COSR întâmpină dificultăți în a stabili portdrapelul României la JO

COSR întâmpină dificultăți în a stabili portdrapelul României la JO
Președintele COSR, Octavian Morariu, a declarat, joi, că e destul de dificil să aleagă un sportiv care să poarte drapelul României la ceremonia de deschidere a JO de la Londra, întrucât festivitățile vor începe târziu, iar componenții lotului olimpic vor intra în competiție foarte repede.
Publicat: 28/06/2012, 16:27
Actualizat: 28/06/2012, 16:27

Președintele COSR, Octavian Morariu, a declarat, joi, că e destul de dificil să aleagă un sportiv care să poarte drapelul României la ceremonia de deschidere a JO de la Londra, întrucât festivitățile vor începe târziu, iar componenții lotului olimpic vor intra în competiție foarte repede.

„Am vorbit cu o parte dintre ei și sportivii sunt foarte lucizi. Niciunul dintre ei nu va risca nici măcar unu la un milion pentru chestiunea asta. Ei se pregătesc patru ani pentru a deveni campioni olimpici, că poartă drapelul sau nu îl poartă. Am vorbit cu ei, nu acest lucru e pe locul unu. Pe primul loc e medalia. Și îi înțeleg foarte bine, sunt toți profesioniști, trecuți prin competiții. Vom alege marți, vom discuta și cu ei. Deocamdată avem 2-3 idei, dar mai trebuie să vorbim și cu sportivii și antrenorii. E o decizie colectivă și asumată colectiv. Pentru sportivi e o mare onoare să poarte drapelul României, dar o și mai mare onoare să vadă drapelul ridicat pe cel mai înalt catarg. Și eu dacă aș fi în locul lor aș prefera să câștig o medalie, știu că nu o irosesc. O ceremonie de deschidere este un foarte mare efort fizic”, a declarat Morariu.

Oficialul COSR a declarat că spotivul care va purta drapelul va fi stabilit la începutul săptămânii viitoare și a explicat de ce pentru sportivii români este dificil să participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra: „Încă nu am decis cine va purta drapelul, vom decide la începutul săptămânii viitoare. Alegerea purtătorului de drapel se va face după mai multe criterii. Din păcate nu putem să alegem după criteriul cel mai firesc, al performanței, al reprezentativității. Ceremonia de deschidere începe târziu, la ora 21.00, din considerente de televiune. O parte din venituri vin de la sponsori americani și banul dictează. Asta înseamnă că sportivii vor intra pe stadion după spectacolul de deschidere undeva după ora 11.00 seara, ora 01.00 a României și 06.00 pe coasta de est americană. Din simulările făcute România ar urma să intre la o oră și jumătate după ce intră prima țară. Asta înseamna după ora 02.00 noaptea la București. E foaret greu să desemnezi un purtător de drapel fără să te gândești că acel sportiv intră în competiție. E o teorie medicală care spune că pentru o oră pierdută de somn trebuie să stai o zi. Pentru a recupera, sportivul ar avea nevoie de trei zile de recuperare, cel puțin. De aceea presiunea e destul de mare când alegi, pentru că o foarte mare dintre sportivii de prestigiu susceptibili să devină campioni intră în competiție în primele trei-patru zile”.

Octavian Morariu a precizat că întreaga delegație a României la Londra va fi compusă din aproximativ 250 de persoane. „Acum numărul sportivilor calificați se învârtește în jurul cifrei de 100, plus-minus, pentru că mai sunt câteva șanse de calificare și mai e posibil să apară accidentări. În clipa de față sunt 102 sportivi și o delegație de aproximativ 150 de tehnicieni și oficiali”, a spus el.

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Octavian Morariu și directorul general al Groupama Asigurări, Francois Coste, au semnat, joi, la sediul COSR, un parteneriat prin care societatea devine asiguratorul oficial al delegației României la Jocurile Olimpice de la Londra.

„Ca fost sportiv și președinte de federație știu cât de important este pentru cel care merge în competiție să știe că în cazul în care i se întâmplă ceva nu are nimic de plătit, ba primește și despăgubiri dacă este cazul”, a declarat președintele COSR, Octavian Morariu.

Jocurile Olimpice de la Londra se vor desfășura între 27 iulie și 12 august.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
Se dau banii de taxe înapoi. Vin direct în plic: A fost o greșeală
Toți șoferii trebuie să știe. Care e presiunea corectă în cauciucuri
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Cea mai fierbinte lună aprilie din istorie. „În ce moment declarăm că am pierdut lupta?”