Eurosport va transmite turneul de tenis de la Roland Garros în format 3D

Eurosport va transmite turneul de tenis de la Roland Garros în format 3D

Eurosport va transmite live, în format 3D, meciurile din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros, prin intermediul platformei de televiziune Sky 3D, potrivit Broadband TV News.

Turneul de la Roland Garros se va desfășura în perioada 28 mai – 10 iunie. Va fi pentru al treilea an consecutiv când turneul de la Roland Garros va fi produs și transmis fanilor în 3D, prin intermediul televiziunii internaționale Eurosport.

„Eurosport a fost primul radiodifuzor care a difuzat în direct meciuri de tenis în format 3D – turneul de la Roland Garros din 2010 – iar această înțelegere cu Sky le va da din nou telespectatorilor britanici oportunitatea să experimenteze acest Grand Slam în direct, în 3D”, a declarat Jean Thierry Augustin, director general pentru distribuție, achiziție de drepturi sportive, distribuție și dezvoltare, la Eurosport.

Noua înțelegere cu Sky urmează unui anunț făcut luna trecută, potrivit căruia Sky 3D va asigura distribuția Eurosport și în perioada în care televiziunea va retransmite în 3D Jocurile Olimpice de la Londra.

Platforma de televiziune prin satelit Sky este deținută de BSkyB, compania britanică de televiziune deținută de magnatul Rupert Murdoch.

În 2010, Eurosport a început testele pentru a difuza conținut 3D, turneul de tenis de la Roland Garros fiind produs în noua tehnologie și transmis live în 29 de țări, printre care și România, după cum a declarat Adrian Ilie, reprezentantul Eurosport în România, pe 18 mai 2010, într-un eveniment organizat în București.

În acest sens, în 2010, Eurosport a încheiat un parteneriat internațional cu Panasonic. Astfel, în direct și în 3D, au fost difuzate atunci toate partidele de la Roland Garros care s-au desfășurat pe terenul principal, inclusiv semifinalele și finalele, masculine și feminine, timp de 14 zile, între 24 mai și 6 iunie 2010. Imaginile 3D au fost transmise prin satelit (Eutelsat și Astra) către circa 3.000 de centre Panasonic din 29 de țări din Europa.

Un an mai târziu, în 2011, Eurosport a încheiat o înțelegere cu operatorul de telecomunicații Virgin Media pentru a transmite în format 3D, în Marea Britanie, meciurile din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros. Tot în 2011, turneul de la Roland Garros a fost disponibil în 3D și în țările scandinave, prin Canal Digital, în Elveția, prin Swisscom, și în Polonia, prin Cyfra+.

Grupul Eurosport, cea mai importantă platformă multimedia de sport din Europa, s-a lansat în 1989. În limba română, postul Eurosport s-a lansat în 1997. În prezent, Eurosport are programe comentate în 20 limbi, ajungând în 116 milioane de case și la peste 240 de milioane de telespectatori din 59 de țări. În ianuarie 2005, s-a lansat Eurosport 2, iar în mai 2008 a debutat Eurosport în High Definition.

Grupul Eurosport este deținut integral de grupul media francez TF1.

În România, Eurosport are în jur de 4,5 milioane de abonați, în timp ce Eurosport 2 are între 3,2 – 3,5 milioane de abonați. Totodată, în România este disponibil și postul Eurosport HD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cristina Cioran victorie în fața lui Alex Drobrescu. Ce a decis instanța
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu