Cristi Borcea și-a oficializat retragerea de la Dinamo: Au fost cei mai frumoși ani din viața mea, chiar dacă au adus probleme și by-pass-uri

Cristi Borcea și-a oficializat retragerea de la Dinamo: Au fost cei mai frumoși ani din viața mea, chiar dacă au adus probleme și by-pass-uri
Președintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a declarat, luni, într-o conferință de presă, în cadrul căreia și-a anunțat plecarea de la gruparea bucureșteană, că cei 17 ani în care a fost acționar au fost cei mai frumoși din viața sa, chiar dacă stresul i-a creat multe probleme de sănătate.
Publicat: 23/07/2012, 19:43
Actualizat: 25/06/2013, 17:34

Președintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a declarat, luni, într-o conferință de presă, în cadrul căreia și-a anunțat plecarea de la gruparea bucureșteană, că cei 17 ani în care a fost acționar au fost cei mai frumoși din viața sa, chiar dacă stresul i-a creat multe probleme de sănătate.

„Atâta timp cât voi exista, voi căuta să fac cât mai mult bine pentru Dinamo. Au fost cei mai frumoși ani din viața mea, chiar dacă au adus probleme și by-pass-uri. Le mulțumesc tuturor acționarilor cu care am lucrat, Bagher, Becali, Cohn, Turcu, alături de care am dus multe războaie împreună. Mi-aș dori din tot sufletul ca Dinamo să reușească ce nu am reușit eu în anii ăștia, să intre în grupele Ligii Campionilor. Este ceea ce își dorește orice dinamovist, să jucăm și noi în Liga Campionilor”, a spus Borcea, care a precizat că se bucură că a renunțat la orgolii și a fost de acord cu păstrarea italianului Dario Bonetti pe banca tehnică a echipei.

Cristian Borcea a afirmat că nu va mai investi la o altă echipă din România și a precizat că va reveni în acționariatul clubului Dinamo doar dacă sănătatea i-o va permite. „Este o decizie foarte grea să mă despart după atâta timp de Dinamo. Dinamo va rămâne toată viața în sufletul meu. Pentru mine e Dinamo sau nimic, nu mă veți vedea la o altă echipă. Au fost cuvinte regretabile pe care i le-am spus lui Dragoș Săvulescu, dar îi mulțumesc că ne-am înțeles până la urmă. Decizia este încheiată, definitivă și irevocabilă. Când mă voi simți apt psihic și medical, sper cât mai târziu, mă voi gândi să mă întorc la Dinamo. Acțiunile sunt acum în posesia domnilor Badea și Săvulescu. De acum înainte mă voi ocupa de sănătate și în plus am preluat o societate foarte mare cu 3.000 de angajați. În plus, voi veni la meciurile lui Dinamo”, a subliniat Borcea.

Întrebat ce l-a făcut să renunțe la acțiunile deținute, Borcea a răspuns: „Stresul și implicarea din ultimii ani. Ce alt motiv mai mare decât să-ți scoată inima, să ți-o pună deoparte și apoi să ți-o pună la loc? Nu am făcut calcule cât am investit la Dinamo, am mers pe premisa că în viață trebuie să existe un stop. După pierderea campionatului cu Unirea Urziceni, care a fost cea mai neagră zi din viața mea, 90 la sută din nopți le dorm doar cu medicamente. Aveam o perspectivă foarte frumoasă atunci, dar ceea ce s-a întâmplat ne-a afectat pe toți. În ultimii trei ani am decis să fac pasul înapoi, apoi în iarnă am hotărât să continuăm, dar a venit acea problemă de sănătate și mi-am dat seama că asta e cea mai importantă în viață. În plus, eu nu pot să fac lucrurile pe jumătate”.

Cristian Borcea a precizat că și-a vândut acțiunile către Dragoș Săvulescu. „Am căzut de acord pentru aceda acțiunile pe care le am la Dinamo și îi mulțumesc mult lui Dragoș că m-a înțeles. Nu am mai putut continua. Au fost 17 ani cu momente plăcute mai multe decât cele neplăcute. Nea Cornel Dinu m-a adus la Dinamo când era pe locul 12 și au fost momente la început când Dinamo era la un pas de desființare. Dacă nu era un om ca el, Dinamo ar fi avut soarta unor echipe care s-au desființat. Dacă nu era domnul Cohn, nu am fi dat foc tribunei în Ghencea, de la dânsul am luat cartoanele. Toți colaboratorii mei au fost importanți pentru rezultate, dar cel mai important a fost Cornel Dinu, care a fost și președinte și antrenor și frate pentru noi”, a explicat Borcea.

Președintele executiv al FC Dinamo a menționat că atacantul Marius Niculae a părăsit gruparea bucureșteană după ce în sezonul trecut a fost acuzat de către fani că ar fi vândut meciul cu Steaua. „Marius Niculae nu a plecat la Vaslui pentru că am plecat eu de la Dinamo. L-a durut foarte tare faptul că a fost făcut trădător după meciul cu Steaua și a anunțat că vrea să plece la o echipă din afară. Eu nu știam că se duce la Vaslui. Aș vrea să nu se facă nicio legătură între mine și Marius Niculae”, a adăugat Borcea.

Președintele Consiliului de Administrație al FC Dinamo, Nicolae Badea, a dezvăluit că Borcea dorea să iasă din acționariat încă de acum trei ani. „Au fost multe momente dificile, dar a existat și balsamul care a compensat, satisfacția rezultatelor sportive care ne-au făcut să continuăm. Apoi a venit decizia lui obiectivă de a ieși din structura acționariatului care a început acum trei ani. În iarnă am avut o discuție în urma căreia am decis să rămână. E o perioadă îndelungată și toate lucrurile din ultima vreme au dus la decizia lui de retragere din structura acționariatului FC Dinamo. Borcea își va încheia mandatul de președinte executiv la 30 septembrie, până atunci păstrându-și funcția”, a spus Badea.

Nicolae Badea a precizat că FC Dinamo a plătit suma de două milioane de euro pentru achiziționarea bazei sportive de la Săftica. „Recent am încheiat o tranzacție de două milioane de euro prin achiziționarea bazei Săftica, unde avem un proiect de dus la capăt. Această bază face parte din istoria clubului Dinamo”, a completat Badea.

Președintele delegat al FC Dinamo, Dragoș Săvulescu, a dezvăluit că a preluat acțiunile de la Cristian Borcea, însă acestea urmează să fie direcționate către președintele Nicolae Badea. „Eu am fost adus la Dinamo de Cristi Borcea în perioada în care eram foarte apropiați, apoi a fost o perioadă de absență a mea și niște tensiuni și îmi prezint scuze pentru acele replici. Retragerea lui Cristi Borcea nu are nicio legătură cu tensiunea depășită dintre noi. Am închis această tranzacție, am văzut că au apărut și prețuri. Sunt exagerări, nu e vorba nici de un milion de euro, nici de șapte, cifra se află undeva într-o zonă mediană. E vorba de niște creanțe și țin să-i mulțumesc lui Cristi Borcea că a dat dovadă de flexibilitate și printr-o formă de compensare, am încheiat această tranzacție. Am preluat aceste acțiuni, pe care urmează să le îndrept către domnul Badea, așa cum s-a întâmplat și în cazul domnului Turcu. Acum suntem în situația de două persoane, sper că nu suntem în situația celor zece negri mititei, deși așa pare până acum. Vom discuta în ce măsură se va impune cooptarea unui terț”, a explicat Săvulescu.

Întrebat dacă se impune venirea unui alt acționar în cadrul FC Dinamo, Săvulescu a răspuns: „Se poate continua în asemenea formulă. Nu e stringentă aducerea unui acționar, dar dacă vom găsi unul sau mai mulți, vom analiza. Asta doar în cazul în care ne poate ajuta în viitor. Vom lua o decizie pentru binele lui Dinamo. Negoiță este sponsor la Dinamo de mult timp, e un apropiat al clubului. Vom analiza dacă va o exista o hotărâre a sa în acest sens”.

La conferința de presă a asistat și omul de afaceri și producătorul Bobby Păunescu, care înaintea debutului acesteia a discutat cu Borcea și Săvulescu.

De asemenea, în timpul conferinței de presă au rulat pe două televizoare imagini cu Borcea în perioada petrecută la Dinamo, timp în care s-au cucerit patru campionate, șase cupe și două supercupe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
El este Cristian, polițistul care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă la Galați: „Doi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Avertisment de ultimă oră de la ANM. Fenomene extreme în multe județe
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Rasputin, controverse despre moartea și viața sa. Vindecător ori șarlatan?