EURO 2020. Vor fi luate măsuri preventive pentru a reduce toate riscurile asociate evenimentelor cu public numeros

EURO 2020. Vor fi luate măsuri preventive pentru a reduce toate riscurile asociate evenimentelor cu public numeros
Publicat: 11/06/2021, 13:31
Actualizat: 11/06/2021, 13:53

Primul meci la București de la EURO 2020 va avea loc duminică, 13 iunie, începând cu ora 19.00. Astăzi, 11 iunie, a avut loc o conferință de presă susținută de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Tineretului și Sportului și Direcției de Sănătate Publică, în contextul desfășurării Campionatului European de Fotbal EURO 2020.

„Toate instituțiile de ordine publică au tratat în modul cel mai serios acest eveniment. Vor fi luate toate măsurile legale și necesare pentru a asigura condițiile de siguranță pentru toți spectatorii. Jandarmeria română a deplasat la Haga un grup de polițiști care vor lucra în cadrul Europol și care ne vor sprjini cu informații despre deplasările grupurilor de suporteri străini care vor participa la evenimentele spotrive organizate în țară. Atât în zona în care ne aflăm, zona Centrului vechi, cât și pe traseele care converg către zona stadionului, efective de jandarmi și de polițiști vor patrula în cadrul unui dispozitiv de ordine publică”, a declarat Georgian Enache, un reprezentant al Jandarmeriei Române.

„Nu vom neglija celelalte activități care vor avea loc în Capitală”

„Privim acest eveniment din două perspective. Pe de-o parte – singuranța participanților, dar nu vom neglija celelalte activități cotidiene care vor avea loc în Capitală. Toate regulile privind accesul în zona stadionului au fost comunicate de organizatori și vor fi verificate de câtre aceștia prin intermediul firmei de pază specializate.

Vor fi luate măsuri preventive pentru a reduce toate riscurile asociate evenimentelor cu public numeros. Suntem conștienți că nu putem realiza totul singuri, ci avem nevoie de sprijinul tuturor, atât al instituțiilor, cât și al întregii comunități, pentru a oferi ospitalitate suporterilor străini care vor participa la acest eveniment” a mai spus acesta.

„Suntem în măsură să prevenim situtaţiile care pot crea disconfort”

„Poliţia Capitalei este pregătită cu forţe suplimentare pentru a asigura liniştea şi siguranţa tuturor participanţilor la acest eveniment sportiv, a tuturor cetăţenilor. Poliţia rutieră va fluidiza traficul. Asigurăm traseele de deplasare spre şi de la stadionul principal, dar şi la cele de antrenament, precum şi căile de afluire şi defluire a spectatorilor. S-a asigurat un spaţiu de parcare destinat celor care locuiesc în perimetrul National Arena. Asigurăm toate zonele municipiului Bucureşti şi suntem prezenţi cu forţe mărite în zonele de atracţie turistică. Poliţişti în uniformă, dar şi în civil se vor asigura că toată lumea se va bucura în siguranţă de acest eveniment sportiv. Suntem în măsură să prevenim situtaţiile care pot crea disconfort. Vom avea alături şi poliţişti din ţări participante la acest eveniment, care ne vor acorda sprijin”, a informat Diana Sarca, reprezentantă a Poliţiei Capitalei.

„Vom supraveghea sănătatea publică. Sunt convins că nu vom avea incidente de tip epidemiologic. În cazul în care vor apărea incidente nefericite, noi suntem pregătiți, avem suportul colegilor din instituțiile angrenate în această poveste. Cu siguranță vom face parte oricărei provocări”, a spus un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică București.

Măsurile Jandarmeriei Române pentru EURO 2020

Jandarmeria Română va lua o serie de măsuri de ordine și siguranță publică odată cu începerea Campionatul European de Fotbal, EURO 2020. București este printre gazde și aici vor avea loc 3 meciuri din grupe și o optime de finală.

Într-un răspuns pentru GÂNDUL.RO, reprezentanții Jandarmeriei Române au precizat că vor lua o serie de măsuri, printre care supravegherea teraselor din Centrul Vechi, cât și alocarea unui număr mare de jandarmi pe străzile din Capitală.

„Printre măsurile luate, se va urmări, pe de o parte asigurarea unui climat de ordine publică și siguranță pentru participanți și ceilalți cetățeni, iar, pe de altă parte, reducerea la minimum a afectării desfășurării normale a activităților cotidiene din Capitală”, se arată într-un răspuns al Jandarmeriei Române pentru GÂNDUL.RO.

Terasele din Centrul Vechi, atent supravegheate

Totodată, vor fi monitorizate permanent și suplimentate dispozitivele curente de ordine publică, în zonele în care se vor întâlni grupurile de suporteri (zona teraselor din Centrul Istoric, obiective turistice sau alte zone de interes).

O suplimentare a efectivelor va exista pe traseele de deplasare ale suporterilor, de la aeroport sau din zona Gării de Nord, către principalele zone de atracție/divertisment și apoi pe străzile ce converg către complexul sportiv, potrivit Jandarmeria Română.

ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Cuplu-bombă în showbiz! Cu cine se iubește fiica lui Hagi. E cunoscut și el
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și...
Ce semne îți dă corpul când ai saturația de oxigen scăzută. E un simptom fatal...
Cine este femeia cu care Liviu Vârciu a înșelat-o pe Anda Călin, la doar două...
Ce meserie va avea Simona Halep, după ce va renunța la cariera de jucătoare: `Nu...
NEWS ALERT! Cartierele din București care ar putea rămâne fără căldură la iarnă. 'Sunt cele...
Măsuri adoptate de CMBSU după ce Capitala a trecut de incidenţa 3 la mie. Mai...
Modelul ELECRTIC Dacia Spring a ajuns pe OLX. Chilipir sau țeapă?
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Șeful Moderna dezvăluie când se va încheia pandemia. „Delta plus Beta, următoarea mutație pe care...
Cuplu-bombă în showbiz! Cu cine se iubește fiica lui Hagi. E cunoscut și el
Cât de DĂUNĂTOARE este sexualitatea reprimată. Urmările pot fi GRAVE
NEWS ALERT! Irinel Columbeanu, în stare SEVERĂ la spital! A ajuns cu salvarea, detalii de...
IREAL! Averea strânsă de Nadia Comăneci după ce s-a mutat în SUA. Americanii sunt uimiți
Interviu cu Cristian CÎRJALIU, primarul comunei Agigea! VIDEO
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost GĂSIT SPÂNZURAT. Primele informații
E interzis! După ce incidență nu vom mai ieși din casă. Guvernul a decis acum
Monica Gabor, distrusă de durere: Irinel Columbeanu a ajuns la spital. Situația a scăpat de...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...