DOSARUL TRANSFERURILOR. Mihai Stoica reacționează pe Facebook: „Azi am aflat că până și în meciul vieții te pot dezavantaja arbitrii. Nu vă bucurați prea devreme”

DOSARUL TRANSFERURILOR. Mihai Stoica reacționează pe Facebook: Azi am aflat că până și în meciul vieții te pot dezavantaja arbitrii. Nu vă bucurați prea devreme
Publicat: 13/11/2012, 12:01
Actualizat: 02/02/2019, 22:04

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a comentat pe pagina sa de Facebook sentința dictată, luni, de Curtea de Apel București în Dosarul Transferurilor, afirmând că a fost condamnat pentru o faptă care nu există, dar speră că eroarea va fi îndreptată, chiar dacă trăiește în România.

„Azi am aflat că până și în meciul vieții te pot dezavantaja arbitrii. Din neatenție, din rea-voință, asta vom afla curând, dar pentru mine nu conteaza la ora asta. Contează că am primit mii de mesaje de încurajare, iar aceste gesturi din inimă sunt extrem de importante pentru un om care primește o astfel de veste. Contează că, fiind condamnat pentru o faptă care nu există, nu-ți poți pierde speranța ca această eroare nu va fi îndreptată, chiar dacă traiești în România. Contează că am descoperit cât de slabi sunt cei care sărbătoresc decizia luată de o instituție care-și pierde zilnic credibilitatea. Nu vă bucurați prea devreme, așa cum ați făcut-o când ați crezut că Steaua 2012 mai poate fi oprită. Obișnuiți-vă cu gândul că vă veți uita în sus spre noi mult timp de acum încolo!”, a postat Stoica, pe contul său de Facebook.

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, fost oficial al clubului Oțelul Galați, a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel București, la patru ani de închisoare cu executare și trei ani interzicere a unor drepturi, pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în Dosarul Transferurilor.

Totodată, Curtea de Apel a hotărât confiscarea sumei de 550.000 de dolari de la Mihai Stoica, în urma implicării sale în transferul fotbalistului Iulian Arhire de la Oțelul Galați la Pohang Steelers și 125.000 de dolari pentru Florin Cernat, transferat de la Dinamo București la Dinamo Kiev. CAB l-a obligat pe Mihai Stoica la plata către ANAF a sumei de 319.353 de lei și a încă 58.000 de lei reprezentând cheltuieli de judecată.

Tribunalul București i-a achitat, în 3 aprilie, pe toți cei opt inculpați din dosarul transferurilor de jucători, respectiv Ioan și Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Nețoiu și Gheorghe Popescu.

Decizia a fost contestată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție la Curtea de Apel București, care inițial trebuia să dea un verdict la 2 noiembrie, dar a amânat pronunțarea unei sentințe pentru 12 noiembrie, când a dictat sentințe cu închisoare între trei și opt ani pentru cei opt oameni de fotbal.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu și Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacții ilegale la transferurile unor fotbaliști către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbaliști români efectuate de la cluburile Dinamo București, Rapid București, Gloria Bistrița și Oțelul Galați către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Dezvăluiri tulburătoare făcute de Iulia Albu, după ce fostul soț a anunțat că are cancer:...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
Mihai Albu are cancer! Declarații tulburătoare ale creatorului de modă după ce a început lupta...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul lui Florin Piersic, din cauza infecţiei cu...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Florin Piersic a fost mutat la Terapie Intensivă, după operație! Ce spun medicii despre starea...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Update. Florin Piersic a fost operat și se află la terapie intensivă
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Când ar putea fi construită prima cale ferată pe Lună?