Ioan Becali: Juventus a greșit pentru că l-a transferat pe Mutu înainte să îi expire suspendarea

Ioan Becali: Juventus a greșit pentru că l-a transferat pe Mutu înainte să îi expire suspendarea
Publicat: 18/10/2013, 14:49
Actualizat: 18/10/2013, 14:49

Agentul Ioan Becali a declarat, vineri, că Juventus Torino a greșit când l-a transferat pe atacantul Adrian Mutu în 12 ianuarie 2005 pentru că nu a așteptat să îi expire suspendarea pentru dopaj și, în consecință, există posibilitatea ca gruparea italiană să achite despăgubirile către Chelsea.

„Mutu a plătit pentru ce a făcut, a stat șapte luni pe tușă, a plătit și o amendă. Vina este a lui Juventus. În primă fază, ca să-l aibă, l-a trecut pe la Livorno, apoi a jucat un an și jumătate la ei, ca să devină și el campion. Juventus trebuia să aștepte să se termine suspendarea aceea de șapte luni pentru care Mutu era descalificat și să discute după ce se termina suspendarea”, a spus Ioan Becali, la postul Dolce Sport.

Impresarul susține că în contractul lui Adrian Mutu cu Chelsea existau mai multe clauze conform cărora în momentul în care atacantul român semnează cu alt club se obligă să achite despăgubiri, iar dacă nu le poate plăti atunci gruparea în cauză va plăti suma respectivă. „În contractul pe care Mutu l-a semnat cu Chelsea existau niște paragrafe… Se spune că în cazul în care jucătorul semnează cu altă echipă se obligă să dea despagubiri și dacă jucătorul nu poate, sau nu este în această posibilitate, atunci cei care îl ajută sunt responsabili. Eu am vorbit cu Mutu și acum o săptămână, și azi-noapte, avem legatură permanentă. Vina nu e a lui Mutu și nu poate să plătească niciun milion ca să stingă acest conflict. El practic și-a câștigat salariul, nimic mai mult”, a spus Ioan Becali.

Cluburile Juventus Torino și Livorno au fost obligate de Camera pentru Rezolvarea Disputelor din cadul FIFA să plătească suma de 21 de milioane de euro grupării Chelsea, pentru că l-au folosit gratis pe Adrian Mutu, după ce acesta a fost dat afară de la echipa londoneză, a anunțat Gazzetta dello Sport.

Inițial, această sumă ar fi trebuit să fie plătită de Mutu, acum la echipa franceză Ajaccio, dar Chelsea s-a îndreptat spre cele două grupări italiene după ce nu a obținut banii de la român. Suma datorată englezilor este de 17,7 milioane de euro, la care se adaugă dobânda, rezultând peste 21 de milioane de euro. Juventus și Livorno au termen 21 de zile să facă recurs la TAS.

Gazzetta dello Sport precizează că suma trebuie plătită „în solidar” de Juventus și Livorno și că penalizările sunt de 2.500 de euro pe zi. Sursa citată mai scrie că gruparea italiană își prevăzuse deja în buget această cheltuială. Totuși, avocații torinezilor sunt optimiști că vor schimba decizia FIFA la TAS.

Chelsea l-a achiziționat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline și a renunțat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. Mutu a fost suspendat șapte luni de Federația Engleză (FA) pentru consum de cocaină. Clubul englez susține că, prin comportamentul său, Adrian Mutu a provocat grupării o pierdere de 13 milioane de lire sterline.

Jucătorul român a ajuns în 2005, liber de contract, la Juventus, prin intermediul clubului Livorno. Juventus nu avea loc liber pentru un extracomunitar cum era Mutu atunci, astfel că atacantul român a fost achiziționat de Livorno și apoi împrumnutat la echipa torineză. Gazzetta dello Sport menționează că Mutu a semnat un contract cu Juventus la 12 ianuarie 2005, când încă era suspendat. El a putut să evolueze pentru Juventus din 18 mai 2005, când a exprirat suspendarea.

În campionatul 2005/2006, Mutu a jucat 33 de partide pentru formația din Torino, marcând șapte goluri. La finalul sezonului, el a fost vândut la Fiorentina pentru opt milioane de euro.

Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai 2008, că Mutu trebuie să plătească fostului său club Chelsea despăgubiri în valoare de 17.173.990 de euro, pentru încălcarea contractului. Internaționalul român a cerut TAS să anuleze hotărârea FIFA și să stabilească faptul că nu trebuie plătită nicio compensație.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunțat, la 31 iulie 2009, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA. În 14 septembrie 2009, Mutu a înaintat la Tribunalul Federal Elvețian, recursul la decizia TAS, dar acesta a fost de asemenea respins, în iunie 2010.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația