FINALA EUROPA LEAGUE 2012. Ciorbă, papanași și țuică, recomandări pentru fanii echipelor Atletico și Bilbao la București

FINALA EUROPA LEAGUE 2012. Ciorbă, papanași și țuică, recomandări pentru fanii echipelor Atletico și Bilbao la București
Publicat: 09/05/2012, 09:58
Actualizat: 09/05/2012, 09:58

Ciorbă, papanași și țuică sunt câteva dintre mâncărurile și băuturile tradiționale din România și care pot fi degustate de fanii formațiilor Atletico Madrid și Athletic Bilbao, care vor veni la București, în 9 mai, la finala Ligii Europa, se arată într-un material al Europa Press.

Agenția spaniolă menționează că peste 20.000 de fani ai ambelor echipe se vor deplasa în capitala României în 9 mai, iar mulți dintre ei vor bea Ursus, Ciuc, Bergenbier și alte beri locale.

„Dar vor putea mânca și cașcaval pane, adică un fel de brânză de oaie dată prin pesmet într-o țară în care există numeroase variante de brânză din lapte de vacă, oaie și chiar bivoliță, conform recomandărilor din ghidul elaborat de site-ul Actualidad Gastronómica. Există multe feluri de brânză afumată, dietetică dar dintre toate se remarcă «Brânza de Burduf», mai picantă, care se pare că este cea mai bună din România. Un alt fel tradițional de mâncare sunt mititeii, bucăți mici de cârnați făcuți din carne foarte condimentată și care se mănâncă fripți, sau ciorba, supă românească, de mai multe feluri și care poate încălzi trupul fanilor dacă este frig la București”, scrie Europa Press.

În continuare, sursa citată mai prezintă „sarmalele” – un fel tradițional din carne învelită în varză, care se poate servi cu „mămăligă”, dar și „fasole cu costiță”, mâncare de fasole cu costiță de porc afumată. „Fanii spanioli mai pot cere papricaș, mâncarea preferată a Contelui Dracula, un fel de mâncare venit chiar din regiunea Transilvaniei, sau o salată Boeuf, un fel de salată rusă. Aceste feluri de mâncare pot fi servite cu un vin bun, mai ales că România este al nouălea producător mondial, cum ar fi «Tămâioasa» sau «Fetească», ambele din regiunea Cotnari, vinuri ce se găsesc și în Spania. La desert, fanii vor putea cere papanași sau clătite, înainte de a bea o țuică, un fel de rachiu de prune, sau palincă, ceva mai ușor ca țuica și care poate fi de prune, pere sau caise”, se menționează în prezentarea agenției Europa Press.

Pe de altă parte, site-ul Yahoo! Eurosport España semnalează pericolul pus de „cei 100.000 de câini fără stăpân, care se plimbă prin capitala României și ar putea face rău fanilor”. „În România, problema există din anii ’80, când dictatorul român Nicolae Ceaușescu a dărâmat casele și a ridicat blocuri. Locuitorilor le-a interzis să aibă animale în casă, astfel că de pe o zi pe alta străzile s-au transformat într-o imensă și necontrolată cușcă. Locuitorii din București trăiesc «normal» înconjurați de câini maidanezi. «Sunt mulți dar nu sunt agresivi dacă nu sunt provocați», susține Ambasada română de la Madrid”, scrie sursa citată.

Final Ligii Europa, dintre Atletico Madrid și Athletic Bilbao, este programată la 9 mai de la ora 21.45, pe Arena Națională, fiind transmisă în direct de Pro TV.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Profeția lui Elon Musk: „A mai rămas doar un an”
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”