Ea e CAMPIOANA care se dă cu mir înaintea fiecărui concurs

Publicat: 22/12/2023, 15:33

Calificată cu echipa de gimnastică a României la Jocurile Olimpice, Ana Maria Bărbosu abia așteaptă să concureze la Paris.

Anul 2023 a fost unul foarte bun pentru gimnastica feminină românească. Echipa noastră a reușit să se califice din nou, după 12 ani, la Jocurile Olimpice, iar una dintre eroine a fost Ana Maria Bărbosu.

În vârstă de 17 ani, sportiva originară din Focșani are un ritual de la care nu se abate niciodată: își dă cu mir înaintea fiecărui antrenament sau concurs.

Ea e campioana care se dă cu mir înaintea fiecărui concurs

„Și înainte de antrenamente și înainte de concurs mă dau cu mir. Și în ghiozdan am cruciulițe, dar în general am, nu neapărat doar la concurs”, a declarat Ana Maria Bărbosu, gimnastă echipa României.

Chiar dacă au trecut aproape trei luni de la calificarea istorică la Jocurile Olimpice, Ana încă simte emoția trăită la Mondiale.

„Au fost foarte mari emoțiile începând cu seara de dinainte, mai ales că trebuia să ne trezim foarte devreme, la 5 jumate, pentru că am avut competiția de dimineață, în prima serie. Mai ales că am terminat cu bârnă, deja se simțeau picioarele că tremură, deja eram cât mai aproape de final și totul se resfrângea în acel moment la bârnă”, a mai spus Ana Maria Bărbosu.

Iar ultima subdiviziune, în care se decidea practic soarta echipei noastre, a fost trăită cu sufletul la gură de Ana și de coechipierele ei. „Noi am stat după subdividiunea noastră, am stat toată ziua în sală și am urmărit constant tabela cu țările care concuraseră deja. În ultima subdivizune în care erau Germania și Ungaria am stat numai în picioare, nu am putut deloc să stau jos. Am fost extrem de plină de emoții și stresată”, a completat Ana Maria.

Calificarea a venit ca o recompensă pentru toate sacrificiile făcute în acest an, unul în care, așa cum recunoaște, a plâns foarte mult. De fapt, a caracterizat anul chiar ca fiind plângăcios: „A fost un an plângăcios. A fost… mult am plâns, da”.

Ea și coechipierele ei vor să se califice în toate finalele: „Având în vedere că prima zi de concurs înseamnă calificări, aș vrea să văd în ziare că se scrie a doua zi: Gimnastica românească, în cinci finale la Jocurile Olimpice de la Paris 2024!”.

După fiecare competiție din acest an și-a făcut noi găuri în urechi

Când nu se antrenează, Ana este o domnișoară care preferă să se îmbrace cât mai lejer și, uneori chiar să poarte tocuri: „Îmi place culoarea verde, dar nu prea am rochii. Îmi place să am pantaloni un pic mai largi, tricouri. În principiu să fie un pic mai largi, dar dacă sunt pantaloni evazați să am ceva mai pe corp sus. Îmi place să accesorizez cu brățări, cu inele. Am purtat și tocuri. Nu știu cât de înalte… înalte încât să mă simt eu înaltă. Am și 7 găuri în urechi. Anul ăsta, după Europene mi-am făcut. Le aveam pe cele două normale și după aceea mi-am făcut altele. Și după Mondiale mi-am făcut. Ca să fiu sinceră, nu aș mai continua, cel puțin așa sper, să nu îmi mai fac”.

Calificarea la Jocurile Olimpice nu este o întâmplare, este rodul muncii din ultimii ani, dar și a faptului că fetele din echipă sunt foarte bune prietene și în afara sălii. De altfel, ele petrec tot timpul liber împreună.

Cred că eu și Lili suntem bune la Mimă. N-avem chiar atât de mult timp să ne jucăm, dar dacă avem o duminică liberă și simțim că nu mai avem ce să facem, de multe ori preferăm să jucăm mima. Avem un joc un pic mai complex de mimă. Și ne place să mimăm filme destul de cunoscute, personaje sau persoane din viața reală – Ana Maria Bărbosu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Tragedie înainte de Paște! A murit marele ACTOR: Îl vom iubi mereu
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb