LPF: Sperăm că RCS&RDS va renunța la șicanări și abonații vor putea să vadă Liga 1

LPF: Sperăm că RCS&RDS va renunța la șicanări și abonații vor putea să vadă Liga 1
Publicat: 07/07/2014, 13:16
Actualizat: 08/02/2019, 11:59

LPF a publicat, luni, pe site-ul propriu, un comunicat de presă, ca reacție „față de acțiunile companiei RCS&RDS din ultima perioadă prin care aceasta încearcă să manipuleze opinia publică și justiția din România în legătură cu pretinse încălcări ale legislației concurenței de către Liga Profesionistă de Fotbal”.

„Compania RCS&RDS a cunoscut încă din data de 2 aprilie 2014 că partenerul media al Ligii Profesioniste de Fotbal, compania Intel Sky Broadcast Ltd, a inițiat negocieri cu distribuitorii de servicii de programe audiovizuale, prin intermediul unei cereri publice de oferte, în vederea difuzării meciurilor din cadrul competiției Campionatul Național „Liga I”. În acest sens, compania RCS&RDS a avut și are în continuare posibilitatea de a se adresa reprezentantului Intel Sky Broadcast Ltd în România, respectiv Societatea de Avocați «Țuca, Zbârcea și Asociații», pentru a purta negocieri cu privire la difuzarea jocurilor din competiția Campionatul Național «Liga I»”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, RCS&RDS a transmis Ligii Profesioniste de Fotbal mai multe scrisori „cu singurul scop de a încerca, cu rea-credință, preconstituirea unor mijloace de probă pentru inițierea unor demersuri neîntemeiate în justiție, lăsând impresia lipsei unei intenții serioase de a găsi soluții pentru difuzarea jocurilor din cadrul competiției Campionatul Național «Liga I» și în sezonul 2014/15”.

„Referitor la procedurile șicanatorii pe care RCS&RDS le-a deschis împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal (cum ar fi, spre exemplu, cererea de intervenție formulată în cadrul procedurii privind înregistrarea în Registrul Federațiilor a noilor organe de conducere ale Ligii), menționăm că acestea nu au sorți de izbândă într-o justiție liberă și normală precum este cea din România și reprezintă o gravă desconsiderare a principiilor fundamentale de drept și a persoanelor chemate să soluționeze astfel de cereri”, spune LPF.

În comunicat se mai spune că RDS&RCS nu este membru afiliat al LPF și nu a participat la ședința Adunării Generale din 14 noiembrie 2013 prin care „Gino Iorgulescu a fost ales, în mod legal, președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal”.

„(…) procedura de înregistrare a noilor organe de conducere nu influențează valabilitatea acestora, procedura de înregistrare având un scop pur informativ”, mai spune LPF.

Totodată, LPF spune că speră că reprezentanții RCS&RDS „vor renunța la demersurile șicanatorii și vădit nelegale îndreptate împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal”. „(…) și avem încredere că vor găsi soluțiile comerciale pentru ca abonații RCS&RDS să poată viziona și pe mai departe meciurile din Campionatul Național «Liga I» și din «Cupa Ligii-Adeplast»”, mai spune LPF.

Pe de altă parte, compania de telecomunicații RCS&RDS a anunțat într-un comunicat remis MEDIAFAX, în 29 mai, că a depus plângere la Consiliul Concurenței împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât „vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislației concurenței”.

„Compania RCS&RDS nu a fost contactată de către Liga Profesionistă de Fotbal, de către reprezentanții posturilor de televiziune Look TV și Transilvania Live (care s-a transformat ulterior în Look Plus, n.r.) sau de către reprezentanții firmei Intel Sky Broadcast. Menționăm că RCS & RDS nu a virat nicio sumă de bani, nu a semnat niciun contract și nu se află în negocieri sau discuții cu Liga Profesionistă de Fotbal, cu niciuna dintre televiziunile sau cu firma menționată mai sus (…)”, spunea la momentul respectiv RCS&RDS.

Totodată, RCS&RDS a scos pe 30 iunie, din grilele sale de cablu analogic și digital televiziunile Look TV și Transilvania Live (care s-a transformat recent în Look Plus), la nivelul întregii țări, inclusiv în București, întrucât aceste televiziuni au decis să renunțe de la 1 iulie la regimul „must carry” și să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliștilor, după cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, surse din media.

Look TV și Transilvania Live nu erau retransmise și pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS.

Până în prezent, compania UPC și platforma sa de satelit, Focus Sat, dar și rețeaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anunțat, prin intermediul unor comunicate de presă, că au semnat acorduri de distribuție cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor două televiziuni Look TV și Look Plus, care vor difuza meciurile din Liga 1 și din Cupa Ligii, în următorii cinci ani.

În schimb, Romtelecom a anunțat că negociază retransmiterea în continuare a Look TV și Look Plus, care vor difuza meciurile din Liga 1, în condițiile în care aceste televiziuni au decis să renunțe, de la 1 iulie, la regimul „must carry” și să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliștilor.

Pe de altă parte, potrivit unor speculații apărute pe piața audiovizualului, reprezentanții Look TV și Look Plus/ Transilvania Live ar fi solicitat de la operatorii de cablu un preț de aproximativ 7 lei pe abonat pe lună pentru retransmisia acestora începând cu 1 iulie, dorind ca aceste televiziuni să fie difuzate în pachetele de bază ale cabliștilor și nu în pachete separate, pentru care abonații să opteze dacă vor sau nu să plătească.

Este de așteptat ca și alți operatori mai mari sau mai mici de cablu din țară să scoată din grilele lor cele două televiziuni, în condițiile în care aceste televiziuni au decis să renunțe la regimul „must carry” începând cu data de 1 iulie și să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliștilor.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

Televiziunile generaliste Look TV și Transilvania Live au anunțat, pe 2 aprilie, într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX, că au încheiat un memorandum de înțelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I și Cupa Ligii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația