi. Pentru că pur și simplu corpul era pe val, ca să zic așa. Iar când avea ea 4-1 am zis că nu am ce pierde și mi-am zis să mă mișc mai mult pe picioare și să fiu mai activă. Și corpul m-a ajutat să fac tot ce îmi trecea prin minte. Iar apoi mi-am dat drumul. Dar nu a fost ușor”, a explicat jucătoarea.

Dulgheru a afirmat că la turneul de la Roma se simte ca un „gladiator în arenă” și a menționat că suporterii români au ajutat-o foarte mult în partida din optimile de finală. „Clubul de aici arată impresionant, eu mă simt ca un gladiator în arenă. Sincer, așa arată. Publicul românesc m-a ajutat. Parcă erau numai români în tribună și azi mi-au dat un plus de energie. E frumos să simți suportul celor de acasă, pentru că ne simțim ca acasă. Le mulțumesc pentru că au fost foarte activi și mulți”, a precizat Dulgheru.

Alexandra Dulgheru, locul 72 WTA, o va întâlni, vineri, pe Simona Halep, locul 2 WTA, în sferturile de finală ale turneului Premier 5 de la Roma. Dulgheru a trecut în optimile de finală cu scorul de 6-4, 6-3, de rusoaica Ekaterina Makarova (locul 8 WTA), în timp ce Simona Halep a învins-o pe americanca Venus Williams (locul 16 WTA), scor 6-2, 6-1.