Marius Lăcătuș, șocat de SINUCIDEREA lui Bălan: Când am vorbit cu el toate păreau normale

Marius Lăcătuș, șocat de SINUCIDEREA lui Bălan: Când am vorbit cu el toate păreau normale
Publicat: 12/11/2015, 20:40

„În ultima perioadă, când am vorbit cu el, toate păreau normale, chiar era foarte bine dispus tot timpul când vorbeam la telefon, niciodată nu s-a plâns de probleme de sănătate sau de altă natură, chiar reușise să obțină o pensie, nu mai avea, din câte am înțeles eu, nici probleme financiare foarte mari. Nu știu ce l-a împins la acest gest”, a spus Lăcătuș, la DigiSport.

Fostul fotbalist Lucian Bălan, în vârstă de 56 de ani, component al echipei Steaua câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni în 1986 și a Supercupei Europei în 1987, s-a sinucis, joi, la Baia Mare, după ce a luat o supradoză de medicamente.

Potrivit prosport.ro, Bălan a lăsat un bilet de adio. Medicii de pe ambulanță au încercat resuscitarea lui, dar nu l-au putut salva. El a fost declarat decedat de cei de la ambulanță în jur de ora 18.00.

Bălan suferise un accident vascular cerebral, iar la 2 octombrie, mama sa a decedat.

Lucian Bălan a mai avut două tentative de sinucidere, în 2004 și 2010, fiind găsit de fiecare dată în stare de inconștiență de către mama sa.

Lucian Bălan s-a născut la 25 iunie 1959, la București. A început fotbalul la Autobuzul București, apoi a mai evoluat la FC Baia Mare și Steaua București (1985-1989 și 1990-1991). În străinătate a evoluat pentru formațiile Beerschot Antwerp și Real Murcia.

El a câștigat patru titluri de campion cu Steaua. El a fost titular în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, de la Sevilla, în care formația română s-a impus la penaltiuri, în fața FC Barcelona și rezervă în finala Cupei Campionilor Europeni din 1989, pierdută de formația militară, scor 0-4, cu AC Milan, pe Camp Nou.

De asemenea, Bălan a jucat din primul minut în finala Supercupei Europei din 1987, câștigată de Steaua cu 1-0, la Monaco, cu Dinamo Kiev, dar și în finala Cupei Intercontinentale de la Tokyo, din 1986, pierdută cu 0-1, în fața formației argentiniene River Plate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase