Mihai Stoica: Stadionul Giulești ar trebui închis definitiv

Mihai Stoica: Stadionul Giulești ar trebui închis definitiv
Publicat: 15/04/2013, 19:24
Actualizat: 06/08/2014, 19:14

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat, luni, că Stadionul „Giulești – Valentin Stănescu” ar trebui închis definitiv din cauza incidentelor provocate de către fanii echipei Rapid.

Totodată, Mihai Stoica consideră drept o diversiune comunicatul FC Rapid în care conducerea grupării giuleștene susține că el este „marele vinovat” al incidentelor care au avut loc la meciul direct de duminică.

„Este o diversiune menită să acopere mizeria pe care au făcut-o, pentru că ce se întâmplă pe stadionul acela este inacceptabil. Normal ar trebui închis definitiv. De ce până când s-a dat gol, nu s-a întâmplat nimic? Tribuna zero, care se presupune că e populată de oameni de o altă ținută, ar trebui să fie tot timpul goală”, a spus Stoica, la Digi Sport.

Oficialul FC Steaua a precizat că în mod normal partida nu trebuia să continue în urma incidentelor din minutul 83. „Chiricheș a fost lovit în cap și în mod normal nu trebuia să continuăm partida, dar am spus că dacă Chiricheș poate să joace în continuare, am zis să respectăm competiția și să jucăm până la sfârșit pentru că acea atmosferă nu era una în care puteai să joci. Ca fotbalist ți-e frică să joci în Giulești, pentru că pe alte stadioane nu întâlnești astfel de atmosferă. Numai în Giulești, în ultima vreme, se aruncă cu scaune pe teren”, a subliniat Stoica.

Echipele Rapid și Steaua au terminat la egalitate, duminică, pe stadionul Giulești – Valentin Stănescu, scor 1-1 (1-0), în derbiul etapei a XXVI-a a Ligii I, meci marcat de incidente atât la început, cât și spre final.

Partida a început cu o întârziere de aproximativ cinci minute, din cauza fumigenelor, făcliilor și artificiilor aprinse de suporterii de la tribuna a II-a și peluza a doua. În jur de șase torțe au ajuns pe suprafața de joc, în jumătatea echipei de teren a echipei oaspete, fiind necesară intervenția pompierilor pentru a le îndepărta. La solicitarea arbitrului Sebastian Colțescu, organizatorii i-au avertizat pe suporteri prin stația de amplificare, în două rânduri, să nu mai arunce cu artificii și torțe în teren pentru că FC Rapid riscă sancțiuni.

Cu toate acestea, și la începutul reprizei secunde s-au aprins torțe și fumigene în peluza a doua, dar fără să fie aruncate pe teren.

Jocul a fost întrerupt aproximativ cinci minute, din minutul 83, din cauza obiectelor aruncate de fani pe teren. După ce fundașul stelist Iasmin Latovlevici a refuzat să execute un aut pentru că erau aruncate diverse obiecte spre el, din galeria formației Rapid s-a aruncat o sticlă în teren. Ulterior, fundașul Vlad Chiricheș a căzut lovit de un obiect. De asemenea, în direcția managerului Mihai Stoica s-a aruncat din tribuna zero inclusiv cu un scaun.

Pe teren s-a creat un meleu între jucătorii și oficialii celor două echipe, iar centralul Sebastian Colțescu a decis întreruperea meciului. Steliștii și Mihai Stoica au încercat să ducă o parte dintre obiectele aruncate de suporteri către observatorul LPF, dar au fost împiedicați de jucătorii și oficialii rapidiști. Arbitrul i-a invitat pe jucători la vestiare, dar jucătorii rapidiști au preferat să rămână în mijlocul terenului. După aproximativ cinci minute, jucătorii steliști și brigada de arbitri au revenit pe teren, iar meciul s-a reluat de la minutul 83.

Conducerea clubului Rapid susține într-un comunicat remis, luni, agenției MEDIAFAX, că managerul FC Steaua, Mihai Stoica, este „marele vinovat” al incidentelor care au avut loc la meciul direct de duminică și, în consecință, el trebuie sancționat de Comisia de Disciplină a LPF.

„Totul a fost corect până la momentul în care s-a arătat ce rezultate poate să producă atitudinea iresponsabilă a unui conducător de club care nu gândește – ne referim la Mihai Stoica, managerul Stelei. Din acel moment lucrurile au scăpat de sub control. Managerul cu pricina i-a incitat și i-a provocat de la început pe suporterii Rapidului. În final s-a ajuns acolo unde oficialii Stelei și-au dorit să ajungă și acolo unde ei se simt cel mai bine: la injurii, la violență, la denaturarea și la întreruperea jocului. La scandal. La ceea ce managerul Stelei știe să facă cel mai bine: să distrugă lucrurile și situațiile care decurg normal. Pentru că el este invers, adică a-normal. În opinia noastră marele vinovat pentru incidentele de la meci nu este publicul spectator care a căzut într-o capcană, ci acela / aceia care incită permanent la ură și agresivitate. El / ei sunt cei care trebuie sancționați”, afirmă oficialii rapidiști.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Su-57 vs F-16: Cum se compară cel mai avansat avion de luptă al Rusiei cu...
Câștigă 200 de lei doar în câteva minute! Ciprian a dat lovitura cu o afacere...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Alpinistul român Gabriel Tabără a murit pe Everest
Cum arată mașina viitorului de la Dacia. Mașina pare desprinsă din filmele SF
Shannen Doherty, ultima DORINȚĂ înainte de a muri. „Pe mine cancerul m-a făcut să... ”
Prima reacţie a părinţilor tânărului ucis de Vlad Pascu, după ce judecătoarea Ancuţa Popoviciu a...
Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării
Avocatul Adrian Cuculis, noi detalii despre reluarea procesului în care este judecat Vlad Pascu: „Lucrurile...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Trebuie să scoți mașina din viteză de câte ori oprești la semafor?
Reuters: Vladimir Putin a pus ochii pe o insulă crucială pentru NATO: ,,Scopul lui Putin...
Operațiunea de MARE RISC din Primul Război Mondial!
S-a stins marele actor al României. Drum lin, maestre! Nu te vom uita niciodată
România se scufundă economic. Românii vor simți în buzunar
Imagini incendiare cu Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa în Dubai. Bruneta de 41...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Monica Anghel a slăbit 40 de kilograme! Cântăreaţa, motivul din spatele acestei schimbări radicale: "Am...
BANCUL ZILEI. - I-am dat împrumut unui amic 200 de lei, dar văd că nici...
O operațiune riscantă în Primul Război Mondial. Manifeste cărate sub salteaua primului ministru
×