Cu ce acte vrea Mititelu să demonstreze că FRF și LPF funcționează ilegal

Cu ce acte vrea Mititelu să demonstreze că FRF și LPF funcționează ilegal
Publicat: 25/05/2012, 00:32
Actualizat: 25/05/2012, 00:32

Finanțatorul Universității Craiova, club dezafiliat de Federația Română de Fotbal, Adrian Mititelu a prezentat, joi, într-o conferință de presă, o serie de documente care dovedesc, în opinia sa, că forul prezidat de Mircea Sandu și Liga Profesionistă de Fotbal funcționează ilegal.

„Au dispărut dosare de înființare a Ligii și a FRF. Actele de înființare a Ligii nu mai sunt, au aflat că suntem pe urmele lor și au încercat să oprească accesul la aceste documente. Federația este înființată ilegal, abuziv. Am acte care dovedesc acest lucru. Tot ce spunea Mircea Pascu era adevărat. Din păcate acel om a rămas singur împotriva furtunii și a murit cu dreptatea în mână. Sandu Mircea și oamenii lui au confiscat și înființat o federație în mod ilegal. A fost constituită ilegal, printr-o infracțiune. În 2000, când a apărut Legea 69, au aruncat-o cumva într-o legalitate, după ce în 1993 a fost înființată ilegal. Nu este Federația care a activat în România și care a fost fondată în 1909, este o persoană juridică fantomă, înființată fraudulos”, a spus Mititelu.

Adrian Mititelu a menționat că toate deciziile luate sub comanda lui Mircea Sandu din 2005 încoace se lovesc de nulitate, deoarece mandatele sale de președinte nu au fost înregistrate decât în 2012 la Tribunalul București. „Când au descoperit că FRF funcționează abuziv și fraudulos s-au dus să repare o chestie din 2005. Au făcut printr-o acțiune ținută în secret, care nu a fost pe portalurile instanțelor Tribunalului București, iar Mircea Sandu s-a dus să-și înscrie în 2012 mandatele din 2005 și 2010, ceea ce era o ilegalitate. Cum să-ți înscrii un mandat care expirase din 2005? Ei practic au recunoscut că nu au avut mandate, pentru că ele intră în evidență din momentul în care sunt înscrise la Tribunal. Toate deciziile din 2005 încoace sunt nule de drept. E de râsul curcilor”, a explicat Mititelu.

Adrian Mititelu susține că grupările care sunt afiliate la FRF, printre care Dinamo și Rapid, sunt de fapt niște asociații sportive pline de datorii, și nu societățile pe acțiuni care activează în prezent. „Clubul numărul 1 asociat la FRF este Universitatea Craiova. În registrul de astăzi, Universitatea Craiova este membru afiliat. Mai sunt încă 40-50 de membri afiliați. Toate asociațiile din 2001 care au înființat federația sunt membre afiliate, pline de datorii, dar ele sunt trase pe dreapta și au fost substituite, săvârșind un fals cu alte cluburi care nu au nicio treabă cu fotbalul românesc. Acest registru este oglinda federației”, a adăugat Mititelu.

Finanțatorul grupării oltene a afirmat că președintele Sistemului național de licențiere, Viorel Duru, a acordat ilegal licențele unor cluburi, care au datorii mari la Bugetul Statului. „Duru e un locotenent al lui Sandu Mircea care a avut sarcina să creeze un organ de represiune pentru a șantaja și a se răzbuna pe cluburile care nu îi sunt supuse lui. Sistemul de licențiere din România este nul de drept. El a retrogradat pe Timișoara pentru datorii de un milion de euro, dar nu a făcut același lucru cu alte cluburi. Domnul Duru a livrat certificate de licențiere de la dumnealui din birou în care spune că societățile comerciale sunt afiliate. Pe românește au substituit adevăratele persoane juridice pentru a fi licențiate”, a completat Mititelu.

În ceea ce privește LPF, Adrian Mititelu a precizat că în luna septembrie are un termen la un proces în care a cerut dizolvarea Ligii, pe motiv că aceasta funcționează ilegal. „În anul 2000, când a apărut Legea 69, Dumitru Dragomir, care are alături doar doctori docenți, avocați și toți proștii, a făcut reorganizarea Ligii aiurea în tramvai. În loc să o organizeze după noua lege, a făcut o nouă persoană juridică, dar el a considerat-o reorganizare. A constituit o LPF doar din cluburile de Liga I și s-a trezit cu două ligi. Spre deosebire de FRF, care a mers pe șustache și a păstrat ambele federații, Dragomir a făcut o mare prostie. Pe una dintre ele a dizolvat-o în 2001. Am dovada că Liga funcționează ilegal și în mod normal trebuie să-și înceteze activitatea. Ca atare am băgat o acțiune de dizolvare a Ligii, care are termen în septembrie”, a menționat Mititelu.

Adrian Mititelu s-a plâns de faptul că accesul la documentele prin care încearcă să dovedească aceste ilegalități se face foarte greu, din cauza relațiilor pe care Mircea Sandu le are cu judecătorii și procurorii. „Încă avem probleme să mai avem acces la anumite documente, încă săpăm la ele. Organizația criminală condusă de Sandu Mircea și la care e asociat cu alte persoane ce au funcții publice în România s-a pus în mișcare și mi-a blocat accesul la documente publice. Din fericire au intrat în fibrilații și-și fac planul de apărare, însă la tribunale ușile le sunt închise. Acest sistem pe care l-a creat Sandu Mircea nu ar fi fost posibil dacă nu avea alături oameni din puterea publică a României, judecători și procurori”, a explicat Mititelu.

Clubul SCC U Craiova SA, condus de Adrian Mititelu, a fost exclus, la 14 mai, din Federația Română de Fotbal, în cadrul Adunării Generală a FRF, cu 168 de voturi pentru, 18 abțineri și cinci împotrivă. FRF anunța, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federației, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat să-și retragă acțiunile în instanțele civile împotriva Federației Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.

Decizia de anul trecut a Comitetului Executiv al FRF se află în atenția procurorilor DNA, în urma plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale față de membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universității Craiova din FRF, acuzându-i de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal sunt învinuite de procurori în dosarul excluderii Universității Craiova, alături de președinții acestor foruri, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, și de alți 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceștia sunt învinuiți de abuz în serviciu și de sustragere de bunuri de sub sechestru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO