Mihai Stoica anunță scandal înainte de Astra – Steaua: Cei din Giurgiu vor ca suporterii noștri să nu intre la meci

Mihai Stoica anunță scandal înainte de Astra - Steaua: Cei din Giurgiu vor ca suporterii noștri să nu intre la meci
Publicat: 20/12/2013, 19:59
Actualizat: 29/09/2018, 21:53

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că are informații că oficialii clubului Astra Giurgiu vor încerca să nu îi lase pe suporterii campioanei să asiste la meciul restant din etapa a doua, chiar dacă aceștia vor avea bilete.

„Aș vrea să discut despre suporterii și ce li se pregătește la Giurgiu. Sub nicio formă nu răspundem provocărilor, nu intrăm în jocul ăsta. Poate ne spune domnul Dinu Gheorghe când a părăsit banca de rezerve și ne-a spus că vedem ce arbitraj vom avea la Giurgiu. Toți am rămas consternați. E foarte grav că suporterii noștri vor plăti sumele cerute, dar se pare că nu vor fi lăsați să intre pe stadion, deoarece firma de pază aparține celor care dețin clubul Astra”, a spus Stoica.

Mihai Stoica a afirmat că agenții de pază de la stadion vor încerca să le însceneze fanilor steliști mai multe incidente, astfel încât aceștia să fie interziși pe stadioane. „Se încearcă clar îndepărtarea suporterilor noștri de stadion. Se încearcă ca ei să nu intre și să se facă niște rapoarte pentru ca majoritarea suporterilor care vor face deplasarea să fie interziși pe stadioane. Asta ar însemna distrugerea noastră, pentru că este nucleul cel mai important al suporterilor noștri, pentru că este vorba de nucleul cel mai important de la Peluza Nord, pentru că cei de la Sud au refuzat să facă deplasarea”, a completat oficalul stelist, care a menționat că fanii „roș-albaștri” vor avea la dispoziție 300 de tichete de acces.

Întrebat cine va putea lua decizia ca fanii Stelei să nu asiste la meci, Stoica a răspuns: „Firma de pază și jandarmeria pot lua decizia de a nu permite unui suporter să intre, chiar dacă nu au bilet. Suporterii Petrolului de ce nu au intrat pe stadion la meciul cu noi? Se poate întâmpla să se însceneze o chestie din aceasta și la meciul nostru. Vrem să demonstrăm că suporterii noștri vor fi civilizați, vor ajunge la ora 16.00 ca să poată intra din timp.”

Potrivit lui Stoica nici mai mulți oficiali ai Stelei nu vor putea asista la meci dacă nu își vor cumpăra bilete de intrare. „Cei de la Astra nu le permit celor din staful nostru să vină la stadion, doar cu bilet. Kinetoterapeutul Ovidiu Curti, ofițerul de presă Cătălin Făiniși trebuie să-și cumpere bilete pentru a veni la meci. Conform regulamentului, clubul organizator nu e obligat să primească în delegația oficială și ofițerul de presă. În Europa, prețul pe care îl plătesc suporterii oaspeți este același preț pe care-l plătesc suporterii gazdei în zonele similare ale stadionului. Nu este vina noastră că suporterii acolo sunt desenați pe un poster. Nu era normal să se mărească prețurile biletelor la modul ăsta”, a explicat Stoica.

Președintele Consisliului de Administrație al FC Steaua, Valeriu Argăseală, își dorește ca meciul de sâmbătă să fie mai puțin tensionat decât cel de miercuri, de pe Arena Națională. „Am dori ca acest meci să nu aibă încărcătura care a fost dată prin diverse declarații ale reprezentanților clubului Astra pe Arena Națională și care au fost date și după meciul avut. Considerăm că măcar înaintea sărbătorilor alta ar trebui să fie comportarea conducătorilor clubului Astra, care prin diverse declarații nu fac decât să culeagă reacții ale spectatorilor, care de altfel se găsesc la Comisia de Disciplină”, a spus Argăseală.

Antrenorul Laurențiu Reghecampf este convins că jucătorii Stelei vor avea maturitatea de a nu intra în jocul psihologic al celor de la Astra Giurgiu. „Bătălia se duce pe teren și îmi pare rău că există asemenea momente care nu au legătură cu jocul de fotbal. Nu este normal să faci asemenea declarații. Nu înțeleg o declarație a celor de la Astra că ne vor bate pe culoare, că ne vor bate pe teren. Sunt convins că jucătorii nu vor intra în acest joc, pentru că până la urmă este în joc sănătatea lor, ei sunt importanți numai când sunt sănătoși, asta este viața. Aceste lucruri nu fac bine fotbalului românesc, unde vom ajunge? Sperăm să nu fie incidente și să fie un arbitraj cum a fost și în meciul trecut”, a precizat Reghecampf.

Președintele Astra Giurgiu, Ioan Niculae, a declarat, miercuri seară, că o să aibă grijă de derbedeii din galeria Stelei, care l-au înjurat la finalul partidei cu Steaua, contând pentru etapa a XIX-a a Ligii I. „Se pot schimba multe în trei zile. O să-i batem la Giurgiu, mai ales pe derbedeii ăștia care sunt în galerie”, a spus Niculae.

Partida Astra Giurgiu – Steaua, restanță din etapa a doua a Ligii I, se va disputa, sâmbătă, de la ora 18.30, la Giurgiu. Miercuri, în partida contând pentru etapa a XIX-a, Steaua a câștigat, pe teren propriu, cu scorul de 3-1.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Ce pește e indicat în ziua de Florii. Recomandare pentru cei care au postit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?