Jean Valvis sponsorizează FC Rapid și rămâne acționar minoritar al clubului

Jean Valvis sponsorizează FC Rapid și rămâne acționar minoritar al clubului
Publicat: 05/09/2013, 18:12

Omul de afaceri Jean Valvis a anunțat, joi, într-un comunicat de presă remis agenției MEDIAFAX, că a acceptat oferta acționarului majoritar Adrian Zamfir de a deveni sponsor oficial al FC Rapid prin Domeniile Sâmburești, precizând în același timp că rămâne acționar minoritar al grupării giuleștene.

„Având în vedere anumite zvonuri apărute în ultima vreme în presa scrisa și online, ce implică numele meu în fenomenul fotbalistic românesc, aș dori să aduc la cunoștința fanilor și a publicului în general anumite lucruri. În primul rând, în ultimii ani, am comunicat public de nenumărate ori concluzia mea ce a rezultat din experiența avută în perioada 2002-2009. Mă simt incompatibil cu fenomenul fotbalistic din România. Condițiile unei adevarate industrii sportive nefiind încă reunite, nu doresc să mă implic investițional în acest domeniu. În al doilea rând, sunt acționar minoritar la Rapid, respect istoria acestui club și sunt întristat de starea actuala în care a ajuns. În al treilea rând, în perioada 2002-2006, în calitatea mea de sponsor, cu ajutorul Rapidului, am putut să creez un brand de prestigiu (LaDorna), construind imaginea și succesul acestuia. A fost o colaborare de mare succes, care a creat valoare adăugată, departe de a fi o poveste de «țeapă» ruptă total de realitate, cum le place jurnaliștilor să afirme și să speculeze. În al patrulea rând, îmi mențin părerea de a rămâne acționar minoritar al Rapidului, tocmai datorită incompatibilității mele cu fenomenul fotbalistic românesc. În al cincilea rând, cunoscand situația de reorganizare a clubului, din perspectiva unui suporter care dorește să vadă lucrurile îndreptate într-o direcție bună, am acceptat oferta administratorului special, Adrian Zamfir, de a fi sponsor principal cu brandul de vinuri Domeniile Sâmburești”, menționează Valvis.

Acționarul minoritar își explică gestul de a ajuta gruparea giuleșteană, aflată într-o prelungită criză financiară, prin faptul că „rapidiștii au gustat prea mult din pelinul vieții”. „Rapidiștii au gustat prea mult din pelinul vieții, e momentul să deguste și să se bucure de vinurile podgoriei Sâmburești”, afirmă oficialul giuleștean.

Jean Valvis precizează că pentru moment acționează „limitat și sentimental” la FC Rapid și speră că într-o zi în România să existe o adevărată industrie sportivă. „Prin acest sprijin îmi exprim totodată și urările de succes către noul acționar majoritar, care acum are responsabilitatea situației financiare a clubului Rapid. Rapidul îl identificăm cu elita intelectuală, cu valorile adevărate și cinstim memoria unor oameni mari ca Florian Pittiș, Jean Constantin, Nicu Constantin, Ion Chirilă. Aș dori ca într-o zi în România să se întrunească condițiile pentru o adevarată industrie sportivă. Pentru moment reactionez limitat și sentimental vizavi de un club de mare tradiție. Sper să facă și alții la fel și că nu «sunt singur împotriva tuturor»”, a completat Jean Valvis.

Formația Rapid, retrogradată în Liga a II-a după o decizie a Curții de Arbitraj Sportiv, se confruntă cu grave probleme financiare, existând mari restanțe salariale față de fotbaliști și angajați. De la începutul săptămânii, jucătorii au intrat în grevă refuzând să se antreneze până la plata salariilor.

Echipa condusă de Sandu Tăbârcă va disputa primul meci din ediția 2013-2014 a Ligii a II-a, sâmbătă, în deplasare, cu ACS Berceni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
În urmă cu 203 ani, murea Napoleon Bonaparte. Cum a ajuns din simplu caporal un...