Dumitru Hărădău: Dacă ar fi pierdut primul set, Halep avea foarte puține șanse să mai câștige meciul

Dumitru Hărădău: Dacă ar fi pierdut primul set, Halep avea foarte puține șanse să mai câștige meciul
Publicat: 16/01/2018, 16:23

„Dacă am avut emoții la 5-2? Sigur că da! Dacă ar fi pierdut primul set avea foarte puține șanse să câștige după aceea, pentru că a avut și problema cu entorsa. Am trecut și eu prin situații asemănătoare cu glezna. Va face tratament, va fi în regulă. Eu cred că după meciul pe care l-a jucat azi, cu tot ce înseamnă încrederea acumulată, faptul că e prima în lume, are foarte mari șanse să facă un turneu excelent. Puteți fi convinși că trece peste problema cu glenza și se va reface 100 la sută. Dar nu are cum să nu se gândească la treaba asta cu glenza, va fi afectată puțin”, a declarat Dumitru Hărădău, la ProSport LIVE.

Fostul tenismen, ajuns la 66 de ani, a fost uimit de jocul australiencei în vârstă de 17 ani. Totuși, Hărădău este de părere că Simona Halep a reușit să se impună datorită unei mai bune concentrări și a încrederii în sine.

„Simona a arătat că este prima jucătoare din lume! Este incredibil de puternică și de tare. În momentul în care apari în primul tur într-un Grand Slam și ești favorită unu e foarte, foarte greu să joci primul meci, mai ales pe terenul central plin, într-un meci televizat în toată lumea. Întâlnești o fată de 17 ani cu un talent ieșit din comun, «inconștientă», care intră pe teren și nu are nimic de pierdut. Joacă fiecare punct asumându-și riscurile și tu, primul jucător din lume, ajungi într-o asemenea situație.

Nu am văzut așa ceva! Contra primei jucătoare a lumii să facă pasul, să construiești punctul cum a făcut-o ea… E extraordinar! Fata asta de 17 ani a fost în stare să facă de la egal la egal ceea ce Halep face cel mai bine: să deschidă unghiurile. Doar că toată treaba s-a făcut la încredere și concentrare”, a încheiat Hărădău.

Simona Halep s-a calificat, marți, în turul secund al turneului de la Australian Open, primul Grand Slam al anului, după ce a învins-o, scor 7-6 (5), 6-1, pe Destanee Aiava, locul 193 WTA.

Următoarea adversară a româncei va fi canadianca Eugenie Bouchard, numărul 112 mondial, care a trecut de franțuzoaica Oceane Dodin, locul 85 WTA, scor 6-3, 7-6 (5). Meciul va avea loc joi dimineață.