Djokovic riscă o amendă usturătoare, după ce a ironizat un arbitru în finala de la Australian Open

Djokovic riscă o amendă usturătoare, după ce a ironizat un arbitru în finala de la  Australian Open
Novak Djokovic riscă o amendă de 20.000 de dolari, din cauza episodului din finala de la Australian Open, când l-a ironizat pe arbitrul de scaun; totul s-a întâmplat în finalul setului al doilea, pe care Dominic Thiem l-a câștigat.

Djokovic l-a bătut pe picior pe oficial, nemulțumit de faptul că a fost avertizat de două ori pentru întârzierea serviciului. Mai mult, sârbul l-a și ironizat pe arbitru, spunând că s-a făcut remarcat prin intervențiile sale. „Doar pentru că l-am atins pe pantof? Vorbești serios? Nu știam că este interzis. M-am gândit că a fost o atingere amicală, nu a fost ceva agresiv. Am făcut asta pentru că nu mi-a venit să cred că am fost sancționat din cauza întârzierii serviciului.

Nici verbal nu l-am insultat, au fost câteva schimburi mai acide. În acest caz, vreau să-i mulțumesc, sincer, pentru că nu m-a avertizat din cauza acelei atingeri.” , a declarat Djokovic.

Novak Djokovic s-a impus în finala masculină de simplu de la Australian Open, în fața lui Dominic Thiem. A închis ultimul act după patru ore și trei minute, în cinci seturi, 6-4; 4-6; 2-6; 6-3; 6-4.

Tenismenul sârb a revenit pe primul loc ATP, luni, detronându-l pe spaniolul Rafael Nadal. Podiumul este completat de elvețianul Roger Federer.

 

Inchide