Ianis Hagi e dorit de Galatasaray Istanbul, acolo unde tatăl său a scris istorie

Publicat: 25/01/2023, 10:10

Galatasaray Istanbul vrea să dea lovitura în această iarnă și să-l transfere pe Ianis Hagi, fiul „Regelui” revenind pe teren după o accidentare gravă.

Ianis, 24 de ani, nu a mai jucat din 22 ianuarie la Rangers, din cauza problemelor medicale. În decembrie 2022 și-a prelungit înțelegerea cu scoțienii până în 2026.

El a venit la Rangers în ianuarie 2020, de la Genk, tranzacția fiind de 3.5 milioane de euro.

Ianis Hagi e dorit de Galatasary, acolo unde tatăl său a scris istorie

Hagi e campion în Scoția și în cele 85 de meciuri bifate pentru Rangers a înscris de 15 ori și a dat 21 de assist-uri.

Antrenorul turcilor, Okan Buruk, urmărește recuperarea lui Ianis Hagi, care nu a mai jucat de peste un an într-un meci oficial. „Galatasaray a urmărit cu mare atenție starea de sănătate a starului român și se pregătește să îl transfere pe Ianis, fiul legendei Gheorghe Hagi. Antrenorul Okan Buruk este cel care insistă pentru transferul fiului fostului său coechipier”, au scris jurnaliștii de la Karar.

Gheorghe Hagi a evoluat la Galatasaray între 1996 și 2001, club unde a câștigat patru titluri și Cupa UEFA. „Regele” a și antrenat aici, cucerind o Cupă a Turciei.

„Okan? Nu știu să se vorbească de Ianis la Galatasaray, dar ar fi un lucru senzațional să meargă Ianis la echipa unde tatăl lui a făcut istorie. Eu cred că pe Ianis îl interesează acum să revină pe teren. A jucat 40 de minute într-un meci școală, a dat gol și pasă de gol, era foarte bucuros. Trebuie să reintre la Rangers, să-l prindă vara jucând, iar după aceea, vom vedea”, a spus Gică Popescu, președintele de la Farul Constanța, la Digi Sport.

„Dacă aș fi Gică și l-aș sfătui, i-aș zice să rămână aici până în vară. La vară, Galata i-ar veni mănușă, mai ales dacă va câștiga titlul în Turcia. Acum, e riscant. Lumea vrea să fie ca taică-su”, a declarat Dinu Gheorghe, fost conducător în fotbalul românesc, pentru colegii de la ProSport.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase