Gardoș povestește viața sa la Southampton: În Anglia nu interesează pe nimeni când se primesc banii

Gardoș povestește viața sa la Southampton: În Anglia nu interesează pe nimeni când se primesc banii
Publicat: 12/11/2014, 18:31

„Situația este grea, foarte grea în țară. Cred că mai sunt două-trei echipe care mai plătesc la timp. În Anglia nu discută nimeni despre asta, eu eram obișnuit cât am fost la Steaua să se întrebe mereu «Știți ceva, când primim (n.r. – banii)?». În Anglia nu se întreabă, nu interesează pe nimeni. Din păcate, suntem un popor sărac și asta influnțează și fotbalul”, a spus fotbalistul aflat în cantonamentul echipei naționale de la Mogoșoaia.

Gardoș susține că este foarte greu să se impună titular având în vedere că Southampton are cea mai bună apărare din Anglia, dar se bucură pentru faptul că este prima variantă de fundaș de pe banca de rezerve. „E foarte greu la mine (n.r. – să joace), după cum se știe Southampton este revelația campionatului. Iar în momentul de față cred că avem cea mai bună apărare din Anglia, și cred că și din Europa, pentru avem doar cinci goluri primite. Iar în aceste condiții e foarte greu să intri (n.r. – în primul unsprezece). Mă așteptam să fie greu să intru, mai ales că veneam după o accidentare. Mă bucur într-un fel că sunt prima variantă de fundaș de pe bancă, pentru că mai este un fundaș central foarte valoros, căpitanul naționalei Japoniei. Deci nu e simplu, e concurență și acolo. Deocamdată joc doar prin Cupă și, dacă am șansă, prin campionat. Nu am ce să fac, nu am decât să îmi aștept rândul și să mă pregătesc. Până la urmă am patru ani de contract, trebuie să am răbdare, nu am ce să fac. Moral sunt bine, dar nu mai am aceași încredere pe care o aveam anul trecut în perioada asta. Mă simt bine, nu e același stres care era la Steaua, toată lumea e mult mai relaxată”, a afirmat Gardoș.

El a explicat că oficialii, antrenorii, jucătorii și suporterii sunt încântați de evoluțiile echipei care ocupă în prezent locul doi în Premier League. „E un sentiment plăcut să fii înaintea celor de la Manchester United sau Manchester City. În vară situația a fost grea, au plecat mulți jucători și toată lumea vorbea de salvarea de la retrogradare. Acum am început extraordinar și toată lumea este super-încântată. Anul trecut echipa a încheiat pe locul opt, cea mai bună clasare din istoria clubului, iar anul ăsta cred că avem șanse și la Liga Europa”, a menționat fundașul.

Florin Gardoș, care i-a provocat o accidentare gravă lui Cosmin Băcilă, la 18 septembrie 2011, în meciul Steaua – Pandurii Târgu Jiu (scor 1-2), nu a dorit să comenteze sancțiunile de 16 jocuri de suspendare acordate de Comisia de Disciplină jucătorilor Gabriel Mureșan (ASA Târgu Mureș) și Alin Șeroni (FC Viitorul) după intervențiile dure asupra fotbaliștilor Raul Rusescu (Steaua) și Nicușor Bancu (CS Universitatea Craiova).

„Faza cu Mureșan nu am văzut-o, iar cealaltă fază a lui Șeroni am văzut-o doar în poze. Nu mai pot să mă uit la video după acel incident și am avut și eu o fractură când am fost mic. Chiar nu pot să mă uit la video, nu m-am uitat nici atunci când l-am accidentat pe Băcilă. E foarte greu să treci prin așa ceva. E greu și când accidentezi pe cineva, eu am trecut, dar asta e. La fotbal se întâmplă, din păcate nu e prima și nici ultima, se va întâmpla tot timpul. Important e să încercăm să fim precauți. Normal, când te faci fotbalist îți asumi și riscuri, poți să fii victimă sau cel care provoacă o accidentare”, a adăugat Gardoș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani...
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cui va preda Warren Buffett imperiul de 400 de miliarde de dolari?