Dan Petrescu: Plec de la ASA Târgu Mureș din cauza problemelor de la club

Dan Petrescu: Plec de la ASA Târgu Mureș din cauza problemelor de la club
Publicat: 07/07/2015, 19:33

El a adăugat că nu mai există nicio șansă să rămână în funcție, având în vedere că a acceptat oferta clubului chinez Jiangsu Guoxin-Sainty. „Nu, în niciun caz (n.r. – nu va rămâne). Dacă voi câștiga (n.r. – Supercupa României), va fi extraordinar. Sper să câștig pentru că de aceea am rămas. Dar după aceea nu sunt șanse. Oferta (n.r. – de la clubul chinez) am avut-o mai de mult, dar nu am vrut să plec. În momentul în care s-au ivit aceste probleme era însă clar că îmi e greu să mai continui. Eu nu aș fi vrut să plec, pentru că am convins niște jucători să vină aici, făcusem o echipă. Indiferent de ofertă eu eram tentat să continui”, a spus antrenorul, care va renunța după aproximativ o lună la conducerea tehnică a echipei ASA Târgu Mureș.

Dan Petrescu este convins că vicecampioana României din sezonul precedent nu se va destrăma în ciuda problemelor financiare. „M-am simțit foarte bine la ASA. Aș fi vrut să stau mai mult, condițiile erau extraordinare, creasem un grup extraordinar. În meciurile amicale am demonstrat că suntem greu de bătut. Cred că anul acesta, dacă rămâneam toți, ASA s-ar fi bătut la primele locuri. Nu știu dacă la titlu, dar sigur la primele locuri. Nu cred că ASA se va destrăma. Referitor la o participare bună în Liga Europa rămâne de văzut, dacă vor rămâne actualii jucători. Cu lotul de acum ASA va face față foarte bine în Liga Europa”, a menționat tehnicianul.

Supercupa României este un trofeu important pentru Dan Petrescu. „E un meci foarte important pentru club, pentru mine, pentru toată echipa, pentru că se joacă pe masă cu un trofeu. E un trofeu pe care eu nu l-am câștigat ca antrenor și mi l-aș dori. La fel, nici mulți dintre băieți nu l-au câștigat, nici clubul, deci sperăm să reușim. E clar că se joacă în condiții speciale. S-au făcut multe speculații despre ce se întâmplă la ASA, era și normal. Dar nu vreau să găsim scuze dacă nu vom reuși să câștigăm”, a precizat Petrescu.

Antrenorul a explicat că Bănel Nicoliță, Vasile Maftei și Claudiu Voiculeț, jucători care și-au reziliat contractele cu ASA Târgu Mureș după blocarea conturilor clubului, ar fi fost titulari în partida cu Steaua de miercuri. „Mi-aș fi dorit foarte mult ca Nicoliță, Maftei și Voiculeț să fie aici, care ar fi fost titulari dacă rămâneau în lot, dar trebuie să mă adaptez repede. Oricum, eu cred că acum avem un prim unsprezece care poate să câștige împotriva oricărei echipe din România. Jucătorii care au rămas la echipă, au rămas ca să câștige Supercupa, nu doar să participe. Că altfel cred că plecau și ei. Pe jucătorii care au plecat îi înțeleg perfect, pe cei care au rămas îi felicit. Până la urmă joacă pentru cariera lor, pentru că în viață nu știi când mai ai șansa să participi la un meci de o asemenea importanță”, a adăugat tehnicianul.

Toți jucătorii din lot negociază cu alte cluburi, susține Dan Petrescu. „Era normal ca fiecare jucător să încerce să plece la ce se întâmplă acum. Nu are nimeni vină pentru ce se întâmplă, nici cei de la club, nici jucătorii, pur și simplu s-a întâmplat așa, din senin a căzut această veste. Și chiar nu ai pe cine să acuzi. Sunt convins că toți jucătorii negociază cu alte cluburi, dar toate aceste probleme trebuie discutate cu cei de la club pentru că mai multe nu pot să spun”, a precizat antrenorul.

Dan Petrescu speră ca Mirel Rădoi, care va debuta, miercuri, la conducerea tehnică a Stelei, să aibă rezultate bune în cariera de antrenor, dar după Supercupa României. „Va fi o întâlnire specială cu Rădoi, dar nu ca antrenor. Pentru că actorii principali trebuie să fie jucătorii. Pe Rădoi de abia aștept să îl văd. Sper să aibă o carieră de antrenor cât mai lungă, dar după meciul cu ASA să aibă rezultate bune”, a mai afirmat Petrescu.

În ceea ce o privește șansele, tehnicianul susține că Steaua este favorită clară la câștigarea meciului de miercuri. „Steaua e la început, sunt foarte puține schimbări în opinia mea. Se spune că sunt multe achiziții, dar cred că în formula de start vor fi nouă dintre jucătorii titulari de anul trecut. Deci maxim doi jucători noi cred că vor juca la acest meci. Din punct de vedere al omogenității, e clar că Steaua e în avantaj, dar e un singur meci. Se poate întâmpla orice, micile detalii vor face diferența. Favorită certă este Steaua, dar la finale de obicei nu există favorite. Din punctul meu de vedere e mai bine să pleci ca out-sider într-o finală”, a menționat Petrescu.

Mijlocașul formației ASA Târgu Mureș, Gabriel Mureșan, a declarat, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că partida poate reprezenta o revanșă după titlul pierdut în fața Stelei în ultima etapă a sezonului precedent. „Este un meci foarte important pentru club, pentru că ar fi primul trofeu dacă vom câștiga. Și cred cu tărie că suntem pregătiți să câștigăm. Când ai trofeu pe masă nu te mai gândești la bani. Indiferent ce se va întâmpla, vorbim de joi încolo, pentru că avem un meci de câștigat. Putem spune că meciul de mâine este o revanșă, pentru că pe cei de la Steaua i-am bătut de două ori în campionat și nu am câștigat nimic. Acum dacă am câștiga, am lua Supercupa”, a afirmat Mureșan.

Fotbalistul este convins că lucrurile se vor rezolva la club și echipa va continua în Liga I ca și până acum. „Eu cred că lucrurile se vor rezolva repede. Nu negociez cu niciun club acum, avem de câștigat o Supercupă. Eu sunt sub contract cu ASA”, a menționat Mureșan.

Supercupa României, dintre formațiile Steaua București și ASA Târgu Mureș se va disputa miercuri, pe stadionul Farul din Constanța, de la ora 21.00.

Conducerea grupării ASA Târgu Mureș a anunțat, luni, că jucătorii și staful tehnic au fost informați asupra faptului că, temporar, conturile clubului au fost blocate în urma controlului ce a avut loc în perioada 2014-2015, la sediul asociației. Măsura blocării conturilor a fost contestată de club în instanță.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică