Gheorghe Tadici: România duce lipsă de handbaliste bine pregătite

Gheorghe Tadici: România duce lipsă de handbaliste bine pregătite
Publicat: 22/01/2013, 17:45
Actualizat: 04/07/2013, 22:41

Antrenorul echipei naționale de handbal feminin, Gheorghe Tadici, a declarat, marți, că România duce lipsă de jucătoare bine pregătite, însă a precizat că în șase-șapte ani o să formeze o echipă care să se bată pentru medalii la competițiile importante.

„În acest moment ne lipsesc handbalistele bine pregătite, ne lipsesc copiii care nu mai vin la handbal și la sport în general pentru că au cu totul alte preocupări. Ne lipsește un fond larg de selecție și în special o bază a piramidei pentru că ceea ce e acum s-a îngustat. De asemenea, simt că este o calitate mai slabă la nivelul pregătirilor copiilor și juniorilor din cauza condițiilor precare și o spun elegant acum. Sunt puține ore de pregătire, competiții care nu stimulează”, a spus Tadici.

Gheorghe Tadici speră ca în urma meciurilor cu Oltchim și SCM Craiova, jucătoarele tinere să crească mai repede în valoare. „Este o etapă de pregătire prevăzută în calendarul pe anul 2013, era trecută încă de anul trecut, la înțelegere cu Jakob Vestergaard și conducerea de la Oltchim. Vorbisem inițial de două meciuri pentru a profita de o pregătire alături de handbaliste de marcă din handbalul mondial, vârfuri de la toate echipele naționale de unde provin. Ne dorim să grăbim creșterea unor jucătoare din România, în special a celor care nu au fost cuprinse într-un program de pregătire după ce și-au terminat activitatea la lotul de tineret. Este un stagiu scurt, de numai trei zile. Handbalistele selecționate au șansa să se întâlnească între ele, încercăm să le motivăm, să le facem să înțeleagă că să îmbrace tricoul echipei naționale este o onoare pentru fiecare. Cel puțin pentru moral este un privilegiu să ajungi la națională. Este locul unde ești văzut de toată Europa”, a explicat Tadici.

Selecționerul susține că poate convoca jucătoare doar de la nouă echipe din Liga Națională. „Campionatul intern s-a mai echilibrat prin scăderea numărului de echipe. Din 14 s-a redus numărul la 12 echipe. Au mai rămas 11 după ce Iașiul s-a desființat. Dacă adunăm numărul handbalistelor străine care sunt în Liga Națională cred că se mai face de două echipe și atunci mai rămân nouă echipe de unde noi putem alege handbaliste pentru națională, se reduce semnificativ fondul de jucătoare și pentru naționala feminină nu este bine”, a adăugat Tadici.

El a adăugat că nu dorește să repete greșelile din anii trecuți, când la echipa națională erau convocate jucătoare de peste 30 de ani. „Trebuie spus că sunt mai multe jucătoare bune care pentru moment ar putea să fie o soluție dar nu peste trei-patru ani pentru că a merge la un turneu final cu o echipă cu handbaliste de 33, 34, 35 de ani ar însemna să repetăm greșeli din trecut. Sigur asta nu înseamnă că o jucătoare de 34 de ani care are tonus fizic și este aptă nu poate să fie în echipa națională. E nevoie și de handbaliste cu mare experiență dar acum pregătim handbaliste pentru viitor”, a completat Tadici.

Tadici este îngrijorat că Patricia Vizitiu nu și-a revenit încă după operația la ligamente. „E dornică, a anunțat că poate veni și la Campionatul European dar în momentul în care s-au făcut testările de rigoare, fizice și ca potențial tehnico-tactic, a fost mult sub parametri și am renunțat la convocare, așa cum a fost și în cazul Elizei Buceschi. Aceasta este marea mea îngrijorare în ceea ce o privește pe Patricia, că nici acum nu joacă într-un campionat ca al Turciei. Nu este refăcută și nici acum nu are siguranță pe piciorul unde a fost operată la ligamente. Ca să intre în vederile naționalei trebuie să aibă jocuri în picioare”, a precizat Tadici, care nu crede că Valentina Ardean Elisei, care a născut de curând, va putea evolua până la vară pentru Oltchim.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din...
Prințul William și Kate Middleton, probleme în căsnicie. Decizia luată de viitorul rege al Marii...
FOTO. Ce frumoasă e cea mai rapidă femeie din România! Cum reacționează bărbații când o...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal...
Câți bani a plătit un român pentru 3 mici și o ciorbă de burtă, într-un...
Mara Bănică, transformată TOTAL după ultimele operații estetice. Fanii abia o recunosc
Un val de frig ameninţă România. Zonele în care temperaturile au coborât deja aproape de...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Ce gest a făcut Nemo după ce a câștigat Eurovision! Reacția lui Dan Negru vizavi...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
O simplă modificare a unei mese poate aduce beneficii pacienţilor cu afecţiuni hepatice
Ce nu face NICIODATĂ cu BANII cel mai TARE economist al lumii?
Regulile pentru proprietarii de apartamente se schimbă complet. Legea va fi total obligatorie
Oana Zăvoranu a luat foc. Scoasă din minți de proces
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Reacţia dură a purtătorului de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, faţă de câştigătorul Eurovision: "Victoria...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
România este printre țările cu cea mai scumpă cafea