Gigi Becali, după ce Mirel Rădoi și-a anunțat demisia: „Nu îmi răspunde la telefon”

Gigi Becali, după ce Mirel Rădoi și-a anunțat demisia: „Nu îmi răspunde la telefon
Publicat: 21/08/2015, 15:21

„M-a sunat Mache (n.r. – team managerul Marius Ianuli) că Mirel a anunțat în vestiar că demisionează. Nu știu ce să fac… că nu-mi răspunde la telefon. Nu îl las. Dar nu pot vorbi cu el să-l întorc, că nu îmi răspunde. Aștept și eu”, a spus Gigi Becali pentru sport.ro.

Mirel Rădoi, care a condus echipa Steaua de la începutul acestui sezon, i-a anunțat, vineri, pe jucători că demisionează, au declarat, pentru agenția MEDIAFAX, surse din cadrul grupării roș-albastre.

Rădoi a avut o discuție cu jucătorii la finalul antrenamentului de vineri, iar aceștia au încercat să îl convingă să renunțe la decizia sa. Cel care a ocupat în organigrama clubului funcția de director sportiv le-a explicat jucătorilor că își asumă în totalitate vina pentru eliminarea din Liga Campionilor precum și pentru înfrângerea suferită, joi, cu scorul de 3-0, în meciul cu Rosenborg din prima manșă a play-off-ului Ligii Europa.

Sursele citate au afirmat că Rădoi va avea în cursul acestei zile o întâlnire și cu finanțatorul Gigi Becali.

La finalul partidei cu Rosenborg de joi seara, Mirel Rădoi declara că va continua la Steaua chiar și în cazul eliminării din Liga Europa. „”Rămân și pentru retur, rămân și în cazul ratării calificării. M-am gândit bine și cred că putem să revenim. Acum contează mai puțin dacă ești bărbat sau laș. Indiferent că sunt eu sau altul, cu o echipă ca Steaua nu e de glumit”, afirma Rădoi joi seara.

La 10 iunie, după o zi de la încheierea relațiilor contractuale cu antrenorul Constantin Gâlcă, FC Steaua a anunțat pe site-ul oficial că fostul jucător Mirel Rădoi va conduce staful tehnic al campioanei României începând cu sezonul 2015/2016. Aflat la prima experiență de antrenor, el a fost prezentat de club ca director sportiv, deoarece nu deține licența Pro, antrenor principal fiind italianul Massimo Pedrazzini.

În cele aproximativ două luni și jumătate de la instalarea lui Mirel Rădoi, Steaua a pierdut Supercupa României, a fost eliminată din turul III preliminar al Ligii Campionilor și este foarte aproape de a rata calificarea în grupele Ligii Europa după înfrângerea suferită, joi seara, cu scorul de 3-0, în meciul de pe Arena Națională cu Rosenborg din prima manșă a play-off-ului. De asemenea, în Liga I, după șapte etape disputate, formația roș-albastră ocupă locul șase al clasamentului, cu 10 puncte.

Mirel Rădoi a condus Steaua în 13 partide oficiale în care a înregistrat trei victorii, cinci egaluri și cinci înfrângeri.

La 17 august, directorul sportiv Mirel Rădoi a fost sancționat de Comisia de Control, Etică și Disciplină a UEFA cu interzicerea dreptului de a sta pe banca tehnică a campioanei României la meciurile din cupele europene, deoarece nu deține licență de antrenor. De asemenea, clubul Steaua București a fost amendat cu 50.000 de euro.

După decizia UEFA, Comitetul Executiv al FRF a decis că Mirel Rădoi nu va mai avea voie să dea indicații de pe banca de rezerve, în urma unei propuneri a Comisiei Tehnice a FRF.

La finalul ședinței de joi a Comitetului Executiv al FRF, președintele Răzvan Burleanu a explicat că un oficial care nu este antrenor principal sau secund poate fi sancționat cu suspendare între 4 și 6 meciuri dacă dă indicații în timpul jocului. „Decizia Comitetului Executiv nu e îndreptată împotriva lui Mirel Rădoi, modificarea de azi spune doar că indicațiile le pot da doar antrenorul principal și secunzii, deci de niciun alt oficial aflat pe bancă. Dacă un alt oficial se ridică sau dă indicații tehnice în cursul unui meci acesta este sancționat cu 4-6 etape de suspendare. Observatorul de joc și brigada de arbitri va menționa acest lucru în raport”, a spus Burleanu.

Conform site-ului FRF, articolul 59 din ROAF a fost modificat cu următorul paragraf: „Pot da instrucțiuni în timpul jocului doar Directorul Tehnic, antrenorul principal sau antrenorul secund. În cazuri excepționale (de ex. antrenorul principal și antrenorul secund sunt suspendați) antrenorul cu portarii va avea dreptul de a da instrucțiuni în timpul jocului. Sancțiunea aplicată persoanelor care încalcă această prevedere va fi suspendare între 4 și 6 jocuri și penalitate, astfel: Liga I între 6.800 lei și 13.570 lei; Liga a II-a între 4.500 lei și 9.100 lei; Liga a III-a între 2.270 lei – 4.560 lei”.

La cele patru meciuri disputate de Steaua în ediția 2015-2016 a Ligii Campionilor, cu Trencin și Partizan Belgrad, din turul II, respectiv III preliminar, Mirel Rădoi nu a participat la conferințele de presă, el fiind înlocuit de Massimo Pedrazzini, cel care deține licența Pro și este oficial antrenor principal al formației Steaua. În schimb, Mirel Rădoi a stat pe banca de rezervă și a acordat indicații jucătorilor steliști în timpul partidelor. asemenea unui antrenor principal.

În Liga I, Mirel Rădoi, care nu a promovat examenul de Bacalaureat, necesar înscrierii la Școala de Antrenori, a participat la conferințele de presă și a îndeplinit funcția de „principal”, chiar dacă nu are licența Pro și în organigrama clubului este înregistrat ca director sportiv. De altfel, Rădoi a recunoscut public faptul că în Liga I profită de o portiță regulamentară pentru a putea sta pe banca de rezerve în timpul meciurilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Astăzi se împlinesc 79 de ani de când Hitler o lua de soţie pe Eva...