Dramă în fotbal: internaționalul Columbiei a murit la doar 22 de ani pe terenul de antrenament!

Dramă în fotbal: internaționalul Columbiei a murit la doar 22 de ani pe terenul de antrenament!
Dramă în fotbal: internaționalul Columbiei a murit la doar 22 de ani pe terenul de antrenament! / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 30/11/2022, 15:50

Un fotbalist columbian, internaţional de tineret, a murit la doar 22 de ani. Andres Balanta, legitimat de câteva luni la echipa argentiniană Atletico Tucuman, a decedat în urma unui stop cardiac suferit pe terenul de antrenament.

„Atletico Tucuman confirmă cu regret decesul jucătorului columbian Andres Balanta”, a transmis gruparea argentiniană într-un mesaj postat pe Twitter.

Balanta, campion al Columbiei

Andres Balanta era fost campion al Columbiei, titlu cucerit în 2021 cu echipa Deportivo Cali, scrie și ESPN. În vara acestui an, Cali l-a împrumutat în Argentina, la Atletico Tucuman. Balanta a participat în 2019 la Cupa Mondială Under-20 cu selecţionata Columbiei.

Potrivit unor surse din apropierea fotbalistului, medicii au încercat să-l resusciteze chiar pe terenul de antrenament, dar manevrele efectuate timp de 40 de minute şi inclusiv folosirea defibrilatorului au eşuat. Pe de altă parte, ziarul local La Gaceta aminteşte că Andres Balanta a acuzat probleme de sănătate şi în trecut. Acum trei ani, el s-a prăbuşit subit pe teren, dar testele pe care le-a efectuat nu au relevat rezultate anormale ale activității cardiace.

Clubul Deportivo Cali, la care Balanta s-a format ca jucător, a transmis condoleanțe, exprimându-şi „toată solidaritatea faţă de familia lui Balanta în acest moment dificil”. „Odihneşte-te în pace, campionule!”, au scris columbienii lângă o fotografie a jucătorului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase