„Imnul echipei naționale conține vorbe josnice, care incită la ură”. Versul care l-a supărat pe Boloni, fostul antrenor al Naționalei

Imnul echipei naționale conține vorbe josnice, care incită la ură. Versul care l-a supărat pe Boloni, fostul antrenor al Naționalei
Publicat: 08/10/2014, 17:50

„Spun acest lucru ca cetățean român ce sunt. Eu nu cred că un român normal, un român educat, un român cult să accepte într-un imn al echipei naționale asemenea vorbe. Sunt absolut de acord să fie un imn care să îmbărbăteze oamenii, jucătorii, «pe ei, pe ei!», cu asta sunt de acord. Pe restul o condamn și o consider o josnicie. Am putea să jucăm împotriva Moldovei și ar fi foarte josnic. Într-un imn nu spui asemenea lucruri. Până la urmă de ce nu băgăm o înjurătura așa cum știm noi foarte bine să înjurăm. De ce să acceptăm un asemenea lucru, cine comandă treaba asta? (n.r. – i se spune că probabil conducerea FRF) Atunci sunt josnicii. Sunt de acord să spunem «hai pe ei», sunt de acord «hai să câștigăm», sunt de acord «hai să-i învingem», sunt de acord orice, dar ca să bagi mama și asemenea lucruri care incită la ură … pentru că asta face, incită la ură, asta provocăm. Pentru un om intelectual o cred josnică”, a declarat fostul selecționer, la Dolce Sport.

Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat, la 29 septembrie, imnul oficial al echipei naționale, compus de trupa rock Iris, ce conține un vers – „Hai pe ei, pe mama lor” – introdus în text la solicitarea reprezentanților suporterilor.

„Ale, ale, ale, ale, ale / Hai pe ei, pe mama lor / Ale, ale, ale, Hai România / Astăzi vrem victorie / Ale, ale, ale, Hai România, / Ori murim, ori câștigăm”, sunt versurile ultimului refren al imnului compus de membrii trupei Iris, la solicitarea FRF.

Acest imn a fost criticat de mulți oameni de fotbal, dar și de componenți ai echipei naționale a României.

Prima reprezentativă a României întâlnește, sâmbătă, de la ora 19.00, pe Arena Națională, selecționata Ungariei, într-o partidă contând pentru grupe F a preliminariilor Euro-2016.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase