LIGA I. Rapidiștii și dinamoviștii, cei mai amendați suporteri în sezonul trecut

LIGA I. Rapidiștii și dinamoviștii, cei mai amendați suporteri în sezonul trecut
Publicat: 19/07/2012, 16:28
Actualizat: 03/07/2013, 22:42

Suporterii echipelor Dinamo și Rapid au primit cele mai multe sancțiuni din partea Jandarmeriei Române în ediția 2011-2012 a Ligii I, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, colonelul Aurel Moise, șeful Direcției Ordine și Siguranță Publică.

Conform raportului Jandarmeriei, suporterii dinamoviști au primit cele mai multe sancțiuni cu interzicerea accesului pe arenele sportive, în timp ce fanii rapidiști conduc în clasamentul celor mai multe dosare penale.

În cele 306 partide din ediția 2011-2012, Jandarmeria a constatat 83 de fapte penale, săvârșite de 91 de autori, a întocmit 82 de dosare penale și a aplicat 1.067 de contravenții (792 în tur, 275 în retur) în valoare de 502.135 de lei, dintre care 961 de amenzi și 106 avertismente scrise.

Din punct de vedere al repartizării dosarelor întocmite pe grupurile de suporteri ai echipelor din Liga I, situația este următoarea: Rapid – 26 de dosare, Dinamo – 17, Steaua – 13, Petrolul Ploiești – 10, FC Brașov – 3, Oțelul Galați – 3, Voința Sibiu – 3, FC Vaslui – 2, Pandurii Târgu Jiu – 1, FCM Târgu Mureș – 1, Universitatea Cluj – 1, CS Mioveni – 1 și Astra Ploiești – 1.

Tot în aceeași perioadă au fost aplicate 661 de sancțiuni de interzicere a accesului la competiții sportive, dintre care una pentru 2 ani , 530 petru 1 an și 130 pentru 6 luni. Într-un clasament pe echipe al suporterilor interziși pe stadioane, Dinamo conduce cu 309 fani, urmată de Petrolul cu 41, Rapid cu 17, Universitatea Cluj cu 13, Steaua cu 12 și Concordia Chiajna cu 10.

La meciurile internațioanale ale echipelor de club sau ale reprezentativelor României au fost constatate 58 de fapte de natură penală, săvârșite de 60 de autori. Jandarmeria a aplicat 261 de sancțiuni contravenționale în valoare de 164.139 de lei, dintre care 221 de amenzi și 40 de avertismente.

La aceste meciuri internaționale au fost aplicate 34 de măsuri complementare de interzicere a accesului la competițiile sportive, 11 pe o perioadă de un an și 23 pentru 6 luni.

În partidele din ediția 2011-2012 a Cupei României-Timișoreana, jandarmii au constatat 12 fapte de natură penală săvârșite de 13 autori și au aplicat 32 de contravenții în care s-au aplicat 29 de amenzi și 3 avertismente scrise. De asemenea, au fost aplicate și 6 măsuri de interzicere a accesului la competițiile sportive, dintre care 2 pentru 1 an și 4 pentru 6 luni.

Șeful Direcției Ordine și Siguranță Publică din cadrul Jandarmeriei Române, Aurel Moise, a declarat în cadrul conferinței de presă că în sezonul trecut aproximativ 20 de suporteri care aveau interdicție au fost depistați pe arenele sportive.

El a adăugat că există un singur caz, la Ploiești, în care unui suporter i s-a aplicat măsura obligativității prezentării la cel mai apropiat sediu al Poliției, Jandarmeriei sau Poliției de Frontieră. Aurel Moise a explicat că măsura obligativității prezentării la secția de poliție nu se aplică tuturor suporterilor care au primit interdicție pe stadioane, ci numai celor cărora le-a fost aplicată această sancțiunea de către procuror sau instanța de judecată în urma săvârșirii unei fapte de natură penală.

„La Ploiești este un astfel de caz. Este o măsură dispusă de procurori pe timpul cercetării săvârșirii unei fapte de natură penală. Noi am adus la cunoștință suporterului ce are de făcut și cu cine să coopereze. Urmează să vedem dacă va respecta aceste cerințe, dacă nu vom lua măsurile prevăzute de lege împotriva acestui suporter. Dacă nu vine la sediul secției de Poliție sau Jandarmerie trebuie să anunțe motivul pentru care nu se poate deplasa și locul în care se află și atunci putem să verificăm. Menționez că suporterul se află în faza de urmărire penală”, a explicat Aurel Moise.

Întrebat dacă există sesizări ale suporterilor privind abuzuri ale jandarmilor în incinta sau apropierea arenelor sportive, Aurel Moise a răspuns: „Există mai multe reclamații împotriva jandarmilor, dar acestea sunt gestionate de Parchetul Militar. Nu aș putea să spun dacă sunt ale suporterilor sau ale altor persoane. Nu cunosc de vreun proces pierdut de Jandarmerie în fața unui suporter”, a spus șeful Direcției Ordine și Siguranță Publică din cadrul Jandarmeriei Române.

Jandarmeria a organizat această conferință de bilanț cu o zi înainte de începerea sezonului intern 2012/2013. Vineri, sunt programate primele meciuri din Liga I.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...