Iorgulescu a propus Guvernului să renoveze alt stadion, în locul celui de la Arcul de Triumf

Iorgulescu a propus Guvernului să renoveze alt stadion, în locul celui de la Arcul de Triumf
Publicat: 09/04/2015, 15:47

„Dacă nu se modernizează, ar însemna ca Guvernul să renunțe la organizarea Campionatului European din 2020. După cum se știe, pe lista FRF și a Guvernului sunt patru stadioane care trebuie renovate pentru selecționatele din grupa de la București: Giulești, Dinamo, Steaua și cel de rugby, de la Arcul de Triumf. Dar acum, într-o discuție cu FR de Rugby s-au identificat alte fonduri și atunci noi am propus Regia, pentru că dacă limitele stadionului permit, să se poată juca și rugby acolo”, a spus Iorgulescu.

În perspectiva Campionatului European din 2020, care va fi găzduit de 13 orașe diferite din Europa, printre care și București, Guvernul s-a angajat să renoveze patru stadioane din Capitală, Steaua, Dinamo, Giulești și Arcul de Triumf. Cele patru stadioane vor găzdui antrenamentele selecționatelor care vor juca la București partide din cadrul Euro-2020. În competiție, cele trei meciuri din faza grupelor și unul din optimile de finală ale competiției vor avea loc pe Arena Națională.

La 20 ianuarie, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, și cel al Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, au semnat, un acord prin care MDRAP va investi 103 de milioane de euro în realizarea a 52 de obiective sportive până în 2017.

Stadionul național de rugby de la Arcul Triumf va intra într-un proces de modernizare, prin care va fi extins, acesta urmând să dispună de 10.000 de locuri acoperite în plus față de câte sunt în prezent, în timp ce suprafața de joc va fi schimbată. De asemenea, se va monta o instalație de încălzire a gazonului și se vor construi spații de cazare pentru sportivi și vestiare. Investiția este evaluată la 86,7 milioane de lei (8 milioane în 2015, 50 de milioane în 2016 și 28,7 milioane în 2017).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase