Finala Wimbledon 2019 | Reacții după ce Simona Halep a devenit câștigătoare. Iohannis: O victorie excepțională pentru tenisul românesc, pentru România! / Nadia Comăneci: Regina ierbii

Finala Wimbledon 2019 | Reacții după ce Simona Halep a devenit câștigătoare.  Iohannis: O victorie excepțională pentru tenisul românesc, pentru România! / Nadia Comăneci: Regina ierbii
Publicat: 13/07/2019, 19:25

„Felicitări, Simona Halep pentru câștigarea turneului de Grand Slam de la Wimbledon! O victorie excepțională pentru tenisul românesc, pentru România!”, a scris Klaus Iohannis, sâmbătă, pe Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj de felicitări Simonei Halep pentru câștigarea turneului de Grand Slam de la Wimbledon, precizând că victoria ei a umplut inimile românilor de bucurie și mândrie.

„Felicitări campioanei României! Felicitări, Simona! Ne-ai umplut inimile de bucurie și mândrie!”, a scris Viorica Dăncilă, sâmbătă, pe Facebook.

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat că victoria Simonei Halep i-a făcut din nou pe români mândri de ea, aceasta dovedind tuturor „clasă la acest mare turneu de la Wimbledon”.

„Felicitări, @Simona_Halep! Încă o dată ne-ai făcut mândri de tine! Simona Halep a dovedit tuturor clasă la acest mare turneu de la #Wimbledon!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, sâmbătă, pe Twitter.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a scris pe Facebook: „Bravo, Simona! Ești o mare campioană! Și reprezinți un vis de generații al sportului românesc! Mulțumim pentru tot!!!”.

Fosta mare gimnastă din România, Nadia Comăneci, a caracterizat-o sâmbătă drept „regina ierbii” pe Simona Halep, după ce aceasta a câștigat turneul de Mare Șlem de la Wimbledon.

„Regina ierbii @simonahalep @wimbledon champ”, a scris Nadia Comăneci, sâmbătă, pe Facebook.

Marele fost fotbalist al echipei naționale a României, Gheorghe Hagi, a felicitat-o pe Simona Halep pentru victoria de la Wimbledon, mulțumindu-i că duce numele României în elita sportului mondial.

„Cuvintele sunt prea mici. Felicitari, Simona Halep si multumim pentru ca duci Romania in elita sportului mondial! 🇷🇴👏”, a scris legenda fotbalului românesc, Gheorghe Hagi, pe Facebook.

Ion Țiriac, președedintele Federației Române de Tenis, a lăudat jocul româncei.

Ion Țiriac s-a declarat încântat de jocul Simonei Halep în finala contra americancei Serena Williams și a scos în evidență calitățile excelente ale sportivei din România.

„Știam că dacă va trece de câteva tururi va putea să ajungă sus, s-a antrenat foarte bine în turneu. Nu a jucat grozav la începutul anului, dar aici, după primele trei-patru meciuri, am văzut că merge din ce în ce mai bine. Dacă poți să o deplasezi pe Serena în teren ai o șansă mare.

Simona a folosit mai mult propriile sale arme, are un talent ieșit din comun, reverul cu două mâini în lungul liniilor. Simona este o jucătoare foarte rapidă, dar nu se deplasează încă suficient de bine, a progresat însă la acest turneu, a jucat cum nu mă așteptam, a jucat ce trebuia. E momentul ei, al familiei ei și toți ne bucurăm pentru acest succes al Simonei”, a declarat Țiriac, la capătul finalei feminine, care a durat doar 55 de minute.

Simona Halep este prima sportivă din România care câștigă turneul de mare prestigiu de la Wimbledon.

Contul de Twitter al Wimbledon a transmis primul mesaj, sâmbătă, după ce Simona Halep a devenit campioana turneului britanic, în 2019. Englezii au felicitat-o pe prima româncă care a reușit să câștige la All England Club.

„Trăiască Halep! Românca devine noua noastră campioană, după ce a învins-o pe Serena Williams, scor 6-2, 6-2, în urma unei performanțe magice la Wimbledon”, a transmis turneul britanic, la finalul meciului dintre Simona Halep și Serena Williams.

John McEnroe (60 de ani), fostul lider mondial din ierarhia masculină și triplu câștigător la Wimbledon, s-a declarat uluit după prestația entuziasmantă a Simonei Halep în finala feminină

Fostul tenismen american a avut numai cuvinte de laudă la adresa sportivei din România și a spus că finala de la Wimbledon 2019 „nici măcar nu a fost un meci”, făcând referire la faptul că Halep a dominat-o pe Williams.

„Sunt uluit. Simona este uriașă în acest punct al carierei sale. A fost sportiva superioară. Nu mă gândeam că o va intimida atât de mult pe Serena Williams. Halep a dominat-o total. Nici măcar nu a fost un meci. Sunt foarte rare situațiile în viață când îți iese totul atât de bine, iar astăzi s-a întâmplat”, a declarat McEnroe, citat de BBC.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Trei zodii, weekend agitat. Vin probleme peste probleme
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer