Maltezii nu-l iartă pe Devis Mangia! Îl dau în judecată, iar cazul a ajuns la UEFA și FIFA

Publicat: 03/10/2022, 20:22

Federația Malteză de Fotbal a hotărât să-l acționeze în judecată pe antrenorul Devis Mangia, după ce doi jucători din echipa națională au reclamat că selecționerul le-a făcut propuneri sexuale.

Mai mult, conducerea forului a remis un comunicat și a anunțat că trimite cazul și pe masa UEFA și FIFA.

În plus au apărut dezvăluiri despre fundașul român Răzvan Popa care ar fi fost și el hărțuit de italian, care, potrivit mamei fotbalistului, i-a propus să întrețină relații sexuale în timp ce se masturba, a anunțat Gsp.

În cursul zilei de luni, conducerea forului maltez a hotărât să facă o plângere oficială la poliție, astfel că se va deschide o anchetă.

„Federația Malteză a făcut în această dimineață o plângere către poliție. Imediat după aflarea cazului, Federația a emis o anchetă, gravitatea acuzațiilor ne determină să cerem îndrumări de la FIFA și UEFA și adoptăm aceleași măsuri ca în alte cazuri similare”, se arată în comunicatul remis de Federația Malteză de Fotbal.

Un jucător din echipa națională a Maltei a reclamat, la începutul săptămânii trecute, că Devis Mangia i-a făcut avansuri de natură sexuală.

Ulterior, un coechipier al acestuia a spus că și el a fost victima tehnicianului, iar luni au apărut detalii și din perioada când antrenorul era „principal” la Universitatea Craiova.

Ce spun oficialii de la Universitatea Craiova?

Universitatea Craiova a oferit, luni, explicaţii despre un „posibil comportament reprobabil al antrenorului Devis Mangia” în perioada în care acesta pregătea gruparea olteană.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la un posibil comportament reprobabil al antrenorului Devis Mangia, suntem în măsură să facem următoarele declaraţii publice:

La vremea respectivă, a existat o sesizare făcută de către familia unui jucător şi, aşa cum era firesc, clubul nostru a declanşat o anchetă internă, în baza căreia să putem lua o decizie corectă. În urma cercetărilor, aspectele sesizate nu s-au confirmat, existând mai multe elemente care au conturat, mai degrabă, o situaţie diferită

Singurele dovezi erau afirmaţiile familiei, care nu s-au coroborat cu nicio altă mărturie sau probă fizică.

Menţionăm că, la vremea respectivă, membrii familiei ne-au expus o versiune mult mai puţin detaliată a celor ce s-au întâmplat, multe dintre amănuntele dezvăluite astăzi lipsind din narativul domniilor lor sau fiind contrare celor afirmate atunci.

În ciuda acestor aspecte, pentru a proteja clubul, jucătorul şi celelalte persoane implicate, am preferat să încheiem pe cale amiabilă contractul cu antrenorul Devis Mangia în perioada imediat următoare.

Apreciem că, tot din dorinţa de a-şi proteja copilul, aşa cum am făcut şi noi, membrii familiei au păstrat tăcerea asupra acestor presupuse acte reprobabile timp de trei ani. Clubul nostru asigură opinia publică de faptul că nu tolerăm nicio astfel de conduită, care se abate de la regulile admise de societate, a unuia dintre angajaţii noştri”, anunţă Universitatea Craiova.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase