Cum a scăpat Neymar de închisoare și de o amendă de zece milioane de euro! De ce a apărut în fața judecătorilor vedeta celor de la PSG și a naționalei Braziliei!

Publicat: 29/10/2022, 10:35

Parchetul din Spania a renunţat  la toate acuzaţiile împotriva lui Neymar, dar şi a celorlalţi pârâţi din procesul legat de neregulile ce ar fi existat în cazul transferului la FC Barcelona, în 2013.

Procurorul iberic a anunţat „retragerea acuzaţiei împotriva tuturor inculpaţilor şi pentru toate faptele”. Inițial, cei de la Parchet au cerut ca Neymar să fie condamnat la doi ani de închisoare și amendat cu zece milioane de euro.

În proces erau implicați Neymar, părinții săi, doi foşti preşedinţi ai FC Barcelona, Sandro Rosell şi Josep Maria Bartomeu, dar și un fost oficial al lui Santos, Odilio Rodrigues Filho.

Cum a scăpat Neymar de închisoare și de o amendă de zece milioane de euro. De ce a apărut în fața judecătorilor

Procesul se va încheia luni, iar fotbalistul lui PSG a declarat: „Tata s-a ocupat întotdeauna de negocierea contractelor. A fost întotdeauna responsabil pentru asta. Eu semnez ce îmi spune el”.

Starul naționalei Braziliei a mai completat că nu mai ține minte dacă a fost prezent la negocieri, în 2011, atunci când s-a discutat despre viitorul transfer la Barcelona și care face obiectul acestui proces.

Totul a pornit după ce grupul brazilian DIS, fost deţinător al unei părţi a drepturilor jucătorului, s-a adresat instanței în 2015. Clubul spaniol a susținut că transferul a costat 57.1 milioane de euro, dar justiția a anunțat că de fapt suma a fost de 83 de milioane de euro.

DIS a primit 6.8 milioane de euro din cele 17.1 primite de Santos și compania a susținut că le-a fost ascunsă adevărata valoare a transferului. Apărarea fotbalistului a spus că cele 40 de milioane de euro primite de Neymar au reprezentat o primă. DIS a cerut despăgubiri de 35 de milioane, sumă pe care o consideră că a pierdut-o în tranzacție.

În proces – legat de evaziunea fiscală din același transfer – în 2016, s-a încheiat un acord între acuzare și FC Barcelona, clubul achitând o amendă de 5.5 milioane de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase