Imaginile zilei de la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia

Publicat: 16/06/2018, 10:09
Actualizat: 04/07/2018, 13:28

BUN VENIT ÎN RUSIA!Președintele Vladimir Putin a deschis Campionatul Mondial de Fotbal: „Rușii iubesc fotbalul.”

Vladimir Putin, în deschiderea Campionatului Mondial de fotbal

Pentru a combate prejudecățile occidentale că rușii ar fi veșnic încruntați, înaintea Cupei Mondiale, angajații căilor ferate și ai metroului din Rusia, precum și personalul de pe stadioane, au urmat cursuri speciale pentru a învăța să zâmbească și să se poarte politicos cu străinii.

Nu toata lumea a avut nevoie de cursuri pentru a invata sa zambeasca

Cântărețul britanic Robbie Williams a fost invitat pentru un recital înaintea meciului din deschidere.

Robbie Williams, recital la Cupa Mondiala din Rusia

Evenimentul a fost marcat și pe pagina de twitter a președintelui Rusiei Vladimir Putin.

Ca de obicei, suporterii mexicani sunt foarte colorați. O veste i-a făcut fericiți încă dinaintea începerii Mondialului: împreună cu SUA și Canada, vor găzdui Cupa Mondială din 2026.

Suporter al Mexicului

La acest campionat mondial au fost luate măsuri de securitate fără precedent. Sisteme cu sute de camere de supraveghere și soft de recunoaștere facială au fost montate în toate orașele în care se joacă meciurile competiției. Iată niște suporteri ai Arabiei Saudite care vor pune probleme serioase de identificare:

Suporteri ai Arabiei Saudite

Robbie Williams și-a atras oprobiul internetului pentru un gest deplasat din timpul recitalului de pe stadionul Lujniki.

Înaintea începerii Cupei Mondiale, șefa Comisiei parlamentare pentru problemele familiei, Tamara Pletniova a sfătuit tinerele din Rusia să evite relatiile sexuale cu suporterii veniți din toate colțurile lumii, ca să nu ajungă mame singure.

Sfaturile ei au fost considerate anacronice și au starnit hohote de râs și comentarii compătimitoare pe internet.

Suporter Rusia

Varianta saudită a femeilor din galerie pare mai agresivă.

Fan Arabia Saudită

Cupa Mondială a fost adusă pe stadionul Lujniki de fostul portar al Spaniei Iker Casillas și de fotomodelul Natalia Vodionova.

Iker Casillas și Natalia Vodionova

Momentul memorabil al zilei a fost declarat de FIFA golul lui Cerîșev din minutul 43 al meciului Rusia – Arabia Saudită, încheiat cu scorul de 5-0

Reușita a provocat adevărate explozii de bucurie în orașele Rusiei, unde microbiștii urmăreau în piețe, pe ecrane imense, partida de pe stadionul Lujniki.

Și o întrebare de la FIFA: Who else is excited?

Foto: Hepta