Dorința lui Adrian Mutu pentru meciul cu Turcia

Dorința lui Adrian Mutu pentru meciul cu Turcia
Publicat: 08/10/2012, 15:01
Actualizat: 31/01/2019, 23:29

Atacantul Adrian Mutu a declarat, luni, într-o conferință de presă, că și-ar dori să fie titular în partida cu Turcia din preliminariile Cupei Mondiale, însă a precizat că nu l-ar deranja nici dacă ar fi rezervă, având în vedere că a jucat puțin peste 200 de minute în acest sezon.

„Sunt motivat ca la toate convocările. Pentru mine este o bucurie să joc pentru echipa națională. Așteptam de mult timp convocarea asta, am trecut prin momente grele, dar acestea sunt de domeniul trecutului și abia aștept să joc. Sper să joc titular, dar nu m-ar deranja să fiu rezervă în acest moment. Sunt conștient cât pot, pentru că am jucat doar două meciuri și jumătate. Din punct de vedere fizic sunt binișor, dar încă nu sunt la sută la sută. Cu fiecare meci care trece, condiția mea se îmbunătățește. Vor fi patru zile de antrenamente și sper să fiu la capacitate maximă cu Turcia”, a spus Mutu.

Întrebat dacă de această dată s-a bucurat mai mult pentru convocare, având în vedere și mesajul pe care l-a postat pe contul său de Twitter, Mutu a răspuns: „M-am bucurat întotdeauna, dar acum am dat de Twitter”.

Adrian Mutu a afirmat că important pentru echipa națională este să nu piardă meciul din Turcia. „Obiectivul nostru în cele două meciuri îl reprezintă cele șase puncte, dar ținând cont că jucăm cu principalele contracandidate, important este să scoatem un rezultat bun în Turcia, pentru că ne batem cu ea la locul doi. Olanda este peste noi. Important este să nu pierdem. Nu ar trebui să ne facem iluzii, ci să fim realiști”, a completat Mutu.

Atacantul român consideră că Turcia pornește totuși ca favorită în partida de vineri. „Turcia are 60 la sută șanse, pentru că joacă acasă, dar așa se spunea și despre Vaslui că o să piardă la scor la Fener. Mergem acolo cu gândul de a câștiga, nu cu gândul de a pierde. Trebuie să stăm uniți, mobilizați și când vom avea ocazie, să înscriem”, a menționat Mutu.

Adrian Mutu a menționat că nu îi este teamă de întinerirea pe care selecționerul Victor Pițurcă încearcă să o facă. „Sunt jucători noi, foarte buni. Cred că în acest moment sunt convocați cei mai buni jucători. Pentru a avea o echipă națională competitivă este bună întinerirea lotului. Îmi place Maxim, îmi place Grozav și sper să reziste ritmului și să ajungă titulari de bază ai echipei naționale. Sper să îi ajut și eu”, a subliniat Mutu, care crede că la meciul cu Olanda, programat săptămâna viitoare pe Arena Națională, toate biletele vor fi vândute.

Mutu a precizat că este normal ca Steaua să aibă cei mai mulți jucători convocați la echipa națională, având în vedere forma în care se află. „Steaua este echipa cea mai în formă în România și e ceva normal să fie convocați mulți jucători. De-a lungul timpului cei mai mulți jucători au fost de la Steaua și Dinamo. Dinamo e o echipă bună, dar nu a câștigat nimic, de câțiva ani ocupă locurile patru-cinci. Ce se întâmplă la Dinamo, nu este problema mea. Steaua domină campionatul în acest moment, dar cam devreme s-a deschis șampania. Am vorbit azi cu Reghecampf, dar el e un tip cu picioarele pe pământ și mă bucur pentru el”, a spus Mutu.

Atacantul formației AC Ajaccio consideră că din punct de vedere fizic campionatul Franței este mai puternic decât cel al Italiei și a precizat că a glumit atunci când a declarat că vrea să înscrie mai multe goluri decât jucătorul echipei PSG, Zlatan Ibrahimovici. „Din punct de vedere fizic, campionatul Franței este peste cel al Italiei. În fiecare săptămână mă întâlnesc cu jucători masivi de culoare, iar antrenamentele sunt foarte agresive, chiar dacă nu se aleargă foarte mult. Ibrahimovici este cel mai bun jucător din Franța. A fost o glumă când am spus că vreau să marchez mai multe goluri decât el. Este un jucător extraordinar, dar și are în spate o echipă extraordinară”, a conchis Mutu.

Echipa națională a României va întâlni Turcia, vineri, de la ora 20.30, pe Stadionul Sukru Saracoglu din Istanbul și Olanda, marți, 16 octombrie, de la ora 21.00, pe Arena Națională, în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2014.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Simona Halep a primit un nou verdict. Diferența e enormă față de ce se știa:...
Ce e de așteptat de la noua întâlnire între Regele Charles și Prințul Harry
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii