Mircea Lucescu: „Am fost eu vreodată laș?”

Mircea Lucescu: „Am fost eu vreodată laș?
Publicat: 18/03/2014, 08:10
Actualizat: 03/09/2019, 16:56

Mircea Lucescu, antrenorul echipei Șahtior Donețk, spune că nu are de gând să plece „la greu”, dar și că va încerca să facă tot posibilul pentru a ajuta echipa care se confruntă cu probleme de natură financiară.

„Am fost eu vreodată laș? De ce să plec în momente de dificultate? Eu încerc să-mi duc contractul până la capăt, mai am un an. N-am de gând să părăsesc Șahtiorul. Fac tot ce e posibil să ajut. Șahtior e o parte și din creația mea. Voi face tot ce pot să-i conving pe jucători să rămână”, a spus la Lucescu, într-un interviu pentru o televiziune din România.

Conturile lui Rinat Ahmetov, patronul lui Șahtior Donețk, au fost blocate de noua putere de la Kiev. Patronul echipei antrenate de Mircea Lucescu i-a îndemnat pe protestatarii de pe Euromaidan să renunțe la violențe. Odată cu înlăturarea de la putere a președintelui Ianukovici, conturile lui Ahmetov au fost blocate. El se află în prezent în centrul unei investigații de corupție și fraudă fiscală lansată la Kiev de noul procuror general.

Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, se numără printre apropiații fostei puteri. El a fugit din Ucraina, unde este acuzat și de crime de răzvboi și genocid.

Mircea Lucescu a mai vorbit și despre debutul fiului său, Răzvan Lucescu, pe banca tehnică a echipei Astra.

„Am văzut puțin, pentru că ne întoarceam atunci. N-am văzut decât ultimele 15 minute. Incredibil… Ca de obicei, foarte ghinionist la primul gol. Am văzut și contactul prelungit al mingii cu mâna al jucătorului de la Astra… La titlu, Steaua se detașase deja. Steaua putea pierde doar dacă nu câștiga la Cluj. Steaua este o echipă stabilă. Are un avantaj de cel puțin doi ani față de celelalte două echipe. Ei joacă cu încredere, ceilalți cu presiune.”, a precizat Lucescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase