Gabriela Szabo, veste bună pentru românii care vor să vadă tenis la București: s-au găsit bani pentru turneul WTA din 2016

Gabriela Szabo, veste bună pentru românii care vor să vadă tenis la București: s-au găsit bani pentru turneul WTA din 2016
Publicat: 11/09/2015, 20:18

„În România se desfășoară foarte multe eveneimente internaționale, Campionatul Balcanic de Canotaj, la Iași, Campionatul European de Juniori la kaiac-canoe. În paralel mergem la Ministerul Tineretului și Sportului cu promovarea sportului de masă. Eu încerc să conving pe toată lumea că sportul înseamnă o investiție, nu o cheltuială. Sportul înseamnă și promovarea imaginii țării tale și prin sport vezi potențialul economic și social al țării tale. Simona Halep este un model pentru toată România și nu întâmplător organizăm cu ajutorul Guvernului României un turneu la noi acasă, tocmai pentru a le avea pe jucătoarele noastre acasă în fața publicului din România. Premierul mi-a promis că în luna octombrie va suplimenta bugetul Ministerului Tineretului și Sportului ca să putem să organizăm și anul viitor turneul de tenis”, a declarat Szabo.

În anii precedenți taxa WTA în valoare de aprocximativ 250.000 de euro și alți 200.000 de euro, cheltuieli eligibile ale turneului WTA de la București, au fost suportate de către Ministerul Tineretului și Sportului.

Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a participat, vineri, la Sala Dinamo la un eveniment sportiv, Genpact Sports Day, dedicat copiilor din medii dezavantajate și organizat în colaborare cu fundația United Way. La eveniment au participat 1.000 de copii cărora le-au fost prezentate 15 sporturi, printre care tenis, judo, înot și gimnastică. Fiecare copil a primit din partea organizatorilor câte un trening, încălțăminte sportivă și un rucsac.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase