CUMPLIT. Dezvăluiri cutremurătoare din fotbalul feminin: „Șansa mea depindea de un singur lucru!”

Redactor:
Alexandra Mortu
CUMPLIT. Dezvăluiri cutremurătoare din fotbalul feminin: „Șansa mea depindea de un singur lucru!”
Dezvăluiri cutremurătoare din fotbalul feminin: „Șansa mea depindea de un singur lucru!” / Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ

În fotbalul feminin din întreaga lume jucătoarele luptă pentru egalitatea de șanse, însă, de multe ori, se confruntă cu situații îngrozitoare și abuzuri.

Fotbalul feminin și lumea sportului din Spania au fost zguduite în urmă cu două luni, când președintele Federației de Fotbal din Haiti a fost acuzat de abuz sexual de mai multe tinere fotbaliste.

Presa spaniolă, respectiv cotidianul, Marca, a publicat un reportaj despre scenele întunecate ale fotbalului feminin spaniol și despre modul în care anumite jucătoare sunt forțate să facă lucruri nedorite pentru a putea accede în cariera profesională.

Dezvăluiri cutremurătoare: Ce se întâmplă în „spatele cortinei”

Președintele Federației de Fotbal din Haiti Yves Jean-Bart a negat acuzațiile care i-au fost aduse, însă a fost suspendat de FIFA pe 25 mai.

Melchie Daelle Dumornay, golghetera și „steaua în ascensiune” a fotbalului din Haiti a făcut dezvăluiri șocante.

„Au făcut să pară că am o relație cu el folosind un clip în care se sărbătorea succesul meu. Am fost cu adevărat surprinsă, pentru că sunt victima acestui atac. Suntem dezamăgite și jenate de asta. Nu ne-au respectat deloc, în timp ce noi jucam ca să reprezentăm țara demn”, a declarat aceasta.

La rândul ei, activista Pascale Solages a declarat că Yves Jean-Bart este o persoană cu foarte mare influență și femeile care susțin că au fost spuse unor abuzuri din partea lor își vor găsi cu greu dreptatea.

„Jean-Bart poate intimida victimele, familiile, instituțiile. E un om al puterii. Dacă o persoană e coruptă, influentă și bogată, devine dificil pentru femei să obțină dreptate”, a susținut activista.

Sexul, moneda de schimb

Una dintre cele mai șocante declarații vine din partea unei sportive care a vorbit sub protecția anonimatului.

„Oportunitatea mea de a juca fotbal în străinătate depindea de un lucru. Dacă o să mă culc sau nu cu președintele federației”, a mărturisit sportiva.

 

Inchide