Gruparea FC Universitatea Craiova a fost evacuată din Complexul Sportiv Ion Oblemenco

Gruparea FC Universitatea Craiova a fost evacuată din Complexul Sportiv Ion Oblemenco
Publicat: 07/01/2014, 18:19

Gruparea FC Universitatea Craiova, patronată de Adrian Mititelu, a fost evacuată, marți, din Complexul Sportiv Ion Oblemenco, biroul executorului judecătoresc Moraru și Asociații punând în executare o sentință a Judecătoriei Craiova din 15 septrembrie 2013.

Conducerea FC Universitatea Craiova susține într-un comunicat postat pe site-ul său oficial că evacuarea este ilegală și acuză executorul judecătoresc de abuz.

„Astăzi, biroul executorului judecătoresc Moraru și Asociații, a pus în executare o sentință a Judecătoriei Craiova din 15 septrembrie 2013, sentință în urma căreia instanța Judecătoriei Craiova a hotărât evacuarea Fotbal Club Universitatea Craiova din Complexul Sportiv «Ion Oblemenco». Ulterior acestei sentințe, prin Deciza numărul 23 a Tribunalului Dolj, din 15 octombrie 2013, Fotbal Club Universitatea Craiova S.A. a fost reintegrată în Complexul Sportiv «Ion Oblemenco», până la soluționarea irevocabilă a litigiilor cu privire la investițiile de modernizare făcute de club. Aceste litigii se află în fază incipientă pe rolul Judecătoriei Craiova. Prin urmare, sentința Judecătoriei Craiova care a făcut obiectul evacuării de astăzi este caducă, fără a mai putea produce vreun efect legal. Cu toate acestea, executorul judecătoresc din cadrul biroului Moraru și Asociații, sfidând legea, a pus în excutare o sentință nulă, deși cunoaștea foarte bine că FC U Craiova deține un titlu valabil dat de Tribunalul Dolj”, se menționează în comunicatul citat.

Oficialii grupării oltene afirmă că acțiunea de marți a fost plănuită pentru ca evacuarea să nu poată fi contestată în regim de urgență. „Reaua credință a biroului Moraru și Asociații este vădită și prin prisma faptului că a notificat punerea în executare a sentinței Judecătoriei Craiova, chiar în ultima zi lucrătoate a anului, respectiv 24 decembrie. În acest fel făcând imposibilă contestarea în regim de urgență a intenției de evacuare deoarece, după cum se cunoaște, instanțele de judecată nu mai țin ședințe de judecată până la 13 ianuarie. Datorită acestei situații U Craiova S.A. nu a avut la dispoziție calea accesului la justiție în termenul oportun pentru a împiedica această evacuare abuzivă”, se arată în comunicat.

FC Universitatea Craiova consideră evacuarea s-a făcut prin săvârșirea mai multor infracțiuni, iar miercuri va înainta o plângere penală împotriva persoanelor responsabile pentru „abuz în servciu și complicitate la abuz în servicu în cadrul dosarului penal numărul 218/2013 aflat pe rolul DNA”. Totodată, gruparea condusă de Mititelu va solicita reîntoarcerea executării la Judecătoria Craiova.

Conducerea clubului oltean încheie comunicatul aducând din nou acuze primarului Olguța Vasilescu. „Fotbal Club Universitatea Craiova transmite tuturor suporterilor și simpatizanților că toate aceste acte abuzive inițiate în mod repetat de Olguța Vasilescu și grupul mafiot pe care îl coordonează nu ne abat de la planul nostru de continuare a activității clubului Universitatea Craiova și a face tot ce este posibil ca la finele acestui campionat echipa să revină în primul eșalon al fotbalului românesc. Faptele și acțiunile Olguței Vasilescu și ale acoliților ei vor primi răspuns în curând de la justiție”, se mai precizează în comunicat.

Gruparea FC Universitatea Craiova, care activează în prezent în Liga a II-a, este evacuată pentru a doua oară în ultimele șapte luni din Complexul Sportiv Ion Oblemenco. La 27 iunie 2013, Adrian Mititelu a fost evacuat de autoritățile locale din complexul Ion Oblemenco, dar acesta a revenit la 25 noiembrie după ce un executor judecătoresc a pus în aplicare o decizie a Tribunalului Dolj, într-un litigiu deschis de patron împotriva primăriei orașului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...