Cum au ajuns boxerii români să meargă la Campionatul European pe banii lor

Cum au ajuns boxerii români să meargă la Campionatul European pe banii lor
Publicat: 06/08/2015, 14:59

Conturile Federației Române de Box sunt blocate, forul neputând primi subvenții de la MTS din cauza unor nereguli financiare, iar în această situație membrii Biroului Federal au sponsorizat cu peste 5.000 de euro deplasarea sportivilor în Bulgaria pentru competiția ce se desfășoară în perioada 6-15 august.

Vicepreședintele FRB, Marcel Boboc a declarat, joi, într-o conferință de presă, că membrii Biroului Federal va încerca să facă rost de banii necesari pentru ca sportivii să poată participa și la Campionatele Mondiale de la Doha. „Chiar dacă trecem printr-o perioadă grea, trebuie să rămânem uniți și să mergem mai departe. Am văzut că a apărut că Mihai Nistor și antrenorul său, Relu Auraș, au plecat pe banii lor, nu este adevărat. O parte au mers pe banii lor și o parte cu banii strânși de noi, de echipa din Biroul Federal. Toți care se califică la mondiale vă promit că vor avea bani să meargă la mondialele de la Doha. Cu Dumnezeu înainte, ce să spun? Să mințim? Trebuie să ne zbatem, am ajuns oameni datorită boxului și acum trebuie să întoarcem și noi. Sperăm că problemele noastre se vor rezolva. Am fost și ghinioniști că am început această alergătură după bani la mijlocul anului și toate societățile își fac planurile de sponsorizare cu un an înainte. Suntem în discuții cu mai mutle societăți, dar au fost multe scandaluri în box și puține vor să se asocieze cu un scandal. Noi facem tot ce se poate”, a declarat Boboc.

Boxerul Florentin Niculescu va participa la europene la categoria 64 de kilograme și a declarat că problema banilor este una foarte importantă pentru toți sportivii: „Sunt foarte bine pregătit, îmi doresc o medalie la acest Campionat European. Sper să am mai mult noroc. Nu știu ce adversari voi avea, ce va fi, va fi, eu vreau să câștig. Eu îmi doresc să mă calific la Olimpiada de la Rio și acolo să iau o medalie. Bineînțeles că banii sunt o problemă. Nouă, sportivilor ne trebuie vitamine, o grămadă de lucruri. Și trebuie să fim pregătiți pentru un turneu internațional. Lipsa banilor este cea mai mare problemă a sportivilor. Nu ne permitem să facem mai nimic, trebuie să cheltuim de la noi dacă vrem să continuăm. Eu unul cheltui de la mine ca să merg la antrenament zi de zi”.

Vicepreședintele FRF a precizat că din delegația României nu va face parte niciun medic, această problemă nefiind însă o noutate. „Delegația e formată din cinci sportivi, patru antrenori și șeful delegației. Nu avem un medic, să sperăm că nu va fi cazul unui accident. Niciodată nu am avut medic, nu e prima oară când plecăm fără medic. Nu e o problemă nouă. La această competiție vor participa cinci sportivi, Răzvan Andreana, la categoria 56 de kilograme, Marius Băluță, la 60 de kg, Florentin Niculescu, la 64 de kg, Marian Pița, la 69 de kg și Mihai Nistor la +91 de kilograme. Sportivul care a câștigat Centura de Aur la 81de kilograme, Cătălin Cristea, a avut mâna fracturată și alaltăieri a recidivat. Am fost cu el la medic, am încercat tot posiblul, dar medicul a spus că o recidivă ar însemna sfârșitul carierei. Și atunci am preferat să ascultăm medicul, deși sportivul plângea, că vrea să meargă la europene. Avem cinci sportivi la europene, care este criteriul de calificare la mondiale, de unde se pot califica la Olimpiadă. Vrem să calificăm minim trei sportivi la mondiale, pentru că se califică de la locul șase în sus. Eu sper să cânte și imnul și să mai aducem măcar o medalie, sau două. Avem sportivi de valoare”, a mai spus Boboc.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Doliu imens în PSD. A murit în prag de Înviere. Tragedia a lovit chiar azi
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern