Ce vor să facă maghiarii! Anunțul președintelui federației: „Încercăm ca simbolul Ungariei Mari să fie acceptat de UEFA”

Publicat: 04/02/2023, 11:16

Preşedintele Federaţiei Ungare de Fotbal, Sandor Csanyi, a anunțat că vrea ca simbolul Ungariei Mari și a drapelului să fie recunoscute de UEFA.

Conducătorul MLSZ a declarat pentru M4 Sport că deocamdată nu se pot afișa aceste simboluri pe stadioane, dar va discuta cu cei de la UEFA pentru a primi permisiunea.

Ce vor să facă maghiarii! Anunțul președintelui federației: „Încercăm ca simbolul Ungariei Mari să fie acceptat de UEFA”

Csanyi a mai declarat că nu vrea să vadă drapele arpediene (care aparțin primei dinastii domnitoare a Regatului Ungariei), în tribune pentru că Ungaria are steag oficial.

Totuși, nu dorește ca fanii maghiari sau echipa națională să fie pedepsiți dacă suporterii afișează un asemenea simbol în tribune.

„Dacă MLSZ organizează un campionat, echipele trebuie să accepte condițiile jocului anunțat. Situația este similară pe plan internațional. Dacă noi vrem să jucăm în preliminariile Campionatelor Europene de Fotbal, în Liga Națiunilor sau chiar în Liga Campionilor și în Liga Europeană, atunci trebuie să acceptăm condițiile jocului anunţate. Potrivit UEFA, bannerele care poartă mesaje rasiste sau politice nu pot fi afișate. Întrebarea este dacă simbolul Ungariei Mari poartă un mesaj politic. În opinia noastră nu poartă”, a spus Sandor Csanyi, care e şi vicepreşedintele UEFA.

„Dacă suporterii doresc atât de mult să vină cu aceste simboluri, şi nici eu nu cred că utilizarea acestor simboluri este atât de exagerată pe cât sunt judecate, vom încerca să facem în aşa fel încât să fie acceptate de UEFA. Dar nu suntem singuri în Europa. Suporterii țărilor vecine pot fi iritați, dimpotrivă, de aceste simboluri, așa că nu putem decide în mod independent dacă pot fi utilizate sau nu, putem decide doar la sfârșitul unui proces de negociere”, a mai anunțat acesta.

Viktor Orban s-a afișat cu un fular cu harta Ungariei Mari. A apărut la sfârșitul lui noiembrie cu un fular în culorile rosu, alb, verde, și cu harta Ungariei Mari pe el, din care face parte și Transilvania. Gestul a avut loc la retragerea lui Balazs Dzudzsak de la națională.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase