EURO 2020. Vor fi luate măsuri preventive pentru a reduce toate riscurile asociate evenimentelor cu public numeros

EURO 2020. Vor fi luate măsuri preventive pentru a reduce toate riscurile asociate evenimentelor cu public numeros
Publicat: 11/06/2021, 13:31
Actualizat: 11/06/2021, 13:53

Primul meci la București de la EURO 2020 va avea loc duminică, 13 iunie, începând cu ora 19.00. Astăzi, 11 iunie, a avut loc o conferință de presă susținută de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Tineretului și Sportului și Direcției de Sănătate Publică, în contextul desfășurării Campionatului European de Fotbal EURO 2020.

„Toate instituțiile de ordine publică au tratat în modul cel mai serios acest eveniment. Vor fi luate toate măsurile legale și necesare pentru a asigura condițiile de siguranță pentru toți spectatorii. Jandarmeria română a deplasat la Haga un grup de polițiști care vor lucra în cadrul Europol și care ne vor sprjini cu informații despre deplasările grupurilor de suporteri străini care vor participa la evenimentele spotrive organizate în țară. Atât în zona în care ne aflăm, zona Centrului vechi, cât și pe traseele care converg către zona stadionului, efective de jandarmi și de polițiști vor patrula în cadrul unui dispozitiv de ordine publică”, a declarat Georgian Enache, un reprezentant al Jandarmeriei Române.

„Nu vom neglija celelalte activități care vor avea loc în Capitală”

„Privim acest eveniment din două perspective. Pe de-o parte – singuranța participanților, dar nu vom neglija celelalte activități cotidiene care vor avea loc în Capitală. Toate regulile privind accesul în zona stadionului au fost comunicate de organizatori și vor fi verificate de câtre aceștia prin intermediul firmei de pază specializate.

Vor fi luate măsuri preventive pentru a reduce toate riscurile asociate evenimentelor cu public numeros. Suntem conștienți că nu putem realiza totul singuri, ci avem nevoie de sprijinul tuturor, atât al instituțiilor, cât și al întregii comunități, pentru a oferi ospitalitate suporterilor străini care vor participa la acest eveniment” a mai spus acesta.

„Suntem în măsură să prevenim situtaţiile care pot crea disconfort”

„Poliţia Capitalei este pregătită cu forţe suplimentare pentru a asigura liniştea şi siguranţa tuturor participanţilor la acest eveniment sportiv, a tuturor cetăţenilor. Poliţia rutieră va fluidiza traficul. Asigurăm traseele de deplasare spre şi de la stadionul principal, dar şi la cele de antrenament, precum şi căile de afluire şi defluire a spectatorilor. S-a asigurat un spaţiu de parcare destinat celor care locuiesc în perimetrul National Arena. Asigurăm toate zonele municipiului Bucureşti şi suntem prezenţi cu forţe mărite în zonele de atracţie turistică. Poliţişti în uniformă, dar şi în civil se vor asigura că toată lumea se va bucura în siguranţă de acest eveniment sportiv. Suntem în măsură să prevenim situtaţiile care pot crea disconfort. Vom avea alături şi poliţişti din ţări participante la acest eveniment, care ne vor acorda sprijin”, a informat Diana Sarca, reprezentantă a Poliţiei Capitalei.

„Vom supraveghea sănătatea publică. Sunt convins că nu vom avea incidente de tip epidemiologic. În cazul în care vor apărea incidente nefericite, noi suntem pregătiți, avem suportul colegilor din instituțiile angrenate în această poveste. Cu siguranță vom face parte oricărei provocări”, a spus un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică București.

Măsurile Jandarmeriei Române pentru EURO 2020

Jandarmeria Română va lua o serie de măsuri de ordine și siguranță publică odată cu începerea Campionatul European de Fotbal, EURO 2020. București este printre gazde și aici vor avea loc 3 meciuri din grupe și o optime de finală.

Într-un răspuns pentru GÂNDUL.RO, reprezentanții Jandarmeriei Române au precizat că vor lua o serie de măsuri, printre care supravegherea teraselor din Centrul Vechi, cât și alocarea unui număr mare de jandarmi pe străzile din Capitală.

„Printre măsurile luate, se va urmări, pe de o parte asigurarea unui climat de ordine publică și siguranță pentru participanți și ceilalți cetățeni, iar, pe de altă parte, reducerea la minimum a afectării desfășurării normale a activităților cotidiene din Capitală”, se arată într-un răspuns al Jandarmeriei Române pentru GÂNDUL.RO.

Terasele din Centrul Vechi, atent supravegheate

Totodată, vor fi monitorizate permanent și suplimentate dispozitivele curente de ordine publică, în zonele în care se vor întâlni grupurile de suporteri (zona teraselor din Centrul Istoric, obiective turistice sau alte zone de interes).

O suplimentare a efectivelor va exista pe traseele de deplasare ale suporterilor, de la aeroport sau din zona Gării de Nord, către principalele zone de atracție/divertisment și apoi pe străzile ce converg către complexul sportiv, potrivit Jandarmeria Română.

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
FOTO. Sorana Cîrstea a eclipsat până și Turnul Eiffel! Apariție wow la Paris a iubitei...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
Bombă! Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor...
Bomba anului: Simona Halep se mărită cu Toni Iuruc! Avem dovada: campioana radiază de fericire...
Ea este noua iubită a lui Pepe. Şi-au făcut publică relaţia cu un sărut pătimaş
Ploile nu se opresc. ANM a emis o nouă avertizare meteo în aproape toată ţara
BANCUL ZILEI – Amantul soției vrea o mărire
Răspunsul lui Francisc Doboș, după ce IPS Teodosie a spus că la ortodocși „vine lumina”...
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Horoscop duminică, 13 iunie. Scorpionii petrec timp cu persoana iubită
Produsul care revine la Lidl după un an. A fost interzis până acum
Kanye West a și uitat-o pe Kim Kardashian. Este uluitor cui i-a furat iubita!
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsită moartă
Veste ȘOC pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Este bomba zilei. Cutremur în lumea medicală
Șoc pentru Anca Neacșu de la ASIA. ”4 ani la închisoare?!”
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi...