Hagi despre echipa națională: E o grupă grea. Burleanu: Este o grupă facilă, dar calificarea nu este jucată

Hagi despre echipa națională: E o grupă grea. Burleanu: Este o grupă facilă, dar calificarea nu este jucată
Publicat: 05/09/2014, 19:47
Actualizat: 12/01/2020, 14:33

„Sperăm să facă un rezultat foarte bun. Cred în echipa României, trebuie să joace bine și să facă un rezultat bun. E clar că suporterul acasă e un jucător în plus. Neavând spectatori în tribune e mai bine, dar după aceea trebuie să joace bine pe teren. Aș fi mai cumpătat, mai echilibrat. Nu e nimic obținut dinainte, din contră eu zic că o să fie o grupă grea, trebuie să câștigăm meciurile, să facem mai bine ca ceilalți și să ajungem la Euro. Nu voi merge la meci sau să mă văd cu băieții de la echipa națională, decât dacă ne vom întâlni”, a spus Hagi.

Antrenorul FC Viitorul, Bogdan Argeș Vintilă, este de părere că o victorie în Grecia ar crește șansele de calificare la Euro-2016. „Ar fi bine ca echipa națională să câștige, pentru a porni cu dreptul, pentru a avea moral în următoarele jocuri și le doresc să se califice”, a spus Vintilă.

Echipa națională a României va debuta, duminică, în preliminariile celei de-a XV-a ediții a Campionatului European de fotbal, urmând a întâlni, de la ora 21.45, pe Stadionul Karaiskakis din Pireu, reprezentativa Greciei, în prima etapă a Grupei F. Meciul se dispută fără spectatori.

FC Viitorul va juca un meci amical cu formația elenă Panathinaikos, partida urmând să se dispute sâmbătă, de la ora 20.00, pe Stadionul Apostolos Nikolaidis din Atena.

„Tricolorii” au plecat la Atena cu un charter, în timp ce jucătorii formației FC Viitorul au făcut deplasarea către capitala Greciei cu o cursă de linie.

Răzvan Burleanu: Este o grupă facilă, dar calificarea nu este jucată

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, la Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, înaintea plecării echipei naționale la Atena pentru meciul cu Grecia, din prima etapă a preliminariilor Euro-2016, că grupa este una ușoară, însă calificarea nu este jucată deja.

„Emoții avem și noi, administrația FRF, și emoții sunt și în rândul echipei și a stafului tehnic. Sunt emoții inerente unui asemenea debut de campanie de calificare, pentru că e un eveniment de mare importanță calificarea la Euro-2016.

Atmosfera pe care am simțit-o în aceste zile, pentru că am fost alături de echipă, este una foarte bună, iar grupul ne poate aduce victoria. Sunt foarte motivați, foarte determinați. În mod cert, grupa este una facilă, dar în același timp calificarea nu este una care să se fi jucat deja. De aceea fiecare meci trebuie tratat cu maximă responsabilitate, maxim interes și cu o determinare totală. Fiecare punct este foarte important”, a spus Burleanu.

Răzvan Burleanu nu crede că lipsa spectatorilor va reprezenta un avantaj pentru echipa națională a României. „Nu cred că lipsa spectatorilor ar putea fi un avantaj. Mă îndoiesc de acest lucru, dacă ne amintim cu toții de meciul de la Budapesta cu Ungaria, unde nu am văzut un meci bun nici de o parte, nici de cealaltă, ceea ce înseamnă practic că suporterii au un rol foarte important. Un dezavantaj pentru Grecia ar fi că nu au avut niciun stagiu de pregătire, că nu au avut timp să sudeze relațiile de joc, că lipsesc câțiva dintre titularii de la Cupa Mondială, dar și un antrenor care, sperăm noi, nu a avut timpul să-și cunoască foarte bine jucătorii”, a completat Burleanu.

Oficialul FRF a afirmat că atmosfera pe Stadionul Karaisakis din Pireu va fi una neplăcută, având în vedere că se va juca fără spectatori. „Va fi o atmosferă foarte neplăcută, să te uiți și să vezi o sută de oameni care văd un asemenea meci. Nu cred că e deloc caracteristic și de aceea dacă ne referim la campionatul intern, am luat deja o decizie din acest punct de vedere, astfel încât sancțiunea cu închiderea stadionului să fie ultima sancțiune în cazul unei abateri”, a subliniat Burleanu.
Răzvan Burleanu susține că Victor Pițurcă va continua ca selecționer al României. „Victor Pițurcă ne-a confirmat că este un zvon. Cu arabii nu am vorbit, dar dacă îmi dați numărul lor de telefon, îi sun”, a precizat Burleanu.

Burleanu nu a dorit să anunțe care sunt primele pe care le vor primi jucătorii în cazul unei calificări la Campionatul European din 2016. „Nu a existat o negociere cu jucătorii pentru primă de calificare. Au fost câteva discuții. Jucătorii echipei naționale au fost chiar interesați de proiectele pe care FRF le are în ceea ce privește dezvoltarea. Au fost foarte interesați de Centrele Regionale de Excelență, de ce se întâmplă la loturile mici. A fost o componentă a întâlnrii noastre, inclusiv ei venind cu idei, cum se pot implica. Pe de altă parte, a fost o discuție inerentă oricărui debut de campanie în ceea ce privește premierea. În cele din urmă am ajuns la un consens. Suma este una confidențială. Dacă o aflați de la ei, bine, de la mine, nu”, a adăugat Burleanu.

Președintele FRF speră ca la Arena Națională, unde va fi amenajat un ecran pentru ca suporterii echipei naționale să vadă meciul de la Pireu, să vină multe persoane. „E un demers să creăm un spațiu al fanilor pe treptele Arenei Naționale, care să poată sta uniți într-un anumit spațiu și să aibă unde să urmărească meciul. Vom continua acest demers și îl vom îmbunătăți”, a conchis Burleanu.

Echipa națională a României va debuta, duminică, în preliminariile celei de-a XV-a ediții a Campionatului European de fotbal, urmând a întâlni, de la ora 21.45, pe Stadionul Karaiskakis din Pireu, reprezentativa Greciei, în prima etapă a Grupei F.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?