Cristiano Ronaldo ar putea scăpa de acuzațiile de viol pe care i le aduce o americancă. Un judecător cere clasarea dosarului

Cristiano Ronaldo ar putea scăpa de acuzațiile de viol pe care i le aduce o americancă. Un judecător cere clasarea dosarului
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 08/10/2021, 14:55

Fotbalistul Cristiano Ronaldo ar putea să scape de acuzațiile de viol care i-au fost aduse de către o americancă, după ce un judecător din SUA a decis că dosarul ar trebui clasat.

Femeia susține că starul portughez ar fi violat-o în 2009 într-un hotel din Las Vegas, dar instanța a decis că dosarul ar trebui clasat fără alte urmări, din cauza unor nereguli, potrivit stirileprotv.ro.

Judecătorul Daniel Albregts a considerat că plângerea depusă la Tribunalul Federal din Nevada de către Kathryn Mayorga, în vârstă de 37 de ani, se bazează în principal pe documente piratate care provin din „Football Leaks”, documente care nu ar fi trebuit să se afle în posesia acesteia.

Avocatul acuzării ar fi acționat cu rea credință

În recomandările sale, date publicităţii, judecătorul acuză avocatul femeii, Leslie Stovall, că a acţionat cu „rea credinţă” în acest dosar.

„Să respingi dosarul Mayorga din cauza comportamentului incorect al avocatului său este o decizie dură. Dar, din păcate, este singura sancţiune adecvată pentru a garanta integritatea procedurii judiciare”, a motivat judecătorul.

Acesta a mai spus că reclamanta își poate schimba avocatul, dar instanța va fi incapabilă să spună care parte a cazului este fondată doar pe amintirile sale sau dacă documentele „Football Leaks” au influențat procesul.

Avocatul lui Cristiano Ronaldo, Peter Christiansen, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că „tribunalul doreşte să aplice legea cu echitate şi recomandă respingerea plângerii civile împotriva lui Ronaldo”.

De altfel, Cristiano Ronaldo a respins categoric acuzațiile de viol și a declarat că a avut cu femeia respectivă o relație „complet consimțită”.

În iulie 2019, justiția din Statele Unite a anunțat că acuzațiile de viol la adresa fotbalistului „nu pot fi dovedite dincolo de îndoială rezonabilă”, renunțând la urmărirea penală.

Urmărește Gândul.ro pe
Google News și Google Showcase