Deși declară că „Pot să trăiesc și fără tenis”, Șarapova s-a zbătut din greu să fie invitată la cât mai multe turnee

 Deși declară că Pot să trăiesc și fără tenis, Șarapova s-a zbătut din greu să fie invitată la cât mai multe turnee
Publicat: 29/03/2017, 23:42

„Fiecare își dorește să își încheie cariera sau un capitol al vieții de bunăvoie, iar mie mi-a fost greu să accept că altcineva ar fi putut să ia o asemenea decizie pentru mine. De aceea am luptat din greu pentru ca adevărul să iasă la iveală”, a declarat Maria Șarapova, conform sursei amintite.

Fostul lider mondial va reveni pe teren la sfârșitul lunii aprilie, cu prilejul turneului de la Stuttgart, unde a primit un wild-card. Chiar dacă este la un pas de întoarcerea în circuitul WTA, rusoaica susține că poate să trăiască și fără tenis.

„Conștientizezi ce înseamnă un anumit lucru pentru tine doar atunci când îl pierzi. Această suspendare mi-a dat ocazia să trăiesc, iar timpul petrecut în afara jocului m-a făcut să realizez că pot să trăiesc și fără tenis”, a adăugat Șarapova.

Șarapova a primit inițial o suspendare de doi ani din partea Federației Internaționale de Tenis (ITF) pentru că a folosit o substanță interzisă, Meldonium. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) i-a redus pedeapsa în octombrie 2016 la doar 15 luni.

Șarapova, care va împlini 30 de ani pe 19 aprilie, are în palmares cinci trofee de Mare Șlem, dintre care două obținute la Roland Garros și câte unul la Australian Open, Wimbledon și US Open.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase