Dan Petrescu și-a reziliat contractul cu CFR Cluj și va pleca în China

Dan Petrescu și-a reziliat contractul cu CFR Cluj și va pleca în China
Publicat: 29/05/2018, 18:38
Actualizat: 23/01/2019, 02:35

Telenovela plecării lui Dan Petrescu de la CFR Cluj s-a încheiat în mod oficial în cursul zilei de marți, când „Bursucul” i-a anunțat pe șefii celor de la CFR Cluj că nu va duce mai departe proiectul început în urmă cu un an. Potrivit digisport.ro, Petrescu și-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu echipa pe care a transformat-o în campioana României, urmând să dea curs ofertei pe care o are din China, de la Guizhou Hengfeng.

Forțați de rezultatele dezastruoase ale echipei sub comanda lui Gregorio Manzano, șefii clubului asiatic nu au mai vrut să mai aștepte nicio secundă și au făcut presiuni pentru ca Dan Petrescu să nu mai plece în vacanță și să semneze cât mai repede înțelegerea prin care i se oferă un salariu de aproximativ 800.000 de euro. Guizhou ar fi trebuit să plătească clauza de rezileire a lui Dan Petrescu, în valoare de 400.000 de euro, dar CFR a renunțat la ea în momentul în care i s-a transmis că asiaticii vor să cumpere un fundaș de la proaspăta campioană a României.

Sosit la Cluj în vara lui 2017, în locul lui Vasile Miriuță, Dan Petrescu a condus CFR Cluj în 37 de meciuri, obținând 2,14 puncte/meci. Cu el pe bancă, ardelenii au câștigat 23 de partide, au pierdut doar patru și au făcut zece egaluri, marcând 57 de goluri și primind doar 23.

Acum, conducerea CFR-ului trebuie să se îndrepte spre un nou antrenor cu care să atace calificarea în grupele Ligii Campionilor, iar Edward Iordănescu se află în pole-position pentru înlocuirea lui SuperDan. Pe listă se mai află, însă, și Marius Șumudică, cel care a anunțat că, până la finalul acestei săptămâni, va face public numele echipei cu care s-a înțeles.